Што е неопростлив грев?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Грев е да се гледаат макиве:
Хахахах ова е јако бе... Gurdjieff овие се како мудри цитати... и може да се направат и заповеди од овие цитати... па после може да им се дадат на теле-митиве да си ги запечатат ви нивниот ред како света книга... а што викате...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Ептен е јако, изгоре нечиј ум.
Тешко да оди како света книга... :)
Ама нека проба, ќе ги ставам на мојот блог како добра зафрканција, секако...
Ние сакаме смеа...
Дури и гревот е смеа(а не обратно), барем за мене.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Грев е да се затвори темата за Ошо а да се остави отворена онаа за сектата на телемитите....те тоа е грев
И Acid ќе горит во пеколот...
Штотуку заработи казнени поени за оф-топик мислење и несоодветно однесување. Продолжи по иста патека, па наскоро ќе си дискутираш во Notepad.

Следен оф-топик, бан од тема. Размислете што ќе пишете под овој пост.
Мислам дека до сега сите имавте можност да се искажете на темава. Оставете ја за членовите кои го немаат направено тоа.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Штотуку заработи казнени поени за оф-топик мислење и несоодветно однесување. Продолжи по иста патека, па наскоро ќе си дискутираш во Notepad.

Следен оф-топик, бан од тема. Размислете што ќе пишете под овој пост.
Мислам дека до сега сите имавте можност да се искажете на темава. Оставете ја за членовите кои го немаат направено тоа.
Бог нека ти прости за гревовите.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
самоубиство !!!
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 19:58 ---
Исус кажува дека е верен и праведен да ни го прости секој грев,Секој значи секој , и има услов, да се остане во Христос

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Grev ne postoi postoi delo krivicno i prekrsocno.Vo zemjata postoi zakon i zatvor.aza bozjite zakoni nikoj negi postuva inese plasat zatvorot mue majka.fala sto ima policija inace tesko nas.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Grev ne postoi postoi delo krivicno i prekrsocno.Vo zemjata postoi zakon i zatvor.aza bozjite zakoni nikoj negi postuva inese plasat zatvorot mue majka.fala sto ima policija inace tesko nas.

Некој друг па вика фала што има овакви како тебе иначе тешко нас......тешко дека би претпоставил кои се тие.

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
самоубиство !!!
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 19:58 ---
Исус кажува дека е верен и праведен да ни го прости секој грев,Секој значи секој , и има услов, да се остане во Христос
Isus mozebi keti prosti jas ne, sekoj grev nese prosti misli malce sto pisuvas

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
т
Isus mozebi keti prosti jas ne, sekoj grev nese prosti misli malce sto pisuvas
така кажува библијата ја не измислувам Бог го казни својот син Исус на крстот за секој еден човечки грев и како сега да не им прости на оние што станале синови Негови преку Господ Исус

а инаку дека ти нема да ми простиш баш ми е гајле секој што не простува се огорчува а за верните што нема да простат и самиот Бог кажува дека нема Тој да им прости

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
т

така кажува библијата ја не измислувам Бог го казни својот син Исус на крстот за секој еден човечки грев и како сега да не им прости на оние што станале синови Негови преку Господ Исус

а инаку дека ти нема да ми простиш баш ми е гајле секој што не простува се огорчува а за верните што нема да простат и самиот Бог кажува дека нема Тој да им прости
Ама е фин овој твојот Бог... Сигурно пати од комплекс на ниска вредност... и садист во душа, ха т.е.садист во светиот дух:pos:

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Таков е мојот Бог Создателот на универзумот и на се што суштествува човекот ептен малку можат да ја искуси неговата добрина

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Таков е мојот Бог Создателот на универзумот и на се што суштествува човекот ептен малку можат да ја искуси неговата добрина
Значи и мизерен е...
--- надополнето: 17 декември 2012 во 22:29 ---
А кој го создал Бог...?

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
напротив Тој е неиспитлив неговото богатство и слава немаат крај бесконечни се затоа човекот не може да се изнарадува на неговата убавина и величие али затоа вечноста ја имаме за да го запознаваме бескрајно

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Пази не' боже од таква добрина. Си го казнил синот, ни крив ни должен, за сите гревови на створењата сам што си ги направил. Бог да чува, кажи!

Kajgana Shop

На врв Bottom