Кајгана психолог

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Последниов месец чудна работа ми се случува во поглед на самодовербата. Уште пред 2 години кога си ја донесов телесната тежина у нормала и почнав со теретани постојано се чувствував се подобро и подобро. И сега кога неморам нескромно да се чувствувам кога ќе речам дека изгледам добро , од никаде почнав повторно да се плашам за изгледот. Значи никогаш не сум изгледал подобро , а некако страв ми е дури да искочам од дома пред да се облечам у тесно и да дигнам две-три серии за да дигнам васкуларитет и да се познава. Почнав да се понашам полошо од осмооделенка у Бариста. Незнам што ми текна баш сега од нигде-никаде да морам да сум среден и у топ издање и кога до трафика сум отишол цигари да купам. Не сум до толку опсесивен како што изгледа , ама ете во најмала рака ми е непријатно ако не ми се насмее огледалото пред да искочам. Совет?

Универзумот е бесконечен. Сите ќе те заборават за период од 100 години. Се' ќе исчезне. Секоја форма на живот на Земјата ќе дојде до својот крај. Се' ќе биде заборавено. Можеби ништо од тоа не е ни вистинско. Можеби се' ќе исчезне кога ќе умреш. Сите твои проблеми ќе ги снема кога ќе бидеш мртов.

Затоа, оттука нема причина да се секираш. Едноставно живеј го животот за прекрасните нешта како архитектурата или музиката или пак за убавиот чај.

Последниов месец чудна работа ми се случува во поглед на самодовербата. Уште пред 2 години кога си ја донесов телесната тежина у нормала и почнав со теретани постојано се чувствував се подобро и подобро. И сега кога неморам нескромно да се чувствувам кога ќе речам дека изгледам добро , од никаде почнав повторно да се плашам за изгледот. Значи никогаш не сум изгледал подобро , а некако страв ми е дури да искочам од дома пред да се облечам у тесно и да дигнам две-три серии за да дигнам васкуларитет и да се познава. Почнав да се понашам полошо од осмооделенка у Бариста. Незнам што ми текна баш сега од нигде-никаде да морам да сум среден и у топ издање и кога до трафика сум отишол цигари да купам. Не сум до толку опсесивен како што изгледа , ама ете во најмала рака ми е непријатно ако не ми се насмее огледалото пред да искочам. Совет?
Сакаш ли да се дружиш со згодни набилдани дечки? Ти фаќа ли окото такви кога одиш по цигари облечен во тесно?

кажете ми лекче за против анксиозност , стрес, за концентрација , за појче енергија и расположение, некој домашен рецепт , некоја купка...вие како се смирувате и релаксирате од се негативно шо ви се случува и ве опкружува....најдобар лек е разговорот ама кога сте сами и имате време за себе што правите за да се расположите , можеби некоја храна ви помага против стрес и нервози ....можеби малку сон ....кафенце...некој чај ....добра книга ...филм...музика...

кажете ми лекче за против анксиозност , стрес, за концентрација , за појче енергија и расположение, некој домашен рецепт , некоја купка...вие како се смирувате и релаксирате од се негативно шо ви се случува и ве опкружува....најдобар лек е разговорот ама кога сте сами и имате време за себе што правите за да се расположите , можеби некоја храна ви помага против стрес и нервози ....можеби малку сон ....кафенце...некој чај ....добра книга ...филм...музика...

Da ne zvucam klise ama definitivno muzika, treba samo da ja pronajdes vistinskata sto ti gi pretiska kopcinjata. :)

Whatever rocks your boat, sweetie. Лично мене мумлањето на Том уз пијано, или рифовите на Џони. Зависном пригодата.
Самошто, не им препишувај премногу на дијагностицираните ти проблеми, оти пола можеби се резултат на потребата за драма кај 21 годишно девојче.
Кога сме во темата де, профи профи. :гик:

Против стрес долго пешачење кај мене најмногу помага. Сепак е индивидуално, пробај повеќе работи и самата ќе си видиш што ти одговара а што не. Simple...

Whatever rocks your boat, sweetie. Лично мене мумлањето на Том уз пијано, или рифовите на Џони. Зависном пригодата.
Самошто, не им препишувај премногу на дијагностицираните ти проблеми, оти пола можеби се резултат на потребата за драма кај 21 годишно девојче.
Кога сме во темата де, профи профи. :гик:
потреба за драма....внатрешен монолог шо си го водам сама вум и внатрешно си се јадам самата себе без потреба....ама тое скумбад брејн не престанува да мисли на рандом стафс, то ми се случува кога сум сама и наместо да се веселам се си мислам оти ова вака оти онака оти така напрајф и тн дури и за случки шо ми се случиле пред стогодини .....колку и да сакаш да не мислиш пак ти се случиле и ти останале во ром мем. и по некоја случајност се потсетуваш на нив било да се лоши или арни :unsure: ама ги блокирам некако:rolleyes:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
потреба за драма....внатрешен монолог шо си го водам сама вум и внатрешно си се јадам самата себе без потреба....ама тое скумбад брејн не престанува да мисли на рандом стафс, то ми се случува кога сум сама и наместо да се веселам се си мислам оти ова вака оти онака оти така напрајф и тн дури и за случки шо ми се случиле пред стогодини .....колку и да сакаш да не мислиш пак ти се случиле и ти останале во ром мем. и по некоја случајност се потсетуваш на нив било да се лоши или арни :unsure: ама ги блокирам некако:rolleyes:
Не блокирај ништо ни "добри" ни "лоши" мисли ни чувства ни ништо... Набљудувај...
--- надополнето: 16 ноември 2012 во 01:17 ---
Еве од Боди нешто... That who you can see, you are not; that which you can observe, you are not; that which you can become aware of, you are not.

