Непријатни ситуации во некои од нашите маркети

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Седиме во Кинг сендвичарата во Струмица 5 души и сеа сите сакаме по едно кесенце, или како да го кажам, кечап и мајонез плус. И одам јас и земам по 5 кесенца од кечапот и од мајонезот. И една од келнерките таму ми вика не смееш толку да земеш, треба да платиш 20/30 денари. Не ми текнува точно колку беа. Јас и викам дека не се за мене само. Оваа пак ми вика, ако не смееш толку, можеш само по 1
од кечапот и едно од мајонезот. И јас пак и викам оти не се само за мене и покажувам кон масата каде што седам, да види колку душе сме. Во исто време и една колешка нејзина и вика оти е оправдано, бидејќи сме 5 души. Оваа пак не сфаќа. Пак вика дека штом земам толку ќесиња мора да си платам. :facepalm: И ми скисна и и викам, добро ајде ќе си земам само за мене, ќе станат другите еден по еден секој ќе си земе по едно кесе и пак на крај ќе испаднат по 5. И оваа се замисли малце и и текна изгледа и ми вика, ааа добро ајде оди. Ме испоти додека да и текне што е финтата.

Во бензиска на излез од Скопје накај Охрид требаше да ми врати 5 ден и ми вика да ти дадам мастика за тие пари ... па ако сакав мастика да купам ќе купев ... требаше да извадам од џеб мастики и со нив да платам за другото ... размена ...:eek:

Добив извинување по маил од Тинекс види види, не биле до толку неписмени значи :)
Па и не се, за такви работи ако не му дадат отказ на вработениот, тогаш сигурно му кратат од плата. :)

Порано најтрагично беше, кога ќе им дадеш 20 денара монети (1, 2 и 5 денари) и те гледаат како да си им убил цела фамилија:facepalm:

Во кладилница уплаќам систем за 156 денари .
Ама и наплатив со 506 денари ( за да се ослободам од железните , а и системот да ми носи 2000 на рамно добивка).

И чекам да ми врати 350 денари . И девојчево глеам нешто де во парите гледа , де во ливчето . Поминаа 30 секунди , си зема си оклучи калкулатор на компјутерот :pos: . После една минута го добив кусурот назад.

Следниот пат одам пак кај неа , со истиот систем . Кога го виде ливчето дека е пак систем во кој што ќе треба да ми смета кусур, ми вика "на другиот шалтер" :pos:

Влегувам во еден дуќан и разгледувам една блуза која беше на излогот така интересна комбинација ми се виде. И и велам на женава каде ја има блузава да ја видам подобро. Вади од рафт блузава излегува дека уствари е туника долга што немам намера нели да ја купам. И велам благодарам мислев дека е кратка. Кога ми запна пред сите во дуќанот, не бе девојче како кратка, па вака се носи сега, што си запнала ти за кратка, пробај ајде ќе видиш дека убаво стои. Викам не благодарам несакам. И ми ја праи, тоа е кога не се разбираш во мода! И тука жута минута и крај на домашното воспитание и се вртам и и викам, само за потсетување туники се носеа во касните 80те и раните 90те. Ако ти си заглавена во тоа време, смени си го работното место не ти одговара, впрочем и стилов твој вели дека ти е време леб да продаваш.
Си излегов пред да се степаме:pos:

Влегувам во еден дуќан и разгледувам една блуза која беше на излогот така интересна комбинација ми се виде. И и велам на женава каде ја има блузава да ја видам подобро. Вади од рафт блузава излегува дека уствари е туника долга што немам намера нели да ја купам. И велам благодарам мислев дека е кратка. Кога ми запна пред сите во дуќанот, не бе девојче како кратка, па вака се носи сега, што си запнала ти за кратка, пробај ајде ќе видиш дека убаво стои. Викам не благодарам несакам. И ми ја праи, тоа е кога не се разбираш во мода! И тука жута минута и крај на домашното воспитание и се вртам и и викам, само за потсетување туники се носеа во касните 80те и раните 90те. Ако ти си заглавена во тоа време, смени си го работното место не ти одговара, впрочем и стилов твој вели дека ти е време леб да продаваш.
Си излегов пред да се степаме:pos:

Да имаше некој администратор таму,веднаш ке те опоменеше...:)

Добив извинување по маил од Тинекс види види, не биле до толку неписмени значи :)
За неписмени сигурно не се, кога се работи за вакви случаеви, ако стигне тоа до дирекцијата, превземаат мерки одма, или казна или т.е најчесто отказ.

Непријатна ситуација која ми се случи вчера, не беше во маркет туку беше во Густо, трет пат по ред ми носат парагон блок место фискална сметка, наводно имаат проблем со фискалната. Не е можно да сме толкави баксузи па секогаш кога седнуваме да они имаат проблем. Има начин да се реагира некаде?
IMG_0042.jpg

Непријатна ситуација која ми се случи вчера, не беше во маркет туку беше во Густо, трет пат по ред ми носат парагон блок место фискална сметка, наводно имаат проблем со фискалната. Не е можно да сме толкави баксузи па секогаш кога седнуваме да они имаат проблем. Има начин да се реагира некаде?
Прегледај го приврзокот 51742
Толку ли ти е ќеиф да плаќаш данок?

Не, ако веќе не го плаќам, не сакам да оди во туѓ џеб. :) Нека ми даде 20% попуст, ќе немам проблем :)
Ако можеш да бираш, а во случајов можеш, сакаш ли парите од данокот да ги задржи газдата или да ги изеде власта?

Ако можеш да бираш, а во случајов можеш, сакаш ли парите од данокот да ги задржи газдата или да ги изеде власта?

Не би да ме прават будала на здрав разум, кога веќе оставам пари било каде.

Не би да ме прават будала на здрав разум, кога веќе оставам пари било каде.
Зошто те прават будала? Ти во било кој случај ја плаќаш истата сума. Во првиот случај сите пари ги зема газдата, во вториот дел му ги јаде државата. Што е во твој личен интерес, газдата да ги задржи парите или да стимулираш рамковни вработувања?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom