Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Za tebe jas garantiram brat.....priman si 100%Јас сум осудуван...
Za tebe jas garantiram brat.....priman si 100%Јас сум осудуван...
Крешнику... ќе гориш во рајот...Јас сум осудуван...
Свршивме работа...Za tebe jas garantiram brat.....priman si 100%
Имаш бре досие во полиција?
Пропагирај,пропагирај ...да ја банираат и оваа тема..така ќе остане само темата за телемитите на овој форум....Гарантирање од двајца добростоечки иницијанти дека си неосудуван (немаш криминално досие), полнолетен... се пишува на нашата страна.
Откако тие двајца ќе гарантираат има одреден начин (тука е небитно ти и други да го знаете) со кој се одредува дали некој е подобен за иницијација или не..
Јасно е?
А секта не е некаква организација... ах... whatever немаш ни саглам дефиниции, а јас запнав да ти објаснувам за Ред што е. Но барем заинтересираните ќе знаат како оди влегување во Ред и барање иницијација. Благодарам за муабетот.
Ајде... битно е да знаеш дека нема грев ако ја извршуваш својата вистинска волја која тогаш е иста со божествена, иста со инерцијата на универзумот... со што ти е волја со тоа си ја соедини бидејќи СЕ Е ЕДНО или ние што велиме 0=2!
Имам, мало.Имаш бре досие во полиција?
Аман бре...
Te спаси ова „интересен живот“ инаку веднаш ќе те осудев и грев ќе си носеше
Хепта ова горе е точно но ти е половично... не дека нема грев ако ја извршуваш својата воља... туку не ни има грев воопшто дали ја извршуваш или не не е битно... не постои никој кој што ќе ти суди... но финтата е што доколку не ја извршуваш својата воља... т.е. со мои зборови преведено... не се свесен во живеењето... не дека некој ќе ти пиши грев... туку ќе си ги сносиш последицитие од своите несвесни активности одма во моментот... доколку ја ставам раката на рингла необрнувајќи внимание дека е жешка ке си се изгорам сега одма не некогаш во иднина... или доколку убијам некого ќе си ги сносам последиците ако ме фатат да си лежам во затвор... а не некој си негде дека ќе те чека на суден ден да ти се одмазди и прати да гориш... нели...Ајде... битно е да знаеш дека нема грев ако ја извршуваш својата вистинска волја која тогаш е иста со божествена, иста со инерцијата на универзумот... со што ти е волја со тоа си ја соедини бидејќи СЕ Е ЕДНО или ние што велиме 0=2!
Така де...
Грев е да се затвори темата за Ошо а да се остави отворена онаа за сектата на телемитите....те тоа е гревХепта ова горе е точно но ти е половично... не дека нема грев ако ја извршуваш својата воља... туку не ни има грев воопшто дали ја извршуваш или не не е битно... не постои никој кој што ќе ти суди... но финтата е што доколку не ја извршуваш својата воља... т.е. со мои зборови преведено... не се свесен во живеењето... не дека некој ќе ти пиши грев... туку ќе си ги сносиш последицитие од своите несвесни активности одма во моментот... доколку ја ставам раката на рингла необрнувајќи внимание дека е жешка ке си се изгорам сега одма не некогаш во иднина... или доколку убијам некого ќе си ги сносам последиците ако ме фатат да си лежам во затвор... а не некој си негде дека ќе те чека на суден ден да ти се одмазди и прати да гориш... нели...
Тој грев ни Бог не може да го казни правилно... сега е збунет и се мисли како да го казни Хептаграм XI... во Божјите списи не му пишува казна за ваков страшен и незамислив грев дури незамислив ни за Бог... ахахахахГрев е да се затвори темата за Ошо а да се остави отворена онаа за сектата на телемитите....те тоа е грев
Ова твоето е огорченост и непресметливост. Тоа води до грешка.Грев е да се затвори темата за Ошо а да се остави отворена онаа за сектата на телемитите....те тоа е грев
Абе то све си повлеквит... ама за некој можеби тоа да преставува трн оф евентс во неговиот живот та да ако е доволно освестен т.е. се освести може многу да научи од грешките... какви и да се макар и да убил некого...П.С. OSHO-Lover, казна за убивање човек не е само затворот. Затворот е само една точка која ќе иницира други настани по патеката... Тоа ти е познато, само да те дополнам, зафркнато е малку со тоа ние што го викаме - последица.
Атеисту...со тенденции за телемит...
Барам да ме одбанирате од темата на телемитите....да им докажам на тие од таа секта (хепта и ипси) дека се во дно пропаднати...не за друго, да ги одглавам од црнило.
Грев е да се затвори темата за Ошо а да се остави отворена онаа за сектата на телемитите....те тоа е грев
Пропагирај,пропагирај ...да ја банираат и оваа тема..така ќе остане само темата за телемитите на овој форум....
Во талемата е спасот...не грешете луѓе...сите кај хепта да ве иницира....по ред само , да не се гужвате.
Неопростлив грев е да не станеш телемит...
Релиѓија е кога од верник ќе се пишеш телемит, и нема да те банираат на ниедна тема и сите други теми че ги заклучат
Го сменив мислењето...
Бог бил сигурно телемит...што се докажува и на форумов
Нај јака и нај упорна секата е сектата на телемитите....
Може и по некој динар да се заработи...полека луѓе не се бутајте....на ред
Фала брат...па скиснавте вие со вашите пропаганди..еве јас да ви помогнам малку....имам пиво а?Грев е да се гледаат макиве: