Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Абе кој Шундо луѓе, греота е тој сириотиот да се криви...

Шундо е обичен пиун, фигура без функција. Требаше до сега да го сфатите тоа. Други ги кројат плановите, други наредуваат он само извршува.

И тој да го „болеше“ ќе дадеше оставка после неуспехот за ОИ, ама му одговара и нему очигледно ваквата улога, си зема пари, ништо не работи а и никој не го ебава.

На прес за новинарите, сите очи се кон Кире и неговата изјава, Шундо никој не го врти. Каде бе така? Го немаме најважното, диспиплина! Без тоа - јок успеси, може нешто ко лани заради домашен терен...

Жално е што (за разлика од фудбалот) тука имаме квалитетни индивидуалци, но успесите ги испуштаме заради нечии суети и бизниси!

Абе кој Шундо луѓе, греота е тој сириотиот да се криви...

Шундо е обичен пиун, фигура без функција. Требаше до сега да го сфатите тоа. Други ги кројат плановите, други наредуваат он само извршува.

И тој да го „болеше“ ќе дадеше оставка после неуспехот за ОИ, ама му одговара и нему очигледно ваквата улога, си зема пари, ништо не работи а и никој не го ебава.

На прес за новинарите, сите очи се кон Кире и неговата изјава, Шундо никој не го врти. Каде бе така? Го немаме најважното, диспиплина! Без тоа - јок успеси, може нешто ко лани заради домашен терен...

Жално е што (за разлика од фудбалот) тука имаме квалитетни индивидуалци, но успесите ги испуштаме заради нечии суети и бизниси!
Stvarno taka lici, deka covekot e totalno vo aut, ali toj e na toa mesto, ne sum jas, ni ti.. problemot so drzavava nas cela a posebno so sportovive e sto nema odgovornost.
Koga pobeduvaat--ok aj 5 mesto e sepak uspeh za vakva utepana drzava, togas site se slavat - site se zasluzni
Koga praat vakvi raboti, ko udreni koga igraat - nikoj ne e odgovoren.
Da bese privaten klub, neka gubat so 20 razika ako sakaat, nikoj ne go zanima. Ali se sobrale i pretstavuvaat drzava i uste ne smee nikoj da gi prasa za odgovornost.. dur ne mu prekurci na nekoj da otide da zeme da gi grabne od zemja, od eden do posleden, da se stavi red ednash vishe...igraat za drzava, ej.. ama ova e samo bajka sega za sea i toa e..toa..
Ne mi e krivo da bea so 2 levi site i da receme tolku im e silata, se trudat ali tolku e..
Ali ovie pola igraat za dobri klubovi, vo svoite klubovi igraat dobro, a tuka se ko manekeni. Toa e toa sto mislam najveke gi nervira navivacite, ne drugo.

колку се осеќам порелаксирано што небев у можност да ја гледам утакмицата значи :)
Колку се осеќам подобро затоа што локалниот ми клуб(КК Куманово) го победи Кожув и во живо гледав тоа наместо да сум ги гледал како летаат како муви без глава :D

Антич кажа дека потекнува од ФИРОМ на кур му се качија а кирца и мојсо со батковците никој не ги чепка. Минчо рулЗ

Пазате го постов од официјалната на Металург...

http://www.rkmetalurg.mk/storija/3156
Каде бе со ваква дволиичност кон публиката бе? Ги набедиле сите играчи кои не се од Металург дека играле лошо, а нивните не ги чепкаат... :facepalm:

Преку кур веќе од Вардар и Металург и нивните интереси у репрезентација. Се остваруваат интереси така, но постои добар начин за тоа а не ваков простачки!

СРАМОТА !!!! :гомце: :гомце: :гомце: :гомце: :гомце:

