Која "пастрмајлија" е подобра?

• Креатор на темата Креатор на темата Madonna77
  • Време на започнување Време на започнување

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318
Vo aerodrom ima edno kafance nasproti biser vo zgrada e na prizemje,tamu pravat top pastrmajlii mislam deka i gi isporacuvaat ama solenki se,ako dobro se sekavam 200 denari bese pastrmajlija.
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 11:25 ---
A ovaa temava isto kako da prasas kade pravat najubavi pleskavici ili kebapcinja.... lol
Ako si go biva majstorot i vo tunguzija da e ke ja stokmi kako sto treba.
Број или линк, или барем име на кафанчето?

И двете се добри кога се топли и со комбинација со домашно вино. ММММ што вика Андријана ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: ITK
Исто ги фалат пастрмајлиите во ресторан Фотка во Тафталиџе, лично ги немам пробано :)

Мислев дека штипските пастрмајлии се најдобри, ама денес пробав „Гемиџиска“ во Велес. Мх, мх, мхх...
Ако идете во Велес, посетете ја таверна „Деспина“ и порачајте една гемиџиска :)

403760_283065381747030_1447711944_n.jpg

Мислев дека штипските пастрмајлии се најдобри, ама денес пробав „Гемиџиска“ во Велес. Мх, мх, мхх...

Те честија една ѓемиџиска за рекламава? Гледам трчи трчи па мевче и некоја шукна исто во ептен мала грамажа, мислам ова да се споредува со штипската е вистински апсурд...

Шо знам, сфите сум ги јадел. И сфите гладен. најмногу ме најаде еднаш штипска, голема и еднаш светиниколската. Велешките се Ок, ама некако не ме најадоа. А јешлив сум, ме дал господ со апетит. Да ме облекуеш, да не ме раниш. Додуша, на тема да се вратам, си сакам со појќе пастрма.

Те честија една ѓемиџиска за рекламава? Гледам трчи трчи па мевче и некоја шукна исто во ептен мала грамажа, мислам ова да се споредува со штипската е вистински апсурд...
Сликата не е од таа што ја јадев, оваа ја најдов на нивниот фанпејџ на Фејсбук. Нормално дека не ме частеа, ама квалитетот вреди да се пофали. Поголема е троа и со повеќе месо. А внатрешноста е со топено сирење. Верувај дека повеќе заситува од регуларната пастрмајлија, а мене вкусот ептен ме бендиса. Дури и крајчињата беа да излижеш прсти :)

Вреди да се спомене и кратовската пастрмајлија. Лани јадев за Нова година таму и можам слободно да кажам дека немам јадено нешто повкусно и поголемо, а и цената беше многу прифатлива, мислам 170 денари дека беше.

Каква мутирана пица е ова бе ???

Јас сум адвокат за радовишкиот самун, најдобра пастрмајлија што досега сум пробал....не беше ни скапа, 150 ден ако не се лажам ама комотно да се најадат двајца!

Јас сум адвокат за радовишкиот самун, најдобра пастрмајлија што досега сум пробал....не беше ни скапа, 150 ден ако не се лажам ама комотно да се најадат двајца!
Дека јаде у градо бе? На повеќе места праат?
И јас викам радовишка...

Дека јаде у градо бе? На повеќе места праат?
И јас викам радовишка...
Во Таргет....ама па после ми кажаа требало да пробам или Џокер или Мери Џејн...следен пат таму на по еден самун ајде :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom