Што е неопростлив грев?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.108
Поени од реакции
9.458
Па поради ова непознавање грешите и грешите, обвинувате и обвинувате, незнаете и незнаете...

КУРАНОТ Е АЛЛАХОВА ОБЈАВА КОЈА ПРЕКУ АНГЕЛОТ ГАВРИЕЛ БЕШЕ ПРЕНЕСЕНА ДО МУХАММЕД САЛЛАЛЛАХУ АЛЕЈХИ ВЕ СЕЛЛЕМ, КАКО ПОСЛЕДНА БОЖЈА ОБЈАВА ДО ЦЕЛОТО ЧОВЕШТВО ДО СУДНИОТ ДЕН.
Али тоа ништо не го прави Исламот поразличен од горе-доле сите други религии кои икогаш постоеле.

Сите го велат истото: Јас сум во право а сите други грешат.

Јудеизмот, Христијанството и Исламот настаналеотприлика во истиот регион, 700 - 800 километри круг.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сите го велат истото: Јас сум во право а сите други грешат.
Do you believe in God?
No.
Bum, you are dead.

Do you believe in God?
Yes.
Do you believe in my God?
No.
Bum, you are dead too. My God has bigger dick than yours.

Целата историја на религиозните малоумници, прераскажана од Карлин во неколку реченици.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
да се рендаш во газо, посебно ако си маж...само мисионерска поза помејгу венчани маж и жена.........

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Неопростлив грев е да не станеш телемит...
Телемата не е религија... за да станеш телемит треба ЈАС да ти одобрам или некој друг иницијант. А јас, (верувај и други иницијанти) нема да ти одобрам.
Значи грешен ќе си умриш како грешен ѓаол (како си веруваш, така ќе ми ти биди).

И аман со телемата, те изеде. На секоја тема телема... да не те боли нешто? Да го решиме? :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
да се рендаш во газо, посебно ако си маж...само мисионерска поза помејгу венчани маж и жена.........
Хахахах...:pos: ти ова сериозна си...?:icon_lol:
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 16:48 ---
Телемата не е религија... за да станеш телемит треба ЈАС да ти одобрам или некој друг иницијант. А јас, (верувај и други иницијанти) нема да ти одобрам.
Значи грешен ќе си умриш како грешен ѓаол (како си веруваш, така ќе ми ти биди).

И аман со телемата, те изеде. На секоја тема телема... да не те боли нешто? Да го решиме? :)
Аууу ако чекаш некој нешто да ти одобруе тури му пепел... и после не била религија... е што е секта се знае... спиритуално движење = на заблуда...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Па ако си љубезен објасни ни што е секта :)
Ние телемитите велиме дека во вистинската религија нема секти. А вие се нешто што не го разбирате или не ви е по ќеф го складирате во корпа наречена секти... како нешто лошо. Затоа објасни што е секта за тебе... има мал милион објаснувања, јас никогаш не сум се заморувал со тоа (освен кога зборувам за христијанските секти :D )
Спиритуално движење е глупост. Тука си во право. Но, О.Т.О. не е ниту секта ниту спиритуално движење. Да си запознаен со тоа што е, нема да зборуваш глупости и да врзуваш работи што не оди да бидат врзани.
Милион пати напишавме што е Редот, а има и соодветни документи по нет (ама подобро е вака нели?) :)
Ќе мора да одиш на соодветната тема момчак, овде нема да пишуваме за тоа :)

Он-топик:
Грев (а гревот е ограничување) е човек да не знае зошто живее на Земјата. Ниеден бог нема да го осуди човекот кој што оди од изгрејсонце до зајдисонце по својот пат (без разлика каков е и на каде оди тој пат).

П.С. Како бре на сите теми успевате да свртите муабетот за телема? :D Да ве тера човек насилно да го правите тоа, нема да го правите... Интересно, многу интересно како работи системот :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во талемата е спасот...не грешете луѓе...сите кај хепта да ве иницира....по ред само , да не се гужвате.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Во талемата е спасот...не грешете луѓе...сите кај хепта да ве иницира....по ред само , да не се гужвате.
Ау каков неопростлив грев правиш ти сега.. по по по п опо .. ќе гориш во пеколот за ова...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Па ако си љубезен објасни ни што е секта :)
Ние телемитите велиме дека во вистинската религија нема секти. А вие се нешто што не го разбирате или не ви е по ќеф го складирате во корпа наречена секти... како нешто лошо. Затоа објасни што е секта за тебе... има мал милион објаснувања, јас никогаш не сум се заморувал со тоа (освен кога зборувам за христијанските секти :D )
Спиритуално движење е глупост. Тука си во право. Но, О.Т.О. не е ниту секта ниту спиритуално движење. Да си запознаен со тоа што е, нема да зборуваш глупости и да врзуваш работи што не оди да бидат врзани.
Милион пати напишавме што е Редот, а има и соодветни документи по нет (ама подобро е вака нели?) :)
Ќе мора да одиш на соодветната тема момчак, овде нема да пишуваме за тоа :)

П.С. Како бре на сите теми успевате да свртите муабетот за телема? :D Да ве тера човек насилно да го правите тоа, нема да го правите... Интересно, многу интересно како работи системот :)
Ма не ми треба повеќе да знам... доволно е што кажа дека за да си инициран во “редот“ ти треба дозвола од веќе прифатен член... батали ич не ме интересираат никакви, секти, движења, редови, тајни друштва, клубови... се што е поврзано со било какво “верување„ и догми и ритуали макар биле ептен уп ту дејт ко што викаш модерни пустници доколку треба да се полага кај некого испити за да се биде сопатник со истомислениците ноу тенкс... и повеќе не ти ја спомнувам твојата златна теле-ма...
А секта е организација некаква со некакви верувања, догми, ритуали било тоа бог/ови или не... доколку се верува во нешто реално и вистинито ако е само верба концептуална ништо од тоа, и тоа спаѓа во секта... според мене скоро сите денешни религии ако не и сите, движења, клубови, тајни друштва итн... се секти...
Ајде поздрав и остани со добро... (y)

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Неопростлив грев е оној за кој нема да се покаеш.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ау каков неопростлив грев правиш ти сега.. по по по п опо .. ќе гориш во пеколот за ова...
И кај телемитите има пекол?
Ауууу сите ќе гориме тогаш....
јас мислев дека телемитите се безгрешни па сакав таму да извадам членска картичка....кога ќе одам во телемитскиот пекол да ме пуштат преку ред...:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Гарантирање од двајца добростоечки иницијанти дека си неосудуван (немаш криминално досие), полнолетен... се пишува на нашата страна.
Откако тие двајца ќе гарантираат има одреден начин (тука е небитно ти и други да го знаете) со кој се одредува дали некој е подобен за иницијација или не..
Јасно е? :)

А секта не е некаква организација... ах... whatever немаш ни саглам дефиниции, а јас запнав да ти објаснувам за Ред што е. Но барем заинтересираните ќе знаат како оди влегување во Ред и барање иницијација. Благодарам за муабетот.

Ајде... битно е да знаеш дека нема грев ако ја извршуваш својата вистинска волја која тогаш е иста со божествена, иста со инерцијата на универзумот... со што ти е волја со тоа си ја соедини бидејќи СЕ Е ЕДНО или ние што велиме 0=2!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Гарантирање од двајца добростоечки иницијанти дека си неосудуван (немаш криминално досие), полнолетен... се пишува на нашата страна.
Јас сум осудуван...

:(

Kajgana Shop

На врв Bottom