- Член од
- 17 април 2008
- Мислења
- 393
- Поени од реакции
- 41
Кој сака Дота 2 акаунт , нека ми каже го давам акаунтот со дота 2 за лол акаунт =)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако на некој му треба Invite, нека пише, иам една.
Многу е интересно кога фанбојс-от на одредена игра ти викаат “да се навикнеш“ па ќе биде океј.
Да било океј не би требало да има потреба од навикнување.
Ама едноставно еСе е навика. Само што секој има различни потреби.
Неможе на сите да им биде погодено по ќеф. Многу луѓе живеат на земјава нели?
Кога ќе сфатиш дека е ОГРОМНА разликата во ГРАФИКА, MATCHMAKING, ЕФЕКТИ, МАГИИ - ОД ДОТА 1 ДО ДОТА 2, тогаш кажи го ова.Многу е интересно кога фанбојс-от на одредена игра ти викаат “да се навикнеш“ па ќе биде океј.
Да било океј не би требало да има потреба од навикнување.
Па тоа е фората. Разликата е огромна. А некои луѓе не сакаат промени. Ќе видиме како ќе се развива играва понатаму и дали ќе стане по јузер френдли и дали ќе биде старото јадро+старата средина+новата графика. Моментално е само старото јадрото блиско со дота1.Кога ќе сфатиш дека е ОГРОМНА разликата во ГРАФИКА, MATCHMAKING, ЕФЕКТИ, МАГИИ - ОД ДОТА 1 ДО ДОТА 2, тогаш кажи го ова.И ти да играш CS македонската, и после тоа да инсталираш Global Offensive, и на тебе ќе ти треба прилагодување. Сепак разликата од едната до другата игра = ~10 години. Зарем нема разлика од Need for speed Porsche до Need for speed Carbon / Pro Street / Undercover / Most Wanted 2 ?
P.S. Дота 1 беше сценарио, мапа, како сакаш наречи го за Warcraft 3 The Frozen Throne - Издание на Blizzard.
Дота 2 е ИГРА, сеуште БЕТА, издадена од Valve со помош на IceFrog (главниот креатор на Дота 1). Ако мислиш дека од Blizzard до Valve нема разлика, од сценарио до игра, од Warcraft III: Reign of Chaos - Release Date - 3 July 2002 (И Дота 1 малку подоцна)
до тоа што Дота 2 НЕ Е сеуште FULL искочена, a: искочила како бета 23 септември 2011... што коментираш тогаш?
Точно дека GO нема да ја победи 1.6, ама зборевме за разликата и „прилагодувањето“ што го спомна ти. Иначе Дота 2 додека е CLOSED бета има цело време преку 110,000 онлајн плеери нон-стоп. Јасно е дека треба прилагодување. 10 години е разликата, не е мала. Исто ко ти да имаш до вчера Нокиа 3310 и да купиш нов Самсунг со тачови мачови, вај-фај, апликации, боја, игри, мемориски картици и што ли не. Ќе ти треба прилагодување, се разбира. Затоа тоа дека „ако е добра-нема потреба од прилагодување“ според мене е многу ГРЕШНО.Па тоа е фората. Разликата е огромна. А некои луѓе не сакаат промени. Ќе видиме како ќе се развива играва понатаму и дали ќе стане по јузер френдли и дали ќе биде старото јадро+старата средина+новата графика. Моментално е само старото јадрото блиско со дота1.
Иначе глобал офенсив коа више ја спомна, пак нема да ја победи 1.6, како што не ја победија другите изданија измеѓу. Се додека Глобал офенсив, и дота 2, не научат дека треба да го извлечат максимумот од есенцијата од нивниот претходник, нема успеат да ги префрлат сите играчи од дота 1/цс1.6 на новата игра. А ако не им било тоа намера (целосна доминација на гејм пазарот на таа игра) ондак океј е вака играта ко што е.
треба баѓи вежбање и јака синхронизација во мал интервал од 2-3 секунди. Значи по можност лан да се вежба со одредени херои(earthshaker, lina, lion, pugna, rubick итн). Ако има заинтересирани можи да се собериме за викенд на teamspeak/ventrilo и да се пробамеАј доста со Dota 2 vs LoL, дајте да добиеме и ние golden baby roshan courier на DireTide. Треба многу време и тимска игра, а ние сме тим ако не се лажам, значи само време. Во принцип вака се прави тоа (ископав на youtube). Да се договориме за викендот да го направиме ова???
Демек ќе се испилат на 12-ти и ќе има некои чудни суштества. Не знам дали ќе бидат courier или нешто друго. Во зависност од бојата на јајцето такво ќе ти биде "пилето".Шо е со Quas Essence, Greevil Egg, Exort Essence шо ги дропа?