ElNinho
Мадридиста!
- Член од
- 17 јули 2009
- Мислења
- 20.973
- Поени од реакции
- 57.795
Moze da go pastiras ako ne ti e tesko?![]()
http://www.facebook.com/groups/261750963941769/permalink/287348464715352/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Moze da go pastiras ako ne ti e tesko?![]()
Си реков убо ќе ми продолжи викендот, ама згрешивAj Milan tepase 5:1 ne e se taka crno![]()
Знаеме зошто му даде шанса на Манасков нели, ама детето вреди и ја искористи шансата . А за Мојсо реално најдобар на таа позиција во Македонија и реално беше да го купат.
Разџвакува мастики за на утакмица.Не фатија на двете слабости: Брз центар и фластер на Кире
Уште не ми е јасно што прават на тренинг, не бараат чаре за овие две слабости, или Шундо си грицка сончоглед...
Вежба џвакање мастика Шундо на тренинзиНе фатија на двете слабости: Брз центар и фластер на Кире
Уште не ми е јасно што прават на тренинг, не бараат чаре за овие две слабости, или Шундо си грицка сончоглед...
izgledase ko da ja imat 1 igrano vkladilnica 5 bese koeficiento jas ja pisav ama ja vrzav so kpr i nisto trebase singl pisene
епа и овие идниве шо идат ако се најдобри на таа нивна позиција како шо е Мојсо не може некој трето разреден интернационалец да им земе место.. шо требаше Червар со Левов трупот да остане на десна бековска позиција ?? или ај веќе ко почнавме за Металург шо не зеде Металург десно крило туку му дава шанса на Ѓеорѓиевски ?? KВАЛИТЕТОТ И ТАЛЕНТОТ НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО ЗЕМЕ !!!
Вежба џвакање мастика Шундо на тренинзи![]()
Апсолутно точно , но како ќе го искористи тој талент екипата тоа е главната поента ,кај крилата нема многу можност за ротации тие се стандардни на своја позиција и напад и одбрана. Шанса на Ѓорѓиески му дадоа откако увидоа дека Златко не го бива , а Златко е во екипа знаеме поради кој (поради брат му ). Во секој случај јас сум поборник на тоа да се развиваат квалитетни ракометари а ако постои некаква стратегија во федерацијата ( а не постои) во најскоро време треба да се насочиме кон пронаоѓање на квалитетни бекови кои ќе ја добијат соодветната шанса.
А што не го оставија Столе ? На негово место го донесоа Ракчевиќ а Столе у Романија го пратија на позајмицаепа и овие идниве шо идат ако се најдобри на таа нивна позиција како шо е Мојсо не може некој трето разреден интернационалец да им земе место.. шо требаше Червар со Левов трупот да остане на десна бековска позиција ?? или ај веќе ко почнавме за Металург шо не зеде Металург десно крило туку му дава шанса на Ѓеорѓиевски ?? KВАЛИТЕТОТ И ТАЛЕНТОТ НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО ЗЕМЕ !!!
не го бива Златко дај ќе купиме некој интернационалец според твојот муабет од претходно... а нема да му дадеме шанса на Ѓеорѓиевски.. за другото потполно се согласувам... и верувам дека многу деца шо се во младинските школи на Металург ќе добијат шанса во првиот тим е сега нивно е дали ќе ја искористат.. МРК Вардар не знам дали сеуште функционира ама колку шо се сеќавам тој беше главен "регрутен" центар на млади таленти од цела Македонија до пред некојси 4-5 години.. сеа таа улога ја има Металург Јуниор...
http://www.rkmetalurg.mk/storija/3156Ако и го почнавме натпреварот добро, наскоро сето тоа се смени. Очајна одбрана на нашата селекција, каде што преку подзаспаниот Темелков и лошиот Ангеловски португалските ракометари нижеа серии од 5:0, 4:0, 3:0 итн. Пред да се освестиме, губевме со 11:4. Слабиот Ристевски го замени Никола Митревски, кој до крајот на полувремето собра 5 одбрани. Бевме лоши и во нападот, во кој Темелков (толку ли е подобар од Гоце Георгиевски ?) статираше, Стоилов исто така. Кире Лазаров не беше во својот елемент, а неговиот брат Филип и повеќе од тоа. Неверојатна работа е изостанувањето на Гоце Георгиевски од составот на екипата, што најдобро се виде токму на оваа средба. Момчето кое во ЛШ има просек од 3.5 гола по натпревар остана во Скопје за сметка на Темелков, кој со месеци нема ниту просечен натпревар во Луксембург.
Во вториот дел нешто се поправи. Шундовски се сети да постави одбрана од ракометари на Металург и резултатот дојде многу брзо. Разликата почна да се смалува. Се доби впечаток дека натпреварот може да се сврти. Сепак не дојде до тоа. Во моменти кога го кршевме резултатот, почна да киксира нападот. Не знаеме што се случи со Димовски, кој одигра многу малку во првото полувреме, но Столе Стоилов едноставно не се спои со топката. Во пресудни моменти згреши и Кире Лазаров, а за да биде збрката комлетна во одбрана, еден до друг, ги видовме Кире Лазаров и Ангеловски.
А што не го оставија Столе ? На негово место го донесоа Ракчевиќ а Столе у Романија го пратија на позајмица
Столе не ли беше талентиран и добар играч ? Зашто не му оставија простор на Митрески да се докаже, него Станиќ и Диви ги донесоа ?
Тој муабет до сабајле може да се прави, ама џабе е....
Мене искрено срам ми беше дур ја гледав утакмицата, не ми се веруваше што гледав. Освен Митрески другите беа КАТАСТРОФА !
Таква незаинтересираност, таков аматеризам само у фудбалската репрезентација имам видено. Па човече топката у аут ја фрлаа, несватливи чекори правеа. Аматери такви грешки не прават. До парите ли им дошло ?! Малку пари ли заработуваат ? Малку ли им беше што цела нација стоеше зад нив у Ниш и Белград ? За 5 место пречек имаа како шампионатот да го освоиле....Нели е гордост да се носи државниот дрес ?! Па уште ќе ми кажуваат не чинеле у федерација. Не чинат они, ама и вие не чините !
СРАМОТА !!!