A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Акаунтот претпоставувам, овој мојот го користат неколкумина и не бил никогаш блокиран?

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Ме насмеа со сликава, жити со што сликаше :)
Пробај преку мозила. И јас сум на близу, нема логика на некого да биде блокирана замунда на некого не?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Со телефон сликав,ај еве и вака:) не сака и преку мозила
untitled.JPG

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Обезбедување на превод? Тој канал е HBO Adria, односно за нашиов простор, што значи дека самиот тотал ТВ треба да обезбеди превод, а овие операториве само да го плаќаат за таа услуга (нели mediatranslations...)
Грешка си. Преводот си го обезбедува самиот канал, TotalTV нема ништо поврзано со каналите, освен што има транспондери (простор) откупено на сателит и на тој простор и каналот се емитува, па по автоматизам TotalTV може да го емитува, но и немора да значи. HBO каналите беа (сеуште се) на истатат позиција, ама TotalTV пред некое време ги пушти.

Дали ви е блокирана http://zamunda.net еве кај мене два дена ја нема,на 3макс проверив им ја пушта.Ова не е прв пат да ми се случи вака,кај вас имало ли вакви проблеми,не сакам да се заебавам преку прокси пак
Не, кај мене си ја отвора. :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.492
Поени од реакции
3.312

Во последно време ова се случува се почесто и почесто, а и скоро секој ден од сабајле ми вика DNS server is not responding и немам нет. Едвај чекам да ми истече договорот и да се вратам на Т-Хоум, а можда и порано ќе го раскинам ако не се подобри ситуацијата.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има на форумов некој кој што го користи пакетот од 50mbps, ама да е поврзан преку DOCSIS?

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Каков модем ти дадоа (точен модел) и на колку канали е модемот bonded? Дали има „проблеми“ со брзината во peak hours?

И уште нешто, за сите... http://www.dslreports.com/faq/16085. Тука можете да видите доста добра листа за да заклучите сами доколку имате проблем со интернет конекцијата, поради кој фактор е тоа така.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Каков модем ти дадоа (точен модел) и на колку канали е модемот bonded? Дали има „проблеми“ со брзината во peak hours?

И уште нешто, за сите... http://www.dslreports.com/faq/16085. Тука можете да видите доста добра листа за да заклучите сами доколку имате проблем со интернет конекцијата, поради кој фактор е тоа така.
Cisco EPC2202. Не сум приметил многу проблеми али веројатно ги има. Со даунлаод преку торенти не али сурфање е дефинитивно некогаш поспоро него вообичаено.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.492
Поени од реакции
3.312

Добро овие нормални се!?!?! :mad:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Cisco EPC2202. Не сум приметил многу проблеми али веројатно ги има. Со даунлаод преку торенти не али сурфање е дефинитивно некогаш поспоро него вообичаено.
EPC2202? Па тоа е EuroDOCSIS 2.0 модем. Теоретски максималната download брзина што може да ја постигне (без overhead) е точно 50mbps. Ама никогаш ништо не е убаво да се тера до максимум, нели? А сега новата понуда им е 60 mbps, е за тоа мора да даваат EuroDOCSIS 3.0 модеми. Т.е. не мора (заштитени се бидејќи во договорот пишува брзина до хххх).

Уште нешто derp, ај ако сакаш ископирај што пишува кај тебе во делот Configuration File:

Страницата на модемот доколку не ја знаеше е 192.168.100.1

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
EPC2202? Па тоа е EuroDOCSIS 2.0 модем. Теоретски максималната download брзина што може да ја постигне (без overhead) е точно 50mbps. Ама никогаш ништо не е убаво да се тера до максимум, нели? А сега новата понуда им е 60 mbps, е за тоа мора да даваат EuroDOCSIS 3.0 модеми. Т.е. не мора (заштитени се бидејќи во договорот пишува брзина до хххх).

Уште нешто derp, ај ако сакаш ископирај што пишува кај тебе во делот Configuration File:

Страницата на модемот доколку не ја знаеше е 192.168.100.1
Еве и јас ќе ти кажам, кај мене е истиот conf фајл.

Kajgana Shop

На врв Bottom