Super post i komentar. No ovaa statija ne me iznenaduva bidejkji i vakviot odnos ne e od sega i normalno sevo ova ima najmalku vrska so rakomet. Ushte od smenata na direktorot na reprezentacijata (edna od golemite bolki na klubot), pa preku "uspeshnite" evro sezoni, istiot razviva svoeviden antagonizam kon odredeni igrachi i lica vrzani za reprezentacijata, koj nesomneno kulminira vo vakvi prvenstveno malogragjanski, maliciozni i polu pismeni statii. Seto toa naiduva na nekritichka recepcija od strana na publika so koja lesno se manipulira vrz osnova na naturanje na nacionalniot identitet na onoj na klubot pri shto lesno mozhe i tuka da se prochitaat eden kup nebulozni stavovi, ochekuvanja i baranja, od koj vrven beshe (mozhe i ne go prochitav toa tuka) pr. da se naturaliziral Vugrinec.
Imam na ovaa statija samo da kazham deka ako nekoj misli deka ako pobedil par ekipi od nesporedlivo najlesnata grupa vo LS, stanal rakometen klub se izlazhal. Ako nekoj (ova e ubedlivo najbolnata stvar shto ja slushnav pred nekoe vreme) zadovolno se smee na slabiot pochetok na Ciudad real, od neznam koja tochno prichina (i taa mora da e bolna), i mislejkji deka e na povisoko nivo si dava za pravo da go delegitimira kako "lesen zalak" pak se izlazhal. I ako misli deka so naptpisi od tipot pr. "metalurg pobeduva, a Borko samo poraz do poraz" kje uspee nekogo da ocrni, pak se izlazhal.
Za vakvi sramni, diskriminirachki (kon site igrachi osven onie na metalurg) i navredlivi izjavi, vo seriozen klub najverojatno se gubi rabotno mesto...Bidejkji toa tuka e SF, mozheme barem da gi ignorirame vo razlichna forma...

Inaku mnogu mi e sram za natprevarot i neznam shto da kazham drugo osven deka beshe OCHAJNO....

Па и оние Бекстејџ да ти се сневиди у емисијата да ти се сневиди. Пази, дури и на Твитер да пишам нешто критика до Металург, одма ми враќаат некои иронични коментари што не ги разбира никој.
Ете, баш некни имаа ваква некоја слична статија што ја читаа у емисија и пишав "да ги слуша некој БКСТЏ ќе си помисли човек дека Металург го измислиле ракометот" и овие ми враќаат "не, само добро ги бираме зборовите" фацепалм

Преголем хајп се прави кај нас, таков народ сме си, менталитет не се мења.

Не разбирам што е толку чудно околу тоа што го прави Металург.Металург ги имаше двата најголеми проблеми.Проблемот на КК Цедевита,а тоа е инстант клуб преку многу пари, и проблемот на МЗТ каде имаш само еден мал регион од кој можеш да вадиш навивачи. ( што е огромен проблем ).

Металург проблемот го реши на иновативен начин.Место како МЗТ да прави фанатичка навивачка база ( што не им успеа преку пирати ),или како Цедевита да плаќа навивачи да доаѓаат ( не дека ова не го правеле ).Металург си прави реалност во која Репрезентација = Металург и со тоа да ги пробие навивачите на репрезентацијата.Ова на нив им успеа и затоа сега можеш да слушнеш песни како "Излези момче " на нивни натпревари. и носење државни знамиња

Значи Металург не верувам главна цел да им е РФМ,нивна главна цел им е градење на навивачка база,а таа база ја градат преку поистоветување преку Металург со репрезентација.

Притоа зошто оригиналните навивачи се премногу малку или недоволно заинтересирани истото се одвива непречено.На пример МЗТ да проба да го прави истото зошто во МЗТ играат 4 рица репрезентативци би било пречекано во Аеродром на нож и поради истата причина МЗТ освен со Партизан скоро никогаш нема да ја наполни БТ зошто МЗТ го гради култот на локален клуб додека Металург сака да биде како репрезентацијата национален клуб ( што никогаш нема да им успее дека Битола секогаш ќе биде за Пелистер и сите градови ќе си бидат за своите тимови дека локалниот патриотизам е доста силен ).Али затоа никогаш нема да сретнеш за МЗТ пораки зошто во МЗТ не се развиваат следните Македонски генерации,туку ќе најдеш само дискусии зошто не е повикан ПОКВАЛИТЕТЕН играч.

.

Металург не ги зема македонските репрезентативци,Металург своите играчи ги прави репрезентативци.
(Читај Минчо)

Не е при себе :tapp::facepalm::вонзем::нинџ::свиркам:

Лазаров : “На грешките се учи“
btn_textsize_sm.gif
icon_at_textsize.gif
btn_textsize_lg.gif
- Го одигравме можеби најслабиот натпревар во последните години - се првите впечатоци на капитенот на македонската ракометна репрезентација Кире Лазаров по поразот на Македонија од Португалија со 32-25.

d_24381_470_600_90.jpg

- Тоа што ни се случи со Швајцарија, ни се повтори и овде во Еспињо. Големи падови во играта не се дозволени за една амбициозна репрезентација. Тоа противникот го казнува експресно. Можеби занесени од добрата играта и огромната гол разлика со Швајцарија, подсвесно помисливме дека сме многу силни и покрај проблемите со кои се соочувавме во претходните денови - смета Лазаров

По поразот од Португалија секако дека не е се загубено, но ќе мора да се оди по потешкиот пат.

