ask.fm & connected2.me

шо споредуваш сеа hi5 со ова...времиња беа тоа...времиња...и немаше таму молење за прашања -.-

не сега...напишала на фб:

-Уффф, досадно ми е, прашајте ме нештооо! *тука следи линкот*
Прашање: Ај да се е**ме?
-Мршшш, не замарај.
Е, што? Сама си го бара, па после квичи...

И јас тоа викам, за нашите родители бевме ,,аздисани,, ама искрено, се би дала детето мое бар малку да личи на мене и моето друштво, мојата генерација општо, на тие години.
Може јас ќе им бидам старомодна, ама да видам на интернет некој да ми ја праша ќерката дали се јебела (а таа има, замисли, 14 години) има да ја акнам од земја па нека ме мрази до 18, слободно.

Ние си пишувавме во Скрапбук, ама нашите коментари беа многу повеќе од напалени куриња кои уште не знаат ни како да го издркаат и цуци кои мислат дека трудна се останува од перница.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 20:51 ---
Тоа мене ми личи како на Мирц ако ви текнува многу одамна кога излезе ПЦ-то пентиумки јас си чатував како ненормален тиунејџер,а сега овие некако опасно ми делува оти има многу педофили за разлика од порано така да што знам дали е добро или лошо бидејќи се нечие ќерки или синови :eek:

Нема повеќе педофили од порано, ама на мирц ниту тие не знаеа кој си, во овој случај тие добро знаат кого прашуваат, само оваа не знае кому му одговара ;)

Колку само тепачки, раскинати врски, раскинати пријателства има направено асков :) :)

Колку само тепачки, раскинати врски, раскинати пријателства има направено асков :) :)
Ништо не се мери со фејсот.
9525171.jpg

Мене ме интересира дали ви пречи самиот концепт на сајтовите, или начинот на кој се користи меѓу младите. Мене второво. Апсолутно не ми се допаѓаат навредливите прашања, или оние кои премногу навлегуваат во приватноста на личноста.

Мене ме интересира дали ви пречи самиот концепт на сајтовите, или начинот на кој се користи меѓу младите. Мене второво. Апсолутно не ми се допаѓаат навредливите прашања, или оние кои премногу навлегуваат во приватноста на личноста.

Сама се ставаш во ситуација да добиваш такви прашања.
Не лично ти, не те познавам, но повеќето девојки.
Братучедка ми е на твоја возраст, и да знаеш дека многу ја шпионирам што прави. И по пат, и ги гледам и другарките, и со извинување, ама сами се ставате во таква ситуација.
Ако јас не ги ставам цицкиве на фејс, нема кој да ми рече ,,би ти го турил меѓу цицки,, ме разбираш?
Или ако некој ти постави прашање ,,си се ебела ти?,, а ти му одговориш со ,,а кој си ти?,, - заклучокот негов, кој и да е, е дека ДА оваа парче се праи, дај да ја троламе.

Не, не ми се свиѓа концептот некој да ја гледа мојата слика и да знае која сум, а анонимно да ме прашува.
Еве тука, анонимна си, што сакаш кажи, никој не знае која си.

Луѓето ќе ти влезат во приватноста онолку колку што ти ќе им дозволиш.

Пример на форумов е Мис Веселинова, демек многу сме ,,некултурни,, со неа. Сама дојде, сама си ја покажа фацата, сама се глупира, не може некој друг да и биде крив.

И јас тоа викам, за нашите родители бевме ,,аздисани,, ама искрено, се би дала детето мое бар малку да личи на мене и моето друштво, мојата генерација општо, на тие години.
Може јас ќе им бидам старомодна, ама да видам на интернет некој да ми ја праша ќерката дали се јебела (а таа има, замисли, 14 години) има да ја акнам од земја па нека ме мрази до 18, слободно.

Ние си пишувавме во Скрапбук, ама нашите коментари беа многу повеќе од напалени куриња кои уште не знаат ни како да го издркаат и цуци кои мислат дека трудна се останува од перница.

јас неможам да сфатам како некои девојки имаат храброст да одговараат и на најинтимни прашања!
целата своја приватност ја ставаат на тацна, цела Македонија да гледа.
Стварно не ми е сфатливо. Па имаат ли тие родители?

