Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
луѓе еве го изрежав виндовс 8 RTM и ми излагаат многу едиции. Која е најдобра за да ја ставам?

А шо е работава со Финки за активирањето ?

Со финки имаш download пристан до секаков софтвер на микрософт со вклучена лиценца.
И не само со финки, туку и со сите останати факултети.

Со финки имаш пристан до секаков софтвер од страна на микрософт, и тоа со се лиценца.
Хохо :) се најавив видов, али ќе стои 8, додека не ми здосади 7 :) што не верувам дека ќе се случи, за на таблет може али на лаптоп и десктоп не :)

Со финки имаш download пристан до секаков софтвер на микрософт со вклучена лиценца.
Шо и да даунлодираш, се тие лиценцирано.
И не само со финки, туку и со сите останати факултети.
Па не знам дали е со сите факултети баш (пошто треба да имате студентски мејл и да е внесен во микрософт архивата), ама може и со ISIC картичка.

луѓе еве го изрежав виндовс 8 RTM и ми излагаат многу едиции. Која е најдобра за да ја ставам?

Па се знае која е нај добра нема дилема тука Windows 8 Pro другите се срање

Па не знам дали е со сите факултети баш (пошто треба да имате студентски мејл и да е внесен во микрософт архивата), ама може и со ISIC картичка.

Па на листата ги имаше скоро сите факултети. Е сега прашање е дали тие факултети имаат таков меил за верификација.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 20:34 ---
Па се знае која е нај добра нема дилема тука Windows 8 Pro другите се срање

Секоја едиција си има своја намена.
Pro - најдобра за по дома.
Enterprise - за IT организации, интеграција со сервери и т.н.

Па на листата ги имаше скоро сите факултети. Е сега прашање е дали тие факултети имаат таков меил за верификација.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 20:34 ---

Секоја едиција си има своја намена.
Pro - најдобра за по дома.
Enterprise - за IT организации, интеграција со сервери и т.н.

Нај јака во сите погледи е Pro како што е Ultimate кај Vista и 7

Нај јака во сите погледи е Pro како што е Ultimate кај Vista и 7

Спореди си сам :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8_editions#Comparison_chart
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 21:00 ---
Дај проверен активатор (и процедура) за PRO :)

Можеш да си активираш перманентно со Windows Media Center Pack-от :)
Едит: Сепак активирањето со WMC истекува

Еве што пишува во пораката:
This promotion ends on January 31, 2013; your product key must be activated no later than February 1, 2013. Microsoft will only contact you at the email address you provide to send you your product key and to remind you when the activation period for your product key is ending

Луѓе, зар сите верзии се како таблет бе, многу е чудно.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 21:26 ---
Инсталирав PRO со MEDIA CENTER , дали е добро или да одам на Enterprice?

Не ми е јасно со ISIC картичка како може, 300 ден. е да извадиш, и шо после со тоа ќе имаш лиценцирана осмица ? Стварно не ми е јасно како може, како им е исплатливо и шо е шемава или фркава у случајов, де објасни ако знаеш

Не ми е јасно со ISIC картичка како може, 300 ден. е да извадиш, и шо после со тоа ќе имаш лиценцирана осмица ? Стварно не ми е јасно како може, како им е исплатливо и шо е шемава или фркава у случајов, де објасни ако знаеш

Со ISIC картичката го верификуваш твојот акаунт и автоматски имаш пристап до се (Windows, Office, Windows Server, SQL).
Се што ќе спуштиш е лиценцирано автоматски и ништо нема да платиш за тоа.

Инаку од кај може да се извади картичкава? Ако е 300 денари, одма си вадам една.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom