Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
14 април 2012
Мислења
130
Поени од реакции
140
Има некое програмче за тоа, само да се рутира без да се мења ром и такви ствари?
и да сакаш не можеш да стајш ром ако не го имаш рутирано телефонот,така да
ево ти пробај го оваа. И шо телефон имаш?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Како да инсталирам Flash на Galaxy Ace s5830i, тел е рутиран само како што имав пишано погоре.....некоја постапка...појма неам :/ :tapp:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Само што го рутирав HTC Desire HD со HTC Sense 3.0, и инсталирав погрешен ром (2.3.5 gingerbread), може ли некој да ми каже дали ќе можам да инсталирај jellybean 4.1.1 и која е постапката?

Член од
6 јуни 2011
Мислења
185
Поени од реакции
138
Дали некој сам има инсталирано adroid 2.3 на xperia x8 ?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Само што го рутирав HTC Desire HD со HTC Sense 3.0, и инсталирав погрешен ром (2.3.5 gingerbread), може ли некој да ми каже дали ќе можам да инсталирај jellybean 4.1.1 и која е постапката?
Претпоставувам дека тој "погрешниот" што си го инсталирал е костум ром.Ако е така, тогаш како што си го инсталирал него ќе го инсталираш и jellybean 4.1.1. За да не луташ разгледај го овој ром...и немој веднаш на истал...прочитај малку,види дали ќе ти се допадне....
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 23:40 ---
Дали некој сам има инсталирано adroid 2.3 на xperia x8 ?
Прогуглај малку за PrimeHD ромот за X8

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Претпоставувам дека тој "погрешниот" што си го инсталирал е костум ром.Ако е така, тогаш како што си го инсталирал него ќе го инсталираш и jellybean 4.1.1. За да не луташ разгледај го овој ром...и немој веднаш на истал...прочитај малку,види дали ќе ти се допадне....
Јас го гледав овој http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1825245, ама чудно ми е нешто вика supports Inspire4g и DHD нешто, што е тоа жити се? И појма неам како се инсталира има триста глупости...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Јас го гледав овој http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1825245, ама чудно ми е нешто вика supports Inspire4g и DHD нешто, што е тоа жити се? И појма неам како се инсталира има триста глупости...
Па дека ги поддржува и тие два модела на телефони веројатно се мисли. На почеток изгледа доста сложено, но штом го рутираш телефонотот и иснталираш некој рикавери, многу лесно се прави.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Па дека ги поддржува и тие два модела на телефони веројатно се мисли. На почеток изгледа доста сложено, но штом го рутираш телефонотот и иснталираш некој рикавери, многу лесно се прави.
А од кај да знам кој модел е мојот?

Член од
4 ноември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
53
ме интересира дали сите андроид телефони може да се рутиираат или зависи од производител до производител...конкретно за Droid od VIP ..по мајка Android ... :)
Blagodaram

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
ме интересира дали сите андроид телефони може да се рутиираат или зависи од производител до производител...конкретно за Droid od VIP ..по мајка Android ... :)
Blagodaram
Сите се рутираат, само кај секој бренд е различна постапката. Побарај на Google или некој андроид форум. :)

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Дечки дали се има некој позамарано да прочита за keyloggers ? Дали е воопште можно да има и ако има како се детектира? ! Потребно ми е ! ако има да видам каде одат информациите !

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Инсталиран нов custom rom Ginger dx v026 на Xperia x8, е сега проблемот е што не сака да се конектира на wifi. Ми ја наоѓа мрежата, почнува да се конектира, но одма после прави дисконект. Шо да направам, како да го решав ова, please помош :)

T81

The Chosen One
Член од
15 ноември 2009
Мислења
229
Поени од реакции
6
Инсталиран нов custom rom Ginger dx v026 на Xperia x8, е сега проблемот е што не сака да се конектира на wifi. Ми ја наоѓа мрежата, почнува да се конектира, но одма после прави дисконект. Шо да направам, како да го решав ова, please помош :)
ништо неможеш да направиш има бубачка, јас сум го пробал, инсталирај си miniCM9 3.0.5 android 4.0.4 ICS od nAa 100% е, да ги апдејтираат HW кодовите за некој ден па ќе имаме и 100% jelly bean 4.1.2
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 23:40 ---
Дали е воопште можно да има и ако има како се детектира? !
отвораш windows task manager > processes (вториот таб)
во процеси на крајот од листата треба да имаш winlogon.exe
нормално е да го имаш еднаш, ако имаш повеќе вакви икони, да некој ти ја следи тастатурата и куцањето,
освен првата што е нормална, за секоја друга таква икона имаш по еден keylogger апликант

Kajgana Shop

На врв Bottom