Здраво на сите односно добро утро :-) вака сега : од пред 3 години паднав во голема депресија. Почнав да не излегувам од дома освен ако морам ( школо, работа, пазарување...) почнав да слушам тажни мелодии, тешко заспивам , немам желба за ништо. Откако се роди брат ми со него ми е малце поинтересно. Ситуацијата се влоши. Почнав да одам на психолог , домашните имаа страв за мене, Се каравме, не ме разбираа никако. Тоа не ми помогна па почнав да посетувам психијатар. Откривме дека тоа е последица од детството. Сега земам таблети секој ден и малце ми е подобро. Но сепак немам желба за ништо. Што да правам. Дајте некој совет.

Мислам дека ако човек седи дома и не излегува никаде тоа е само полошо дека нон стоп мислиш само на проблемот што те мачи,треба што повеке да излегуваш со друштво со позитивни луге што ке те насмеат,да прошеташ кога е убаво времето да го користиш максимално денот,излегувај и навечер,прави така секогаш излегувај дружи се и полека со тек на време ке видиш ке ти биде многу подобро,па и со излегувањето ке запознаеш некој што ке те направи да се осеќаш посреќно :) ке видиш ке ти биде подобро,ама ако само седиш дома нема да си помогнеш,треба самите да си помогнеме некогаш.

Добро незнам стварно кој ме е проблемот ама признавам дека имам некаков проблем! Никако не успевам да се вклопам во некое друштво постојно имам чуство и забележано дека пораи некоја причина ме избегнуваат. Не сум некој кој сака да се наметнува или истакнува во друштво и нормално комуницирам не сум од оние ајде со клешти да им вадиш зборови... но сепак се чуствувам во некој друштва отфрлен а во некој ситуации дури и изчезнале во буквална смисла на зборот па сум се враќал сам дома и сето ова ми стана нормално нели и не ми пречеше се додека се движев низ градот на предавања. Сега кога сум дома без обврси и се чудам што да правам разбирам дека ми треба друштво кое неможам да го најдам сите се нешто “зафатени“ само дремат на фб по цел ден и ноќ... Исто ми е проблем да одржам врска едноставно имам чуство дека колку повеќе гледам да ги направам среќни толку ме газат и за се сум јас виновен мене нешто ми фали и јас сум тој што лаже! Незнам зошто ми се случува ова :facepalm: бар да имав некоја подршка од моите дома , но и тие ја прават ситуацијата полоша со таа мисла дека е сеуште титово време па чим дипломира одма имаш работа или барај по фирми од врата на врата и слични малтетирања.. Многу сакам да знам каде грешам и незнам зашто неможам да го откријам тоа?

Еве јас што слушам за опуштање
http://www.youtube.com/watch?v=s9fYjtoubVE&feature=BFa&list=PLE89AC62C2E0AED15

Здраво на сите односно добро утро :) вака сега : од пред 3 години паднав во голема депресија. Почнав да не излегувам од дома освен ако морам ( школо, работа, пазарување...) почнав да слушам тажни мелодии, тешко заспивам , немам желба за ништо. Откако се роди брат ми со него ми е малце поинтересно. Ситуацијата се влоши. Почнав да одам на психолог , домашните имаа страв за мене, Се каравме, не ме разбираа никако. Тоа не ми помогна па почнав да посетувам психијатар. Откривме дека тоа е последица од детството. Сега земам таблети секој ден и малце ми е подобро. Но сепак немам желба за ништо. Што да правам. Дајте некој совет.

ke si najdes hobi,ke si najdes drugari,ke pocnes da sportuvas.....dur ova ne go naprais dzabe drogata...

Здраво на сите односно добро утро :) вака сега : од пред 3 години паднав во голема депресија. Почнав да не излегувам од дома освен ако морам ( школо, работа, пазарување...) почнав да слушам тажни мелодии, тешко заспивам , немам желба за ништо. Откако се роди брат ми со него ми е малце поинтересно. Ситуацијата се влоши. Почнав да одам на психолог , домашните имаа страв за мене, Се каравме, не ме разбираа никако. Тоа не ми помогна па почнав да посетувам психијатар. Откривме дека тоа е последица од детството. Сега земам таблети секој ден и малце ми е подобро. Но сепак немам желба за ништо. Што да правам. Дајте некој совет.
Сите имале таква фаза, само кај некој траела ден, кај некој месеци, а кај некој години. Не е ништо страшно, проаѓа, а убаво е што си отворен за проблемите, тоа е обично прв чекор за излез од депресија. Пробај да експериментираш малце со себе. Почни да идеш на утакмици, запиши се на некој спорт, гледај серии, влези во планинарско друштво шетај ја Македонија за мали пари, имаш мал милион нешта што можеш да ги правиш, ќе откриваш нови работи и некаде ќе се пронајдеш, па таму ќе продолжиш. Првите две недели може ќе ти бидат тешки, али ти гарантирам дека ќе ти се случи пресврт. Идеата е да не седиш дома и да чекаш да не се случи ништо, туку излези, најди откачено друштво и ќе видиш дека ќе ти се случи пресврт. Почни и да се шалиш за тие работи, да не ги сваќаш толку сериозно, за неколку месеци од сега ти гарантирам нема да ти треба психијатар, туку женска, нова прича за глупост што си ја направил викендот и сл. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom