Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Што ќе кажете за црниот/белиот дроб..овие денови бише ќе се коле :rolleyes: Исхраната ми е базирана на диета и намалување на маснотиите..
Прво, исхраната треба да ти биде базирана на намалување на јаглехидратите.

Второ, не знам што точно подразбираш под маснотии, ама мастите треба да ти бидат около 20-30%, и треба да внесуваш здрави масти (риба, маслиново масло итд.).

Трето, опушти се и учивај во бишето еден ден ;)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако нејќите олово јадете тоа што јадат рибите, алги спирулина и хлорела :icon_lol:.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 20:12 ---
За здрави масти риба не баш, маслиново масло и семкасти продукти, како семки од тиква, ореви, лешници, бадеми, фстаци итн....

S

Stef Bachatero

Гостин
Што ќе кажете за црниот/белиот дроб..овие денови бише ќе се коле :rolleyes: Исхраната ми е базирана на диета и намалување на маснотиите..
Има многу витамин б-12,протеини и масти.Ако го правиш гледај да ставиш малку зејтин и да го динсташ.Повеќе масти = повеќе калории.Од кој дел можеш да ги потрошиш на добро пилешко или бела риба.
Но ако веќе сакаш да конзумираш земи јади салати повеќе.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 20:25 ---
Ако нејќите олово јадете тоа што јадат рибите, алги спирулина и хлорела :icon_lol:.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 20:12 ---
За здрави масти риба не баш, маслиново масло и семкасти продукти, како семки од тиква, ореви, лешници, бадеми, фстаци итн....
Моето правило е 1/3 од мастите да се полизаситени,1/3 монозаситени и 1/3 заситени масти за тестостерон :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не знам многиу баш за атлетско тело повеќе имам ислкуство како исхрана за духовен мир :icon_lol:, ама ајде едното води кон другото :icon_lol:.

Мое мислење никакво протеински чоколада глупости слични чоколадни од полиците на супермаркетот. Само какао чисто сварено во вода без шеќер и млеко плус зелен чај, затоа што комбинација какао плус зелен чај е експлозивна комбинација на флавоноиди (антиоксиданси). Протеините настрана, пилешко месо никако затоа што се хранети со хормони за растење и пченица која што не е иста со онаа пред 50-60 години оваа е хибрид. Избегнување на соја и соини производи затоа што може да наидете на генетски модифицирана генерација исто и кај пченката. Нашите дедовци и баби хранеле прасиња и на крај пред колење им давале појачана храна од пченка за да стават килажа на сало. И тоа сега засега :icon_lol:.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 20:29 ---
Моето правило е 1/3 од мастите да се полизаситени,1/3 монозаситени и 1/3 заситени масти за тестостерон :)
Правило помалку животински масти повеќе растителни.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 20:32 ---
Суперхрани кои што можи дома да си ги одгледате зимава полни со есенцијални витамини и минерали:
  • Рукола, рокула, аригула ( три различни имиња за едно нешто)
  • Оригано
  • Кориандер.
Ништо не треба посебно црепови празни за цвеќиња топла просторија малку сонце и следење на упатства за засадување. Можи да се најдат во било која земјоделска аптека.

S

Stef Bachatero

Гостин
Не знам многиу баш за атлетско тело повеќе имам ислкуство како исхрана за духовен мир :icon_lol:, ама ајде едното води кон другото :icon_lol:.

Мое мислење никакво протеински чоколада глупости слични чоколадни од полиците на супермаркетот. Само какао чисто сварено во вода без шеќер и млеко плус зелен чај, затоа што комбинација какао плус зелен чај е експлозивна комбинација на флавоноиди (антиоксиданси). Протеините настрана, пилешко месо никако затоа што се хранети со хормони за растење и пченица која што не е иста со онаа пред 50-60 години оваа е хибрид. Избегнување на соја и соини производи затоа што може да наидете на генетски модифицирана генерација исто и кај пченката. Нашите дедовци и баби хранеле прасиња и на крај пред колење им давале појачана храна од пченка за да стават килажа на сало. И тоа сега засега :icon_lol:.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 20:29 ---

Правило помалку животински масти повеќе растителни.
Од кај заклучи дека животинските масти се штетни.
Зејтинот е поштетен од свинска маст да не зборам зашто и како.
Холестеролот што оксидира е штетен,а погоди што ако не конзумираш холестерол ти страдаат половите хормони.
А погоди што ако не јадеш заситени масти нема да имаш големо производство на тестостерон.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А погоди што ако не јадеш заситени масти нема да имаш големо производство на тестостерон.