- Од овие работи можат да се научат големи поуки. Затоа што ништо не е загубено. Сеуште ние сме големи фаворити за пласман во Данска. На грешките се учи. Ја загубивме „битката„ но не и „војната„ - проача Лазаров од својата официјална веб страница.

04.11.2012 22:20

Прочитана е : 216 пати

© 2012 Ohridnews.com. Сите права се задржани.

после сит еовие глупости кои се случуваат во и околу репрезентацијата, искрено добивам желба настапите во групата да ги завршиме на 3 или 4 место и да не одиме на ЕП. така белки ќе се решат некои проблеми кои веќе долго време се провлекуваат и никој не сака да ги разреши, а ако и после то не се разрешат, е тогаш не заслужуваме НИШТО!!!
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 12:24 ---
Што е најтрагично им успева во намерите :tapp:

По гадна и поселска управа од таа на Металург не постои никаде на светот.
Само еден е спасот на Мак ракометот, а тоа е кога ќе бидат сигурни дека нема да имаат конкуренција во Македонија. Кога Михајло ќе престане да инвестира во Вардар е тогаш ќе стане и Лино селектор, и цел тим ќе си го стават во репрезентација (не дека сега не е). Гнасите Начевци никогаш нема да ги тргнат, нив ни господ не ги трга ама кога ќе видат дека нема конкуренција во државава, ќе почнат и играчи да пуштаат во репрезентација и пари да фрлаат, и да не буцкаат постојано од страна со "стручни" коментари (нешто што Вардар никогаш не би го направил), а сигурен сум дека и со Кире ќе го решат проблемот.

Што чека Михајло незнам, нека дава оставка одма, бар нема секојпат да плачат како они биле оштетувани пошто наш претедател е претседател и на РФМ (иако судиските одлуки друго кажуваат). Ама и Михајло сака пари, го боли кур си дреме таму си зима пари, а си остава се на Начевци да решаваат.
Нека го стават веќе Левче за претседател, нека му се исполни желбата пошто неможам да го гледам веќе.
Па немора и во дресови на Македонија да играме, комотно може и во дресови на Металург да се игра...

ова го пишуваш како навивач на вардар или... па ете видовме шо направи минчо со металург!!! шо напрај михајлоски со вардар и репрезентацијата??? нега се трга то мајмуно михајлоски понастрана од националниот тим оти ќе го упропасти до даска!!! целата грижа за репрезентацијата треба да му се додели на минчо! така само ќе просперираме!!! и да, ЛИНО под итно треба да се постави за селектор, па кој сака нека игра, која неќе, не мора!!!

Слабиот резултат во Португалија е очигледна последица на случувањата во Федерацијата.

ова го пишуваш како навивач на вардар или... па ете видовме шо направи минчо со металург!!! шо напрај михајлоски со вардар и репрезентацијата??? нега се трга то мајмуно михајлоски понастрана од националниот тим оти ќе го упропасти до даска!!! целата грижа за репрезентацијата треба да му се додели на минчо! така само ќе просперираме!!! и да, ЛИНО под итно треба да се постави за селектор, па кој сака нека игра, која неќе, не мора!!!
Нека се трга бе, нека се тргнат и двајцата, ова го пишувам како навивач на Вардар и како навивач на Македонската репрезентација.
Го пропушташ главниот момент : РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА МУ Е ДАДЕНА НА МИНЧО ВЕЌЕ ДВЕ ГОДИНИ. Главниот збор во репрезентацијата му е даден на Чокрев.
Михајло само си лапа пари, не учествува ама ич во одлуките. Е кај Начевци веќе друга работа, они си зимаат парички од секаде, од карти, од Минчо, од Михајло, од Петре од Станко :icon_mrgr:

Минчо и сега може да фрли пари, може ако сака и Лино да го постави за селектор, ама несака од две причини.

