Дали може љубов помеѓу братучеди?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Срциња, како бе никој не може да ги разбере, зошто ги дискриминираат ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Овие се лудиииии беее. Не само "дискриминираниве" туку и овие авукадине шо ги бранат.

Морони...а и деца со проблеми им се родиле.

БОЛНООООО. Хитлер врати сеее.

Боже мој, прати ги ангелите да потоморат се што не чини.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Срциња, како бе никој не може да ги разбере, зошто ги дискриминираат ?
Па поубаво нека напраат дете. На овие ако им излезе нормално дете ептен ружно ќе биде. Вака има могучност за деформации па колку толку да личи на нешто.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па поубаво нека напраат дете. На овие ако им излезе нормално дете ептен ружно ќе биде. Вака има могучност за деформации па колку толку да личи на нешто.
4 имаат, две минимум се со дефект.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Го изгледа ли целото видео, гледаш дека недозволувањето на брак е нарушување на основно човеково право според адвокатот, гледаш ли дека ја тужат германија, замисли дури и во затвор лежел човекот. Тоа што децата ќе им бидат фалични не е никаков изговор за да на некого му се ускрати основно човеково право да стапи во брак и да биде среќен со личноста која што ја сака.

Член од
24 октомври 2011
Мислења
385
Поени од реакции
139
Крвното сродство– Нашиот Закон за семејство прецизно одредува дека не може да склучат брак меѓусебе крвните сродници во права линија, како ни родениот брат и сестра, братучед и братучетка пo татко или мајка, стрико внука, вујко и внука, тетка и внук по татко, тетка и внук по мајка, ниту деца на родени браќа и сестри и први братучеди по татко или мајка.Правата линија е домен на полна забрана, a странична линија бракот е несомнено забранет заклучно со третиот степен.
Што се однесува на четвртиот степен, споменати се само децата на родените браќа и сестри и братучедите и братучедките по татко и мајка.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Го изгледа ли целото видео, гледаш дека недозволувањето на брак е нарушување на основно човеково право според адвокатот, гледаш ли дека ја тужат германија, замисли дури и во затвор лежел човекот. Тоа што децата ќе им бидат фалични не е никаков изговор за да на некого му се ускрати основно човеково право да стапи во брак и да биде среќен со личноста која што ја сака.
Абе јас само реков дека ако децата им излезат деформирани, тогаш ќе бидат поубави од нив. Демек ме боли кур дали ќе им дадат да стапат у брак, или па дали им кршат права...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.613
Поени од реакции
31.428
:icon_mrgr:,,,koja e ovaa izmishljotina pa sega ,,,, ljubov i brakovi ,,pomegju rodnini ,,,,abe neka odat u pichku mater,,,,maloumni i bolnoumni ,,,pa se znae i zakonski ,,,od koe koleno mozhe podalechni rodnini da se klecaat ,,,i ne e toa tukutaka doneseno ,,,tuku vrz cvrsti medicinski ,,,soznanija za genetskata prichinsko posledichna pojava na bolesti vo vakvi nenormalno abnormalni sostojbi ,,,,a i samata pomisla ,,,deka nekoj na nekomu e nesto tolku krvno srodstvo blisko,,,pa dajte lugje ,,,,i ovie ,,,,navistina ke ja sprovedat ideata za zlatna milijarda ,,,,nema potreba veke od ratovi ,,,dovolni se nivnite ,,,laboratoriski ,,,i socio-opshtestveni patoloshki ludorii ,,,,neka im e nazdravje,,,,:tapp:

F

FARANG

Гостин
Постои, постои. Има едни 2 братучедки што ги знам просто незнаеш кога сме заедно кој е уствари вишокот. Не се жалам и да ги гледаш е инстересно

Член од
6 ноември 2014
Мислења
3
Поени од реакции
2
Абе трети братучеди не е проблем. Тетка ми е мажена за нејзин трет братучед и никому ништо. Мене вакво нешто не ми се случило досега, а и не верувам дека ке eми се случи.
a
Абе трети братучеди не е проблем. Тетка ми е мажена за нејзин трет братучед и никому ништо. Мене вакво нешто не ми се случило досега, а и не верувам дека ке ми се случи.
a dali se vencani vo crkva i dali decata im se zdravi dokolku imaat deca

Kajgana Shop

На врв Bottom