Додека чекам бета клуч ќе си играм лол(шо незначит дека после ќе прекинам).
Иначе кога веќе почнавте да дискутирате морат да го подржам статус кво(покрај сите субјективни мислења,неговите ми се некако најобјективни) во дискусија пошо скоро целосно сум сигурен дека ниту еднаш не сте играле ранкд на лол или не сте стигнале до 30ти левел. Искрено додека стигнав 30ти имаше преполно партии кои ги играв дали од почеток со играч помалце или повеќе (за чудо се дешавало и да победиме со играч мањак и обратно) затоа шо некој се успал,му паднал интернетот или го викнала мајка му на ручек.Али се зачудив од кога кренав 30ти таквиот тип на играчи се намали а се зголеми комуникацијата пред почетокот на натпреварот, при изборот на чемпиони(херои,како сакаш наречиги)ретко се случува да имат трол пик,има момци шо игрет сaпорт шо пред 30ти беше права реткост (иначе за нормал гејм прам муабет).
Иначе кога веќе спомвите за про гејмингот и кенкате за русите, за жал неможам да ја најдам партијата кога м5 играа со 2ца в џунгла,нешо неверојатно...
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 15:54 ---
бонус : неодамнешен скор на другарче кое штотуку почна да играт дота 2 :
Скорот е премногу реален, погледни им ги скоровите на ботовите од The Dire, и нивните итеми. Се е повеќе од јасно само по итемите.

Иначе скриншотов не ти е баш нов, м?
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:14 ---
Finding match.
Your game is ready. Accept.
9/10 ready.
A player has declined the match.
Ова истово 15 пати по ред ми се деси.
Може некој да ми го објасни феноменов?
И иам прашано еднаш, и од фрустрација ќе поставам “прашање“ уште еднаш.
Зашто е ебаниот чат на сред екран.
едит: после едно 20 пати 9/10 ready, влегов у игра, чекавме некој 2-3 минути 2ца плеери не се појавија, пак ме стави у que.
here we go again.
This post is bad, and you should feel bad.
20 пати нема шанса да ти се случи истото, а со лоадерите вистина е.

Максимум 3 пати може да ти се случи 9/10 и кенсел. Двојкава ја играм веќе 4-5 месеци и НИКАД не ми се десило повеќе од 3 пати да поебе лоадер. Сигурен си дека само Европа ти е селектирана?
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:21 ---
Таман се решив да ја пробам после неколку дена пауза пошто ми беше досадно и се дешава следново. Си се тепаме на лејн ние (јас со санјпер, другарчето со џагернаут), и одеднаш се појавува некој си брод (излеа ултито на кунка) и како што не погоди и на двајцата hp-то на 15%. Не беше ниту нафидан, уствари тоа му беше првиот кил, не беше ниту напред со левели (максимум 1 левел) и пак. Да ти еб*м тоа срањето небалансирано, ја па уште се бунев ЛоЛ била не-балансирана. Како што пишувам си отидов афк од мечот и воедно тоа ќе ми биде и последен. Златна ЛоЛ си е златна.
Играш Снајпер и се чудиш како ти дошло хп-то на 15% од КУНКА. А чек, што очекуваше ти? Снајперот ти е еден од хероите што се најфрагилни на играта. Поготово early game, треба само да фармаш, или да гледаш да помагаш со улт. Иначе си piece of шит. Кунка, на 1 левел, бродот има 300 дмг. Башка ако ве лупнал со 1ва, тоа ти е + 120-300 дмг(зависи од левелот). Снајпер до левел 10 има максимум од 700-800 хп, зависи од итемите. И ти се буниш зашто ве сјебал? Иначе и јурнерото е истата ствар, само што да пуштел 1ва ќе си отишол на 100% од хпто, затоа што 1ва му е вртењето + дмг + magic immune. Башка на кунка 2рата, односно обичен удар на крип, мава сплеш до огромен рејнџ, и дила до 60 дмг (зависи од левелот) на све позади тоа што го мавнал. Така да вие 2ца, најверојатно сте попиле ~700 дмг (ако бил ПОД левел 11 кунка) и се буниш зашто си умрел? Па ти не дај боже да играш против Лина/Лион, кога со едно улти ќе ти згине снајпот..
______
Иначе точно е тоа што го рекоа многу луѓе нагоре, имба херој не постои на дота. За секој имба, има counter имба што ќе го распи*ди ко ништо. Исто така и итеми што ќе ти помогнат во тоа. Не постои класичен билд за херој. Има за сите итеми што требаат, ама 6/6 се праат само од ситуацијата. За некои можеби, ама тоа е реткост. СЕКОГАШ се следи тој билд што им треба, ама не се зима се од тоа, затоа што можеби ситуацијата е различна. Неможеш против херој што нема 1 магија бурст/стун шо и да е, ти да купуваш бкб.. Исто така има милион ајтеми што се активираат, така да тоа ја прави многу, многу покомплицирана како игра, и многу подлабока.
Иначе, ако некој има Dragonclaw hook за Pudge што му е за трејд, нека пише
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:45 ---
Изиграв една, и не знам дали е до навика од ХоН, али не ми напраи мерак. Прва работа, уште во лобито, некако блед ми е цел интерфејс, фонтот потешко се чита. Друга работа, ингејм, многу лошо е бирањето на хероите. Некогаш е најдобро да се остане на класиката. Безвезно ми е целото вртење лево/десно. После, камерата е многу блиску до хероите, хероите се мешаат со криповите, мапата е за нигде е. Графиката воопшто не ми прави мерак.
Од нивна се погодија 2ца ливери, така да ја тепав оваа, не дека јас напраив нешто со пушкашот...
Можда е до навика, не знам, ама сега за сега ќе останам на ХоН.
Црвено - Settings - Display/Graphics (нз како е) и зголеми резолуција, среди ги сетинзите.
Сино - Стисни CTRL.
Розево - Scroll down, ако и тоа ти е блиску, тогаш нез што да ти кажам, а се мешаат првите 10 игри, после тоа се е 101% прегледно, дур се навикнеш.
Зелено - Again, Display settings. Render, Quality, Resolution.
И за крај, ливери ќе има секад, на секоја игра. Башка чим ти се први игри затоа се паѓаш со нубови. Изиграј 50 игри, ќе видиш како ќе се опраи малце. Инаку сеуште е бета, заради тоа е факд-ап барањето на твои teammates-enemies, односно match-making-от.