Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Јебеш Авенгери и Неверојатниот Спајдермен, толку сум разочаран што нејќам ни името да им го спомнам. Џабе фрлени пари.
Туку, сега ја симнувам Hulk Duology, ги немам гледано и двата, ќе биде интересно, посебно со Едвард Нортон.
А овој The Incredible Hulk е нова преработка со Е.Н или приквел на првиот дел нешто?
Првиот е живо срање.
Вториот е каде каде подобар од првиот али ипак е тапа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
ПС. По препорака на некој членови погледав неколку европски филмови и се префрлам на европска кинематографија и по којзнае којпат уанс агеин oh , yeah!
Генерално, пак ќе повторам, не е проблемот во Холивуд Vs Европска и Светска кинематографија. Проблемот е што ние се сакаме да изгледаме. И во Европската/Светската кинематографија има купишта ѓубре и нешто ситно што испливува како квалитет. Тргни од Македонија: колку филмови излегоа годинава? (4-5?) Колку од нив се вистински квалитет? (1).

Така е секаде, само за наша голема среќа, глупостите од Европскиот/Светскиот филм тешко стигнуваат до нас, се мачиме дури и да разбереме што излегло квалитетно за да го изгледаме на крај година. За разлика од нив, Холивуд нема никаков проблем со дистрибуција и маркетинг, така да за Холивудските филмови дознаваме некогаш и година/две пред да се снимат. И после удри, се што е на Замунда да се изгледало :) На времето се тркавме со другарите кој прв ќе изгледа се што има во одредена видеотека. Сите филмови со Чак Норис и Мајкл Дудиков ги имам гледано. И со Шо Кошуги.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Ако би мозело предлог за филм од типот на Kingdom of heaven, Troy, King Arthur напален сум за ваков тип на филм вечерва или би се задоволил со некоја топ акција како Die Hard или Bournе отворен за предлози :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Ако би мозело предлог за филм од типот на Kingdom of heaven, Troy, King Arthur
Си ги изгледал сите :)
Гледај ги John Carter или Immortals ако сакаш и малку фикција во истите, макар што и двата се направени исклучиво за во кино.
Или префрли се на азиските: Croaching Tiger Hidden Dragon, House of the Flying Daggers или Hero.

Гладијатор не го спомна... a long shot...

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Си ги изгледал сите :)
Гледај ги John Carter или Immortals ако сакаш и малку фикција во истите, макар што и двата се направени исклучиво за во кино.
Или префрли се на азиските: Croaching Tiger Hidden Dragon, House of the Flying Daggers или Hero.

Гладијатор не го спомна... a long shot...
Сите спомнати ги имам глеано а за Гладиатор ептен е long shot :D Jonh Carter i Immortals тотално разочарување :(

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Сите спомнати ги имам глеано а за Гладиатор ептен е long shot :D Jonh Carter i Immortals тотално разочарување :(
Гледај ги Clash of the Titans и Wrath of the Titans ако не си ги гледал. Не очекувај нешто во стилот на King Arthur или Troy, ама забавни се онака, ефекти and stuff.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Такви филмови се гледаат без очекувања :) John Carter мене ми беше забавен, го гледав на кино фино си поминав. Ме потсети на Мумија ма да е далеку од споредба, Мумија првиот дел е филмиште.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Гледај ги Clash of the Titans и Wrath of the Titans ако не си ги гледал. Не очекувај нешто во стилот на King Arthur или Troy, ама забавни се онака, ефекти and stuff.
Гледани сакам да прашам дали Agora да се гледа?

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Ке го гледам чим вреди разочаран сум веке од холивудската продукција не прават филмови во таков стил се повеке ми ги форсираат романтичните комедии и тин филмовите дај некој блокбастер ... Би го препорачал за гледање Max Manus i Into the white европска кинематографија филмчиња што вредат да се погледнат 2 се со тема WW2

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Ке го гледам чим вреди разочаран сум веке од холивудската продукција не прават филмови во таков стил се повеке ми ги форсираат романтичните комедии и тин филмовите дај некој блокбастер ... Би го препорачал за гледање Max Manus i Into the white европска кинематографија филмчиња што вредат да се погледнат 2 се со тема WW2
Не видов дека го спомна The 13th Warrior, ако го немаш гледано, мислам дека ќе ти се допадне. Исто и The Four Feathers можеш да го ѕирнеш. И двата филма имаат пониска оценка на имдб од што заслужуваат, барем според мене. :)

Четириве пердуви иако се одвива во различно време од Kingdom of Heaven, многу ме потсетува на него.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Гледани сакам да прашам дали Agora да се гледа?
Агора е најјак филм евер ама избегнувам да го спомнувам пречесто зошто wot ќе ме обвини дека ширам пропаганда :)
Такоџе, сниман е од европски режисер така да ќе видиш и некои „уметнички елементи“ како сцените на земјата гледана од вселената и сцената кога се е превртено.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Не видов дека го спомна The 13th Warrior, ако го немаш гледано, мислам дека ќе ти се допадне. Исто и The Four Feathers можеш да го ѕирнеш. И двата филма имаат пониска оценка на имдб од што заслужуваат, барем според мене. :)

Четириве пердуви иако се одвива во различно време од Kingdom of Heaven, многу ме потсетува на него.
Не ги спомнав затоа што ги заборавив а ги имам гледано по 3-4 двата :D тоа ми е зборот нема некој таков нов филм што ке ми направи мерак како порано па да мозам и по 3 пати да го гледам и да узивам пак во него како да ми е прв пат :D
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 13:56 ---
Агора е најјак филм евер ама избегнувам да го спомнувам пречесто зошто wot ќе ме обвини дека ширам пропаганда :)
Такоџе, сниман е од европски режисер така да ќе видиш и некои „уметнички елементи“ како сцените на земјата гледана од вселената и сцената кога се е превртено.
Eпа ако толку вреди вечерва нема кај да бега фала на препораката :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Сам си го препорача. Сега заради тебе пак ќе треба да го гледам, кај го спомна... :)
Инаку немој да очекуваш нешто посебно во смисла на ефекти, не е филм со таков буџет, како што кажа wot, повеќе е драма.
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:09 ---
Е, и уште еден лонг шот: The Last of the Mohicans (1992)
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:13 ---
И Apocalypto (2006), The Bounty (1984), Amistad (1997)...

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Сам си го препорача. Сега заради тебе пак ќе треба да го гледам, кај го спомна... :)
Инаку немој да очекуваш нешто посебно во смисла на ефекти, не е филм со таков буџет, како што кажа wot, повеќе е драма.
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:09 ---
Е, и уште еден лонг шот: The Last of the Mohicans (1992)
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:13 ---
И Apocalypto (2006), The Bounty (1984), Amistad (1997)...
Само The Bounty ми е непознат од овие другите ги има гледано и ептен јаки ми се ми се свиѓа идеата и приказната , а за овој The Last of the Mohicans нема што да се рече еден од најдобрите филмови што некогаш сум го гледал а сум гледал мн. Глумата на Даниел Дау Левис е феноменална а за соундтрак шта речи? Повеке не коментирам на тема на овој филм The Last of the Mohicans епиККК:D

Kajgana Shop

На врв Bottom