http://sportcorner.com.mk/кошарка/соопштение-од-сити-парк-бојс-по-повод-с
До редакцијата на Спорт Корнер пристигна соопштение од навивачката група на Работнички,Сити Парк Бојс во врска со случувањата пред салата Градски парк за време на натпреварот против Лирија.
Во продoлжение во целост Ви го пренесуваме нивното соопштение:
По повод вчерашниот натпревар КК РАБОТНИЧКИ- КК Лирија и настаните кои се случија надвор од салата пред самиот почеток на мечот, сакаме да ја известиме целокупната јавност дека околу 150 навивачи со единствена искрена цел да го бодрат својот клуб РАБОТНИЧКИ во својата сала ГРАДСКИ ПАРК беа дочекани со заклучени врати, голем број полиција и “редари” кои позади заклучените врати довикуваа дека не смеат да не пуштат во сала.
Сите 150 навивачи имаа карти, но и покрај тоа “комесарот за безбедност” оценил дека полицијата нема да биде способна да спречи инцидент помеѓу двете групи и поради таа причина нашето влегување во салата беше постојано одложувано.
Кога ја контактиравме управата, тие си ја префрлаа вината еден на друг, еден бил под голем притисок, друг не бил задолжен за тој дел, трет така му кажале и така НИЕ ИСКРЕНИТЕ НАВИВАЧИ СИТЕ СО КАРТИ ОСТАНАВМЕ ПРЕД САЛАТА.
Во еден момент успеавме да се пробиеме и да дојдеме со самиот влез во салата, вратата која ја начекавме отворена за само секунда беше заклучена одвнатре од полициски службеник од П.С. Карпош. Времето одминуваше и неизвесноста ствараше голема нервоза кај сите 150 навивачи. Добар дел од нив се помирија дека нема да можат да влезат и да го бодрад својот тим и почнаа да си заминуваат. Кога пред салата останаа не повеќе од 30 навивачи кои сеуште имаа надеж дека ќе успеат да влезат во СВОЈАТА САЛА и да го бодрат СВОЈОТ КЛУБ, во таа ситуација неколку луѓе блиски на “командантот” се дрзнаа и нападнаа неколку наши другари на возраст од 15-16 години. Во нападот учествуваа дупло постари луѓе блиски на “командантот”. Полицијата која најголем дел ја сочинуваа припадници на П.С. Карпош како по наредба стоеа настрана.
Тука останува прашањето КОЈ СОРАБОТУВА СО ПОЛИЦИЈА И КОГО ГО ШТИТИ ПОЛИЦИЈАТА!? Истите тие полициски службеници меѓусебно збореа како “нашите од Карпош се влезени, овие другиве не може”!
Бараме одговор и на следниве прашања кои ќе ги докажеме и со слики:
1.ЗАШТО СЕ УПЛАШИВТЕ ОД РЕАЛНОСТА КОЈА ВЕ ОЧЕКУВАШЕ СО НАШЕ ВЛЕГУВАЊЕ ВО САЛА!?
2.ЗАШТО 30% ОД ТРИБИНАТА ЈА СОЧИНУВАА ФУНКЦИОНЕРИ НА МЛАДИНАТА НА СДСМ!?
3.ЗАШТО ДОЗВОЛИВТЕ ПАРТИСКИ АКТИВИСТИ ДА ГО ВОДАТ НАВИВАЊЕТО НА ОНАА НЕКОГАШ НАВИВАЧКА ТРИБИНА!?
4.ЗАШТО ГО ЗЛОУПОТРЕБУВАТЕ ФАН СТРАНАТА НА КОШАРКАРСКИОТ КЛУБ РАБОТНИЧКИ ЗА ВАШИ МАНИПУЛАЦИИ СО ЧЛЕНСТВОТО!?
Истовремено сакаме да испратиме неколку пораки и да поставиме неколку прашања на сите изманипулирани и искрени навивачи кои сеуште се под капата на Командант Коки…
-До кога ќе дозволите ЕДЕН ИСТ ЧОВЕК да ги поставува водачите на групата!?
-До кога ќе дозволите ЕДЕН ИСТ ЧОВЕК во политички кругови да ја претставува групата како негова војска со цел да зграпчи повеќе поени (тендери, проекти итн..) кај градоначалници и други партиски функционери!?
-До кога ќе дозволите ЕДЕН ИСТ ЧОВЕК да кажува што ќе се пее, каква парола ќе се вади, каква кореографија ќе има, кој може и кој неможе да биде дел од таа НЕКОГАШ НАВИВАЧКА ТРИБИНА!?
-До кога ќе дозволите ЕДЕН ИСТ ЧОВЕК да манипулира со вас искрените навивачи на КК РАБОТНИЧКИ преку веб сајтот на
www.cityparkboys.com.mk, фан пејџот КК РАБОТНИЧКИ СКОПЈЕ, фејсбук профилот “ГОСПОДАРИТЕ НА ГРАДОТ” сите тие се управувани ЛИЧНО ОД НЕГО!
ОСВЕСТЕТЕ СЕ, НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА БИДЕТЕ САМО ЖИВ ШТИТ ОКОЛУ НЕГО, И ДА БИДЕТЕ ЗЛОУПОТРЕБУВАНИ ЗА НЕГОВИ ЛИЧНИ ЦЕЛИ И ЦЕЛИ НА НЕГОВАТА ПАРТИЈА!
Искрени навивачи на КК РАБОТНИЧКИ СКОПЈЕ,
City Park Boys