Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Sir Alex Ferguson "Dortmund are contenders this year, no question about that". ;)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Nextgen: Dortmund - Inter

Official line-ups:

Borussia (4-2-3-1): 1 Wilmes; 3 Deelen, 4 Zeugner, 22 Langesberg, 7 Bandowski; 6 Deichmann, 5 Nothangel; 2 Knystock, 10 Dudziak, 13 Bohmet; 23 Weber.

A disposizione: 25 Stienemann, 8 Ruwe, 9 Benkarit, 16 Beutler, 17 Dytko, 18 Greshake, 21 Aydincan.

Allenatore: Eickel S

Inter (4-3-3): 1 Dalle Vedove; 2 Bandini, 4 Zaro, 5 Donkor, 3 Ferrara; 8 Olsen, 6 Duncan, 10 Acampora; 7 Belloni, 9 Forte, 11 Garritano.

A disposizione: 12 Smug, 13 Guglielmotti, 14 Tassi, 15 Del Piero, 16 Gabbianelli, 17 Terrani, 18 Bocar.

Allenatore: Daniele Bernazzani

Arbitro: Soren Storks
live:
http://hdfooty.com/channel5.php
http://www.belovedsport.com/channel-3.php

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
M

Mario Gómez

Гостин
Епа кога ги нема Базел мора некој друг :notworthy:
Да беше само Базел...:icon_lol:

Инаку муабетот ми беше што сегде низ сајтовите се збори за Дортмунд, дури и факинг гуардијан ги фали, тренеришта као Мурињо и САФ ги сметаат меѓу фаворитите за титула, а муабетот везе си нема еве и Игорче призна. Мене не ми е дека Дортмунд ни ја земаат славата, еве вечер ќе ја вратиме славата коа ќе дајме 6-7 гола на Лил.:icon_lol:, ама нереално сите ги воздигнуваат Дортмунд.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Инаку муабетот ми беше што сегде низ сајтовите се збори за Дортмунд, дури и факинг гуардијан ги фали, тренеришта као Мурињо и САФ ги сметаат меѓу фаворитите за титула, а муабетот везе си нема еве и Игорче призна. Мене не ми е дека Дортмунд ни ја земаат славата, еве вечер ќе ја вратиме славата коа ќе дајме 6-7 гола на Лил.:icon_lol:, ама нереално сите ги воздигнуваат Дортмунд.
Може играат на факторот да ги „кренат“, да се опуштат, да се преценат и да ги фати некој на препад после, ама не верувам Клоп да ги остави да се опуштат. :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Дортмунд играат страшен фудбал каде прават мат на три потези..Дортмунд е екипа со ограничен буџет и скоро цел тим му е направен со минимален износ на средства освен Ројс и повеќето поединци му се донесе колку да пополнат дупки а играат прекрасен фудбал...за разлика од Баерн Минхен каде можат да си дозволат се и сешто плус не демонстрираат таков фудбал ..налет тоа Баерн Минхен на сите му се здосадени и нормално е дека Дротмунд ќе се воздигнуваат па ако сакат Баерн и по 10 гола на натпревар нека даваат..плус и навивачите на Дортмунд се едни од најдобрите во Европа и тука добиваат пофалби

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368

Боби, не е до тоа Дортмунд да се прогласи за фаворит, ете и лани и прелани никој не веруваше дека во Германија ќе земат па се случи. Не ми е муабетот дека верувам во тоа Дортмунд да земе ЛШ, уба работа, но оти да не стигне на пример подалеку од 1/8 финале или 1/4? Дортмунд во добри денови е конкурентен и со големите екипи, мислам на тоа мислеше Сер Фергусон. Предноста на Дортмунд е што екипите во ЛШ немаат играно против Дортмунд па не се научени на тој пресинг. Ете и Мурињо му требеа 135 мин дур најде некој лек. Баерн има тука поголема предност но дур е Јуп исто ви се фаќа ;) А за Хумелс, тој има договор до 2016та мислам без клаузули. А и жолта многу подобро му стои :cool:
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 19:57 ---

:cuc:

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
еј чудно за Фергусон the typical germans не се фаворити за титулата

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Polufinale Real - Dortmund i Barca - Bayern i vo finale BAYERN - Dortmund :) i sekako Bayern sampion ALE ALE ALE :) :) :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Од фановите?

Да,и некој клип не ќе биде лошо да постираш.
Ме викаше вчера другар да ја гледаме утакмицата,ама јас токмак,си отидов на пиво у центар и сега ми е криво што не ја гледав,па барем да ги видам на слики како изгледале вчера.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Да,и некој клип не ќе биде лошо да постираш.
Ме викаше вчера другар да ја гледаме утакмицата,ама јас токмак,си отидов на пиво у центар и сега ми е криво што не ја гледав,па барем да ги видам на слики како изгледале вчера.
Клипчина имаш горе моментално не најдов други подобри.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Исполнета цела трибина,фантастично !!
Фала за сликите,ако начекаш уште слободно ставај,милина е да се гледаат.

Инаку Марко Ројс според гол.ком е прогласен за мен оф д меч,а Арбелоа за флоп,како што гледам добил и црвен картон.
Страшна екипа си држи Дортмунд,има екстра играчи на секоја позиција,само голманот не ми прави нешто посебно мерак,таму треба да се засилат.
Башка и Клоп си е лудак во позитивна смисла на зборот,младинската школа исто така е екстра добра,има светла иднина Дортмунд !
hi-res-153316878_crop_exact.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom