Што го прави човекот човек?

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Човекот,човек,според мене најмалку го прават облеката и парите,токму тие го прават човекот чудовиште. Човекот,човек го прават разумот кој му дозволува да ги сака тие околу него и да ја има љубовта преку која ќе се здобие со пријателства,ќе биде ценет,а воедно и тој ќе ги цени другите. Преку чувствата за љубов,ќе види дека самиот тој не е создаден само да си ги исполнува своите желби,туку и да мисли малку на луѓето околу него. Човекот,човек го прави неговите срце и душа кои му дозволуваат да се најде помеѓу сите нас,и да го живее животот кој тој самиот треба да го управува,и да го води,за да успее да го заврши неговиот живот среќно,со сите оние кои ги ценел и не ги изневерил. :helou:

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Човекот го прави човек тоа што ми се дешава сега, слушам музика и забегувам, мислам и чуствувам.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Човекот се разликува од животните по две работи:
  1. Јадеме со прибор
  2. Ги контролираме сексуалните нагони

Член од
11 јули 2007
Мислења
68
Поени од реакции
1
Spored mene ona shto go pravi chovekot chovek e dobrinata, iskrenosta, humanosta.

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Само името човек... најверојатно.

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Човекот го праи човек способноста да направи една иста грешка 100пати,и пак да тврди дека научил нешто.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Човекот го прави човек пред се размислувањето и однесувањето...

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Воспитувањето(кое не го имаат сите),разум,љубов,чувствата,идиотизмот кој го има во себе глупавоста која ја поседуваат некои и сите останати добри и лоши особини но далеку од тоа дека материјалното(парите) и облеката го прават човекот

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Sto go pravi covekot, covek? Pa vaka: najprvo bi go stavil razumot.Posle prostuvanjeto(najcovecki e da se porsti). Pa tolerancijata,ljubovta....

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Неговите добри особини, позитивните чувства кон блиските, неговиот разум и така натаму...

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Да мисли, да зборува за своите мисли, да чувстува, да сака, да мрази, да тагува, да се радува, да се смее, да плаче, да греши... :)

Ако не греши, не е човек, ако не плаче е бездушник, ако не се радува е камен...

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Што го прави човекот човек? Па многу јасно дека тука не станува збор за материјални работи, туку напротив, неговото однесување кое е карактеристично и го издвојува од останатиот свет, образованието, односно неговото однесување, свеста која ја поседува, како и особините кои се дел од него. Парите и облеката се само за надворесен изглед кои во ниеден момент не го прават човек. Кој мисли така е во заблуда.

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Карактерот-она што го носи во душата,длабоко во срцето,однесувањето,...никако материјалното!

Kajgana Shop

На врв Bottom