Непријатни ситуации во некои од нашите маркети

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Ерор. Да гледаме само од аспект на економија. Тоа што не плаќа данок најчесто резултира во пониска цена што значи газдата тие пари не ги зема. Не ги зема никој. Газдата има корист само од тоа што им ги зема муштериите на конкуренцијта. Но доколку сепак газдата има високи цени тогаш изборот е помеѓу давање на парите на буџетот или на газдата. Газдата најверојатно ќе купи ново ауди, а државата може и бронза да купи. Двете ситуации носат негативна трговска размена.
Се е тоа точно. Од твој аспект, како потрошувач, која е подобрата опција?

Единствената добра опција е да даде пониска цена и да не плаќа данок.
Нормално. Како мислиш дека е редоследот овде, прво ќе даде пониска цена, па нема да плаќа данок или можеби обратно?

Пријавено е таму, нема ни одговор ниту поправено работење.. Како што кажав, луд јебе збунењог. :)

Тогаш викни некоја новинарска екипа, нека направат прилог. За 5 минути ќе им проработи фискалната или жолтата лента ќе игра. Башка што сега се собираат пари за пензии.

Нормално. Како мислиш дека е редоследот овде, прво ќе даде пониска цена, па нема да плаќа данок или можеби обратно?
Шемсо дарлинг, тоа се вика алаш вериш. Тој ти носи парагон блок и ти му велиш брату македонски немој да ме зафркаваш дај 20% смали ми од ценава и така немаш ддв.

Ренди златен човек, ценкањето е знак за здрава економија. Микро-берза со деманд и саплај...

Шемсо дарлинг, тоа се вика алаш вериш. Тој ти носи парагон блок и ти му велиш брату македонски немој да ме зафркаваш дај 20% смали ми од ценава и така немаш ддв.
Одлично, и економски гледано, кај води ваквиот алаш вереш?

Ренди златен човек, ценкањето е знак за здрава економија. Микро-берза со деманд и саплај...
И компензацијата Луки и компензацијата ја заборави. Одеш у парфимеријата купуваш некои деодоранти, гелове за коса и на продавачката и викаш: На ти мори вреќа боб, 5 килограма френки, 3 лубеници и четврт бурек.

Одлично, и економски гледано, кај води ваквиот алаш вереш?
Државата ќе дојде и ќе ти опне данок. Не може да јадеш на државата да не дадеш.... Тава е основното нешто шо се уче у маалата како дете.. Ако јадеш мома* со еурокрем, мора да дадеш една уста на најсилнио у бандата, иначе нема да те бране од другите деца од другата маала....

мома = парче од домашен леб не-толку тенко исечено да не оде ного фира од к'т'ко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom