- Член од
- 6 јануари 2011
- Мислења
- 1.059
- Поени од реакции
- 2.684
Ракија, ракија, да тргне маабето, да се отсрамат.
Таа е невестинска ракија со мед, и може да се изгубиш ако се зачукаш со неа. Машка топла ракија се пие без шеќер со малку црн пипер во чашето наполу и строго на екс.хахахахахахах, Абе јас би и направил грејана ракија дома. Ама ајде викни грацка мома на прв состанок дома и згреј и ракија... Модерните моми имат модерни барања...
Додуша и греаната ракија може да се ставе у групата на чаеви, особено ако ја направеш со мед...
Море шо ми спомна греана ракија, сега ми се припија.... в'ци да те јадат ебиветер...
Луки утре идам за Радовиш кај една мома, а и дома со нејзините ќе треба да се упознавам, дај некој совет што како, озбилна е работаваДобро ајде, однеси ја на ирско кафе, или ирско чајче.. Да најдеме компромис..
Колку што знам јас луѓето од Подареш за Радовиш викаат дека од таму бишка не се купува, не пак жена да земиш...Но да почекаме Луки да се изјасни.Луки утре идам за Радовиш кај една мома, а и дома со нејзините ќе треба да се упознавам, дај некој совет што како, озбилна е работава
Јас ја знам приказната оти од греано вино г'з болит.. У една книга на цепенков имаше неколку варијации од неа..Таа е невестинска ракија со мед, и може да се изгубиш ако се зачукаш со неа. Машка топла ракија се пие без шеќер со малку црн пипер во чашето наполу и строго на екс.
Околу црвената ракија муабетот го добила кога некоја млада невеста се запила во комшии баеги со таква топла ракија и требало да го викнат свекорот за да ја довлечка дома, кога станала утрото го прашала свекорот...
А бе свекре од топла ракија само глава боли или и газ боли?
Муабетов ми е дека младинава многу не преферира чај со колачиња Луки, некако си викам на раќија ќе се нафати побрзо.
Бегај подалеко од там бе... Од там не бишка, маче не е за зимајне.... Совет, одма ќе сакат да те женат ако имаш врски и пари... Питај ја од коо село са мајка и и татко и.. Ако са од Инево/Дедино/Габревци накај Конче, или па откај Војславци/Сулдурци/Калуѓерица не припарувај душата ќе ти ја извадат..Луки утре идам за Радовиш кај една мома, а и дома со нејзините ќе треба да се упознавам, дај некој совет што како, озбилна е работава
Така тебе ти е то цик-цак хDПа така интересно.. Прво ке се запознаеш со неа и потоа ќе и речеш дека ја сакаш, ако сака ќе прифати ако не не
--- надополнето: 13 ноември 2012 во 10:32 ---
Па така интересно.. Запознајсе со неа и речи и дека ја сакаш ако прифати ќе прифати ако не не
Ги обожава One DirectionПрашај ја што музика слуша, тоа е многу темелно јет податливо прашање.
За лајк лесна работа, али пораката е проблем тука, ја немам задрано до сеаСтави и лајк на неколку слики и порака у инбокс )))))))
Епа за се има прв пат само храбро!Ги обожава One Direction
--- надополнето: 13 ноември 2012 во 13:32 ---
За лајк лесна работа, али пораката е проблем тука, ја немам задрано до сеа
јбг... шо да и пишам xDЕпа за се има прв пат само храбро!