Грешка си. Преводот си го обезбедува самиот канал, TotalTV нема ништо поврзано со каналите, освен што има транспондери (простор) откупено на сателит и на тој простор и каналот се емитува, па по автоматизам TotalTV може да го емитува, но и немора да значи. HBO каналите беа (сеуште се) на истатат позиција, ама TotalTV пред некое време ги пушти.Обезбедување на превод? Тој канал е HBO Adria, односно за нашиов простор, што значи дека самиот тотал ТВ треба да обезбеди превод, а овие операториве само да го плаќаат за таа услуга (нели mediatranslations...)
Не, кај мене си ја отвора.Дали ви е блокирана http://zamunda.net еве кај мене два дена ја нема,на 3макс проверив им ја пушта.Ова не е прв пат да ми се случи вака,кај вас имало ли вакви проблеми,не сакам да се заебавам преку прокси пак
Пробај ресетирај рутер може ќе се среди.
Јас.Има на форумов некој кој што го користи пакетот од 50mbps, ама да е поврзан преку DOCSIS?
Каков модем ти дадоа (точен модел) и на колку канали е модемот bonded? Дали има „проблеми“ со брзината во peak hours?Јас.
Cisco EPC2202. Не сум приметил многу проблеми али веројатно ги има. Со даунлаод преку торенти не али сурфање е дефинитивно некогаш поспоро него вообичаено.Каков модем ти дадоа (точен модел) и на колку канали е модемот bonded? Дали има „проблеми“ со брзината во peak hours?
И уште нешто, за сите... http://www.dslreports.com/faq/16085. Тука можете да видите доста добра листа за да заклучите сами доколку имате проблем со интернет конекцијата, поради кој фактор е тоа така.
EPC2202? Па тоа е EuroDOCSIS 2.0 модем. Теоретски максималната download брзина што може да ја постигне (без overhead) е точно 50mbps. Ама никогаш ништо не е убаво да се тера до максимум, нели? А сега новата понуда им е 60 mbps, е за тоа мора да даваат EuroDOCSIS 3.0 модеми. Т.е. не мора (заштитени се бидејќи во договорот пишува брзина до хххх).Cisco EPC2202. Не сум приметил многу проблеми али веројатно ги има. Со даунлаод преку торенти не али сурфање е дефинитивно некогаш поспоро него вообичаено.
Еве и јас ќе ти кажам, кај мене е истиот conf фајл.EPC2202? Па тоа е EuroDOCSIS 2.0 модем. Теоретски максималната download брзина што може да ја постигне (без overhead) е точно 50mbps. Ама никогаш ништо не е убаво да се тера до максимум, нели? А сега новата понуда им е 60 mbps, е за тоа мора да даваат EuroDOCSIS 3.0 модеми. Т.е. не мора (заштитени се бидејќи во договорот пишува брзина до хххх).
Уште нешто derp, ај ако сакаш ископирај што пишува кај тебе во делот Configuration File:
![]()
Страницата на модемот доколку не ја знаеше е 192.168.100.1