Концептот да, но ми пречи тоа што тинејџерите место да постават такви прашања, поставуваат прашања за кои се свесни дека нема да добијат одговор и сепак ги поставуваат тие прашања, со што само предизвикуваат некој буцки, и ја го користев чудово на ладење онака кога ми беше досадно..и за разлика од другите стекнам 3-4 онака пријатели (познаници)..

јас неможам да сфатам како некои девојки имаат храброст да одговараат и на најинтимни прашања!

Имаат, за жал родители кои не се свесни ШТО ВСУШНОСТ е интернетот. Јас порнич да имам на интернет, мајка ми нема да знае :)
Не е само до девојките, од каде храброст на 13 годишно момче да зборува така? Јас сфаќам дека сите се сега испонапалени, хормони почнуваат да работат, ама основна култура да се немало, не знам.
Од мали нозе све сељачишта и глупачи се.

Сама се ставаш во ситуација да добиваш такви прашања.
Не лично ти, не те познавам, но повеќето девојки.
Братучедка ми е на твоја возраст, и да знаеш дека многу ја шпионирам што прави. И по пат, и ги гледам и другарките, и со извинување, ама сами се ставате во таква ситуација.
Ако јас не ги ставам цицкиве на фејс, нема кој да ми рече ,,би ти го турил меѓу цицки,, ме разбираш?
Или ако некој ти постави прашање ,,си се ебела ти?,, а ти му одговориш со ,,а кој си ти?,, - заклучокот негов, кој и да е, е дека ДА оваа парче се праи, дај да ја троламе.

Не, не ми се свиѓа концептот некој да ја гледа мојата слика и да знае која сум, а анонимно да ме прашува.
Еве тука, анонимна си, што сакаш кажи, никој не знае која си.

Луѓето ќе ти влезат во приватноста онолку колку што ти ќе им дозволиш.

Пример на форумов е Мис Веселинова, демек многу сме ,,некултурни,, со неа. Сама дојде, сама си ја покажа фацата, сама се глупира, не може некој друг да и биде крив.
Во право си делумно. Инаку јас не се замарам со аск/конектед ама фејсбук почетна полна ми е со овие сајтови од пријателиве. Се имам заинтересирано и имам погледнато кај некој и што да видам, многу невкусни прашања. Знам дека сами се доведуваат во таква ситуација, но сепак, нели треба да се размисли пред да се каже/напише нешто, со оглед на тоа што можеме да повредиме некого? Е сега, не дека на децава им е гајле за прашањата на аск, но сепак...

Во право си делумно. Инаку јас не се замарам со аск/конектед ама фејсбук почетна полна ми е со овие сајтови од пријателиве. Се имам заинтересирано и имам погледнато кај некој и што да видам, многу невкусни прашања. Знам дека сами се доведуваат во таква ситуација, но сепак, нели треба да се размисли пред да се каже/напише нешто, со оглед на тоа што можеме да повредиме некого? Е сега, не дека на децава им е гајле за прашањата на аск, но сепак...

Епа треба ли да размислиш пред да си ги ставиш цицките на фејсбук?
Секоја акција предизвикува реакција.

Популарност гледаат, ајдее кој повеќе прашања имал (која поголема магарица ке биде)..

и за разлика од другите стекнам 3-4 онака пријатели (познаници)..

Јас се имам еднаш зафркнено, една ми пишува “може да се запознаеме„ на аск и јас и велам “да„ .
Кога ми даде фб од нејзе на аск се уплашив и од тогаш не ми текнува на некој/а срцина, или “ пиши ми на чат„ да му/и пишам....

Друже, абе хакнат им е профилот знајш :P така барем велат секогаш откако ќе одговорат.
Иначе лично јас фејсбук си го користам за јачање на дечиња(ако ми е досадно), за споделување на музика, комуникација со бентчиња, членови на бентчиња, луѓе со сличен вкус за музика, филм и слично.

Јас се имам еднаш зафркнено, една ми пишува “може да се запознаеме„ на аск и јас и велам “да„ .
Кога ми даде фб од нејзе на аск се уплашив и од тогаш не ми текнува на некој/а срцина, или “ пиши ми на чат„ да му/и пишам....

Да брат...шо е најлошо и јас имам аск -.-

иначе ајј...
според мене треба да се забрани овај начин на комуникација...баш од вакви страници ми иде да го фрлам компјутерот и да не го плаќам нетот.

Контрадикторност или така ми се чини? :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom