- Член од
- 9 октомври 2009
- Мислења
- 199
- Поени од реакции
- 98
Пеперуго сина, веќе ти одговорив, дека на оние кои што умреле без можност да го примат Евангелието, ним Евангелието ќе им се проповеда по смртта и ако го прифатат ќе одат во рајот, ако не во пеколот. Како се вика прсосторот каде што се одвива проповедта, не сум ни свети Григориј Двоеслов, ни свети Венедикт, ни света Схоластика па да знам.
Тешко вам со одлуките од Вториот ватикански концил... Се надевам дека сегашниот римски папа ќе го прогласи за разбојнички собор или барем ќе ги укине литургиските реформи, од кои најстрашна за мене (и сличните на мене
) е таа што свештеникот место свртен кон Исток, служи кон запад. А според св. пророк Исаија името на Христа е Исток. Се знае кој е на запад, Сатаната и неговите паднати ангели. Светата литургија од било кој обред не е играчка...
Тешко вам со одлуките од Вториот ватикански концил... Се надевам дека сегашниот римски папа ќе го прогласи за разбојнички собор или барем ќе ги укине литургиските реформи, од кои најстрашна за мене (и сличните на мене