Имам проблем јас со вишок на тестостерон моментално и порано ама сега :icon_lol:......

Од семките кикиритките фстаците оревите рипа курот си слушнал за тоа :icon_lol:?

Е жива вистина а од свинското сало не знам ама од ова лудница е :icon_lol:, ги заменив смоките, грицките, чипсот, соленките, со семки од тиква, бадеми, лешници, ореви, фстаци и да не ти опишувам :icon_lol:.

S

Stef Bachatero

Гостин
Имам проблем јас со вишок на тестостерон моментално и порано ама сега :icon_lol:......

Од семките кикиритките фстаците оревите рипа курот си слушнал за тоа :icon_lol:?

Е жива вистина а од свинското сало не знам ама од ова лудница е :icon_lol:, ги заменив смоките, грицките, чипсот, соленките, со семки од тиква, бадеми, лешници, ореви, фстаци и да не ти опишувам :icon_lol:.
Зејтинот не е храна искрено и за да добијат се зема хексан.Особено индустриско масло :).Додека од свинска маст содржи доволно монозаситени масти за да биде стабилно и заситени масти кој тешко дека некогаш можат да станат транс масти.
Ако не ми веруваш напиши на google за cotton oil и ќе ја видиш приказната :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Hexane

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
Neznam Dali ste znaele AMA vo porazvienite zemji drobovite se frlaat ne se jadat bidejki tie se filtri na organizamot na vozduhot sto go disime I na krfta jas ne da ne jadam AMA nekako kako ke stavam nesto od ova vo ustata mi se vraka nazad. Koga nemame pari da si kupime kvalitetna I zdrava hrana ke morame da se zadovoluvame so ponekvalitetniot del od mesoto, ako ste kupuvale znaete koja e razlikata vo cenata na mesoto I na dropceto.

S

Stef Bachatero

Гостин
Neznam Dali ste znaele AMA vo porazvienite zemji drobovite se frlaat ne se jadat bidejki tie se filtri na organizamot na vozduhot sto go disime I na krfta jas ne da ne jadam AMA nekako kako ke stavam nesto od ova vo ustata mi se vraka nazad. Koga nemame pari da si kupime kvalitetna I zdrava hrana ke morame da se zadovoluvame so ponekvalitetniot del od mesoto, ako ste kupuvale znaete koja e razlikata vo cenata na mesoto I na dropceto.
Кој ти го кажал ова згрешил.
Во нашата култура се што било од животното се користело дури и цревата и.мастите.Најхранливите работи се наоѓаат во органите на животното.Сега бидејќи се форсира да се храниме здраво се заборава како се колеше едно животно и се правеше гозба од него.
Да не зборам во месарите што прават па дали квалитетно пилешко ти даваат или било кое месо е дискутабилно.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Запази дека неколку пати во видеото повторува "For a short period of time", a и он самиот кажа дека 8 конзерви неделно е екстремна диета.
Ај доглеј го. Жити мене. И пази шо вика до крај.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
Ај доглеј го. Жити мене. И пази шо вика до крај.
Да еве го доглеав. Вика дека и покрај толку загадувања од сегде, што има врска и малце жива ако внесуваш преку туната. И у право е да, ептен се претерува зса енкои работи, може ништо нема да ти стане, или може ќе осетиш негативни ефекти на 80 години. Али факт е дека има жива у туната, можда занемарлива али се таложи преку време, така да секој може да си одлучи како ќе јаде, ја си останувам на тоа дека 1-2 неделно се доволно.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да еве го доглеав. Вика дека и покрај толку загадувања од сегде, што има врска и малце жива ако внесуваш преку туната. И у право е да, ептен се претерува зса енкои работи, може ништо нема да ти стане, или може ќе осетиш негативни ефекти на 80 години. Али факт е дека има жива у туната, можда занемарлива али се таложи преку време, така да секој може да си одлучи како ќе јаде, ја си останувам на тоа дека 1-2 неделно се доволно.
На луѓе на кутијата на цигарите им пишува дека се жив отров па пушат по 2-3 кутии на ден по 40 години у редица.
Башка веќе се дојде до заклучок дека таа туна у мкд не е таква туна.
Али вие си знаете. :)

Интересното е што мислите дека пилешкото што го јадете исто така е 100% и без хормони, и било која друга храна не е прскана и полна хемикалии...

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Сардината нели е добра замена за туната? Ако не е и подбра. Има 23-25 г протеин на 100г сардина... конзерви од по 125г (без маслото да е 100г) може да се најдат и за 30-35 денари. Исто така побогата е со омега3...

Kajgana Shop

На врв Bottom