Првата: Ако има успех репрезентацијата се ќе отиде на контото на Михајловски, иако он нема да биде заслужен за тоа, исто како што сите критики сега одат нанегово конто а човекот си нема везе со репрезентацијата. Лицемерно е онакви статии да пишуваат, другите играчи играле слабо а оние на Металург владееле, па одбраната нивна кога ја ставиле сме намалиле водство. Па тие пустите еден блок не направија, која добра одбрана жити се? Плус во репрезентација не смее да се делат така играчите, сите се РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ, а не Металурзи, Вардарци, интернационалци итн. Уште полицемерно е што на секој неуспех се убиваат од гомна јадење, А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА Е НИВНА ПОШТО ЧОКРЕВ ГО НАЗНАЧИЈА КАКО ГЛАВЕН ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА, АКО САКААТ МОЖЕ ДА ЈА СРЕДАТ, МОЖЕ И ЛИНО ДА БИДЕ СЕЛЕКТОР. Разбирам, сакаат Левче да го стават на претседателската фунцкија, ама да не помогнеш кога можеш и ти дале можност да помогнеш, само ради една мочана функција е доста лицемерна работа.
Да сакал Михајло да си препише успех, немаше да го направат тој договор Чокрев да ја превземе федерацијата.

Втората: Го стават ли Лино, го добиваат Кире како противник. А и тоа многу ќе им смени во борба за функција, пошто Кире е респектиран кај народот, па ако го извади цел прљав веш за сите ликови во федерација ќе биде држ ме мајко се испосрав.

Мене ме интересира КОЈ БИЛ ТОЈ ОД ФЕДЕРАЦИЈА ШТО ИМ ВЕТИЛ ПАРИ?
Бoрко не откри кој е тој лик, Михајло НЕМА ШАНСИ да им ветил нешто такво, останува или Начевци или главниот спонзор на репрезентацијата.
Начевци грабаат ама тешко даваат, така да... :)
Не за џабе само го плукаат Борко во нивните статии ;)

Кога ќе му заврши мандатот на Михајло, се ќе се среди, ама тогаш нема да го има ни Кире, ни Наумче. Миркуловски ќе биде лидер, а други бекови за во нападот нема ни да имаме.

Се се сведува на борбата за функција, Минчо може да помогне ама му е страв Михајло да не си го препише успехот, иако според мене стравот е неоснован со тоа што цела јавност знае кој е задолжен за репрезентацијата. Михајло може да се тргне од функција, ама зошто би го направил тоа кога си зема парички од функцијата...
Дур да попушти некој отиде репрезентацијата ;)

Не е при себе :tapp::facepalm::вонзем::нинџ::свиркам:

Лазаров : “На грешките се учи“
btn_textsize_sm.gif
icon_at_textsize.gif
btn_textsize_lg.gif
- Го одигравме можеби најслабиот натпревар во последните години - се првите впечатоци на капитенот на македонската ракометна репрезентација Кире Лазаров по поразот на Македонија од Португалија со 32-25.

d_24381_470_600_90.jpg

- Тоа што ни се случи со Швајцарија, ни се повтори и овде во Еспињо. Големи падови во играта не се дозволени за една амбициозна репрезентација. Тоа противникот го казнува експресно. Можеби занесени од добрата играта и огромната гол разлика со Швајцарија, подсвесно помисливме дека сме многу силни и покрај проблемите со кои се соочувавме во претходните денови - смета Лазаров

По поразот од Португалија секако дека не е се загубено, но ќе мора да се оди по потешкиот пат.

- Од овие работи можат да се научат големи поуки. Затоа што ништо не е загубено. Сеуште ние сме големи фаворити за пласман во Данска. На грешките се учи. Ја загубивме „битката„ но не и „војната„ - проача Лазаров од својата официјална веб страница.

04.11.2012 22:20

Прочитана е : 216 пати

© 2012 Ohridnews.com. Сите права се задржани.
На грешки се учи во младинска лига друже кога сакаш пласман на европско нема место за грешки !

Како го гледам спасот на ракометот со оглед на тоа што нема шанси некој неутралец да ја земе репрезентацијата:
СЕХА лигата добива лиценца за Европските купови (нешто како во АБА кошаркаската лига).
Многу извесно дека Металург полека станува лидер на Балканов на играчки план, па и малку што успева Вардар да парира е уништувано од судии. Со тек на време Михајло ќе ја изгуби желбата за инвестирање во таква лига, Вардар ќе падне на ниски гранки, а лига без конкуренција е нешто најлошо што може да се случи.
При сериозна СЕХА лига, Вардар истапува од настапување во нашава смешна лига (нешто што требаше одамна да го направиме) , и игра само во СЕХА, така што мечевите со Металург се играат со странски судии на неутрален терен во Борис Трајковски.
Македонија добива трета екипа во СЕХА, Пелистер Битола.

Репрезентацијата преминува кај Минчо, Лино селектор, се надвам на непристрасност при изборот на играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom