ATP World Tour Finals, London | 05 -12 ноември, 2012 |

Победник на завршниот турнир во Лондон?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 17 35,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 16 33,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 8 16,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,1%
  • Tомаш Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 5 10,4%
  • Џо Вилфред Цонга

Гласови: 0 0,0%
  • Јанко Типсаревиќ

Гласови: 1 2,1%

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Пробај си ја среќата.:rolleyes:
Среќа? Го спомна Реал Мадрид или така ми се чини? :D
Ако иде 1 ќе иде на тикет од 20 денари така да ако сака нека испадне и 2 у 2 ич око нема да ми трепне, ќе го играм онака колку само да пратам. А можно е и плус гемови да иде, могуче е да тераат три сета. :D

Среќа? Го спомна Реал Мадрид или така ми се чини? :D
Ако иде 1 ќе иде на тикет од 20 денари така да ако сака нека испадне и 2 у 2 ич око нема да ми трепне, ќе го играм онака колку само да пратам. А можно е и плус гемови да иде, могуче е да тераат три сета. :D
2 сета ќе играат, нема шанса толку мачење уште сеа да си опнат, барем така мислам, и мислам дека ќе победи Мареј, ама имај у предвид дека слабо погодувам.:D

Иако очекував да изгуби баш ми е жал за Дел Потро. Сега многу тешко ќе му биде да помине понатаму. Ако Ферер Федерер и Дел Потро имаат 2 победи и 1 пораз и сет количник 5-4 шо одлучува кој ќе оди понатаму? Гемовите?

Иако очекував да изгуби баш ми е жал за Дел Потро. Сега многу тешко ќе му биде да помине понатаму. Ако Ферер Федерер и Дел Потро имаат 2 победи и 1 пораз и сет количник 5-4 шо одлучува кој ќе оди понатаму? Гемовите?
Standings are determined by: 1) Number of wins; 2) Number of matches; 3) In two-players-ties, head-to-head records; 4) In three-players-ties, percentage of sets won, or of games won; 5) Steering Committee decision.

Да си ја пробам среќава со предвидувањава.

Мареј 2-1
Бердих 2-0

Останувам на мојот став за Мареј , во клучни моменти се понаша како аматерче со елементи на несреќник.

У втор и трет сет до оние проклети 3-4 изигра феноменално Ноле, немаше шанса Мареј против таков Ноле, после прокоцканата брејк шанса падна во играта, осетно беше тоа, психата го поеба но пак покажа карактер и победи. ole :)
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 17:33 ---
Останувам на мојот став за Мареј , во клучни моменти се понаша како аматерче со елементи на несреќник.
Тешко дека некад целосно ќе го искорени лузерското во него.

koga saka go kopulira ,koga saka go tepa :) .Da ne se zaebavame sega ,sepak Marej denes igrashe protiv najdobriot vo svetot ;) .Djovak definitivno teshko pali ,ama koga ke se naapa teshko na likot od drugata strana na mrezata .A i Marej....vraka topka od nenormalna pozicija,dobiva povratna na drugata strana,edvaj stiga do istata ,dusha na nos mu izleva ,pravi greshka ,logichna , od skoro izgubena situacija a toj kao pizdi zoshto zgreshil .Ednash ne aplaudirashe na dobar poteg od Djovak ,a i ne samo na ovoj mec i ne samo protiv nego .Definitivno eden od pomrachnite likovi vo ATP karavanot .Za razlika od nego ,Djovak e eden od najpozitivnite likovi vo svetot na tenisot ,mozebi Ferer e tuka nekade. Ne gledam kako moze nekoj da naviva za Marej osven ako ne se vodi po logikata da se naviva za poslabiot .Samo gestikulira ,prigovara ,se zali na bolki ,grcevi.Eve edna balkanska reakcija od Djovak bash protiv Marej,sigurno poveketo ste ja gledale
http://www.youtube.com/watch?v=geyc1GVwzLU

Првиот сет Мареј го одигра без грешка. Тешко за очекување беше дека ќе успее да го задржи таквиот ритам до крајот на мечот. Новак од друга страна пак многу слабо почна, но затоа кога "загреа" веќе беше друго.
Иако не одигра којзнае колку спектакуларен меч сепак победа си е победа и сега со 2-0 иако не е сигурен полуфиналист (а може да биде уште вечерва) е многу блиску до тоа.

stefan-kobe глеаш како испаѓаат обратно прогнозите мои?:D

Само да се знае кој е број 1 моментално..:pipi:
Ти реков над гемови дека ќе испадне. :D
Ама мислев и дека ќе тепа Мареј ама јебеш га, коа е мутав ќе си губи.
Утре ол ин на Делпо против Типса, има да го сомеле.

Дечки, шо мислите, може утре Ферер да го тепа Федерер? Планирам да го мавам 2ка :D Премала квота е на Роџер, а сепак во голем налет е Ферер............

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom