Кајгана психолог

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Ме фати период најверојатно поради пубертет или кизнај што(18 години сум).Пред некој ден се присетив на некои работи во минатото што сум требало да го направам ама не ги направив и си реков што ако беше така?
Станав премногу нервозен и со мала доза на агресија.Некако како да немам волја,не знам што ќе биди со мене во иднина.Разочаран сум а не знам оти е така.Не можам никој да поднесам,ме нервираат сите со секоја постапка.Си мислам дека сите се од корист,па зошто да ги "дружам"....
Почнав да се однесувам кретеноидно со некои личности кои до пред некој ден ми биле ептен важни.Знам дека лошо се однесувам према неа иако не ми е ништо,но сепак мислам на неа... :sick:На училиште веќе ми е сеедно дали ќе добијам 1 или 5ка... секако која корист кој пичке матерна,премногу на некој начин се опуштив,а притоа станав огорчен и нервозен.
Некој совет?

Ме фати период најверојатно поради пубертет или кизнај што(18 години сум).Пред некој ден се присетив на некои работи во минатото што сум требало да го направам ама не ги направив и си реков што ако беше така?
Станав премногу нервозен и со мала доза на агресија.Некако како да немам волја,не знам што ќе биди со мене во иднина.Разочаран сум а не знам оти е така.Не можам никој да поднесам,ме нервираат сите со секоја постапка.Си мислам дека сите се од корист,па зошто да ги "дружам"....
Почнав да се однесувам кретеноидно со некои личности кои до пред некој ден ми биле ептен важни.Знам дека лошо се однесувам према неа иако не ми е ништо,но сепак мислам на неа... :sick:На училиште веќе ми е сеедно дали ќе добијам 1 или 5ка... секако која корист кој пичке матерна,премногу на некој начин се опуштив,а притоа станав огорчен и нервозен.
Некој совет?

Пушти го мозокот на пасење.А работите од минатото нека останат таму кај што се.И гледај во иднината.Тоа што се случило е можеби еден вид лекција за да знаеш како да постапиш нареден пат кога ке се најдеш во слична ситуација.
Потруди се да се контролираш кога ке избие некоја кавга за да не ти излета некој збор па да се каеш на крајот.Го знаеш тоа :Кажаните зборови не можат да се вратат а со твоето однесување можеш да повредиш некој.Истреси ја нервозата на нешто друго.
Добредојде во светот на суровоста,но доколку некој се дружил во минатото со тебе од корист не значи дека и моменталното друштво е вакво.Внимавај,доколку си сигурен дека сакаш да ги елиминираш можеш да погрешиш и да останеш сам.А и таа опција е можна доколку не си во право.
За учењето е сосема нормален период...но мораш да учиш доколку утре сакаш да продолжиш на некој факултет и да бидеш некој и нешто.

Поздрав и со лесно :)

Имам проблем, лесно ми бега паметот и се губам во време и простор... Некоја анксиозност која ми создава нерационални стравови и непријатни чувства.

Некој совет?

Не се оптоварувај со помислата „Што би било кога би било“ тоест не се враќај во минатото, туку живеј во сегашноста и мисли за иднината.
И не го истурај својот бес на недолжни личности, не се они виновни што се наоѓаш во ваква ситуација, најди начин да ја исфрлиш негативната енергија од себе без притоа да повредиш некој друг со твоето однесување.
На пример кога си нервозен, пушти си смешни клипови на you tube, или тука на Кајгана влези во подфорумите ЧДА и Хумор и читај некои интересни и смешни теми кои што ќе те расположат ... така ќе ти се оттргнат негативните мисли.

Како разликувате болести на автосугестија од оние вистинските?
Дали е можно самиот да го сватиш тоа, или потребна е помош од стручно лице?
Не бев сигурен каде да ги поставам прашањава, се надевам дека го погодив вистинското место.

Имам проблем, лесно ми бега паметот и се губам во време и простор... Некоја анксиозност која ми создава нерационални стравови и непријатни чувства.

http://www.anksioznost.net/izlecenje-anksioznosti

Како разликувате болести на автосугестија од оние вистинските?
Дали е можно самиот да го сватиш тоа, или потребна е помош од стручно лице?
Не бев сигурен каде да ги поставам прашањава, се надевам дека го погодив вистинското место.

Ај повеќе детали. Што чувствуваш, кога, имаш ли поминато низ стресни периоди... ?

Ај повеќе детали. Што чувствуваш, кога, имаш ли поминато низ стресни периоди... ?
Не е нешто што би објавил пред цел форум.
Зар не постои начин да се одговори прашањето без тоа?

Не е нешто што би објавил пред цел форум.
Зар не постои начин да се одговори прашањето без тоа?

Постои. Консултирај се со лекар, направи крвна слика и основни прегледи кај матичен, така најдобро ќе знаеш.

Постои. Консултирај се со лекар, направи крвна слика и основни прегледи кај матичен, така најдобро ќе знаеш.
Всушност мислев за некои други болести, како шизофренија, bi polar disorter, аутизам,анкциозност итн итн...

Всушност мислев за некои други болести, како шизофренија, bi polar disorter, аутизам,анкциозност итн итн...

Знам што мислеше, затоа и побарав детали за тоа што чувствуваш и дали си имал стресен период во брзо време, не ради тоа што сакав да знам во врска со што беше поврзан стресот :)

A има ли некој денес во ова денешно брзо, динамично, турбулентно и стресно време што одвреме навреме не е анксиозен, депресивен и сл. !!!

A има ли некој денес во ова денешно брзо, динамично, турбулентно и стресно време што одвреме навреме не е анксиозен, депресивен и сл. !!!
Има...;)

Јас не познавам такви .............. :confused:
Редок вид се... пред истребувања... т.е. од секогаш биле пред истребување, ама како така низ вековите успеале да преживуваат и дури и кога изгледа како да ги нема веќе, оп некој феникс ќе се појави од пепелта повторно, гордо ќе се крене и ќе засија на небото и ќе ја стопли земјата, за повторно да исчезне...

Ти викам ретки се...:D

Знам што мислеше, затоа и побарав детали за тоа што чувствуваш и дали си имал стресен период во брзо време, не ради тоа што сакав да знам во врска со што беше поврзан стресот :)

Сум имал, работа, училиште итн... Но се навикнав на сето тоа. Не би требало да представува проблеми.
Гледајќи напред кон иднината, ме очекуваат уште стресни ситуации, споредено со нив ова е веќе нормална работа за мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom