Еванѓелиа Ванѓа Димитрова - Мистерија или?

Член од
7 февруари 2011
Мислења
45
Поени од реакции
1
Многу луѓе зборуваат многу глупости за Ванѓа. Јас сум запознаен со активностите и зборовите и и сум зачуден какви глупости се пишуваат. Тоа се прави од глупост, злоба и лошотија.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Има ли книги во ПДФ формат за баба Ванѓа? Би сакала нешто да прочитам, надвор од она што сум читала по списанија за женава.
Јас не сум скептик кога станува збор за натприродното, доволно беше да видам во живо како бионергетичар витка човек како гума назачки, ми се чинеше рбетот ќе му се распука. Изгледа нестварно. Така што верувам дека има луѓе со особени способности надвор од станадардните, само што за скептицизмов на повеќето доста помагаат и лошите толкувања на она што е речено и направено од нивна страна. А и овие Саше Фактос икс типчиња кои никнуваат како печурки...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Уште не видовме или прочитавме ниедно предвидување кое се остварило...
Или симболично има некаде за трета светска...“ќе се тресат брда и долини, бум бум ќе прават метални птици и печуркасти облаци ќе шетаат по небото“...or something...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Уште не видовме или прочитавме ниедно предвидување кое се остварило...
Или симболично има некаде за трета светска...“ќе се тресат брда и долини, бум бум ќе прават метални птици и печуркасти облаци ќе шетаат по небото“...or something...
ти ја читаш темава или не? дај сврти една страна поназад читни ваму таму ќе видиш или само билдаш постови?

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
еј :) баш ова ќе го кажував јас . . . али ете ZOTE понуди уште подобар извор, каде убаво е скоцкано . . .
тие што читале книги од источните верувања, Куран, Библија, ќе знаат дека баба Ванѓа комуницирала со меѓунебесни суштества/души/духови. . .
И во предвидувањето дека до 3000 и некоја година луѓето ќе се развијат до тој степен што ќе комуницираат со Господ - верувам - бидејќи нели медитацијата е начин на комуинација со Бога, (христијаните и муслиманоте нема да се согласат) Нели со медитација и одреден начин на живот, но најбитно со посветена медитација се постигнува сосотојба на духот - нирвана. Нирваната е само скалило од духовниот развој по кој може да се развива душата на секој човек. Постојат луѓе шо отишле многу напред и постигнале многу виоски состојби на духот, во кои гледаат, доживуваат и комуницираат со само за нив познати појави . светци, демони, богови, виши суштества . . . Најголем број на учења произлегуваат од Индија, Тибет, Бангладеш, од истокот општо , но Расте бројот на луѓе низ целиот свет кои работат на себе и го усовршуваат својот дух. И кај нас има исто така посветени луѓе. Што значи со тек на време ќе се обистини пророштвото на баба Ванѓа - дека човекот ќе комуницира со Господ. Па и во Библијта и Куранот го пишува истото . . .само сеуште сме многу прости, зајадливи, убиваме ( животни и ЛУЃЕ), љубоморни, неверни, се самосожалуваме, алчни, материјалсити големи - имаме многу ниски пориви за да ги видиме тие виши појави, а не па да комуницираме со нив . . .
Не ми се виѓа предвидувањето за третата светска војна :(:(:(:(:(, али јебига, ако биде-биде- па каков е светот (луѓето во него) не ме чуди и тоа да не снајде- од нас зависи-

Инаку во Битола имало еден гатач (да го речам) Десоецот го викале (изгледа бил од село Десово) и исто ко Ванѓа, уште од врата знаел за што оделе луѓето. Со редици се чекало кај него во дворот . . . живеел некоја уличка над "Горната" Гимназија во Битола. И исто ко баба Ванѓа и тој на двете рамата имал ’некој’ што му кажувал се’ - демон/џин. Инаку според Куранот сите имаме по еден џин на левото и денсото рамо. Тој што не пази е на десното, а ’лошиот’ на левото, кои ние неможеме да ги видиме- тие се од друг свет- и тие знаат се’ за иднината и минатото (Ко на цртаните, со ангелчето и џаволчето :):) ) Е Десоецот незнам како имал дарба да ги види и слушни . . . па така им предскажувал на луѓето. Се лутел кога оделе скептици кај него и уште на врата или во дворот ги прекорувал и ги бркал . . . :):):)

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
Баба Ванга е велик човек ,ајде да мислим малко !

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
"средставата што ги добиваше како доброволен прилог таа ги вложи во верските храмови во месноста Рупиите каде и се и посмртните останки"

Кои верски храмови? Овие?

можат да се видат и останатите цртежи од храмот на баба Ванѓа.

http://www.europressbg.net/calendars/vanga/vanga.htm

Страва и ужаса!!!

Меѓудругото, интересно е тоа што баба Ванѓа во своите интервјуа http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=5329&tid=96635 многу јасно кажувала дека комуницира со духови:

Прашање: Зборуваш ли со духови?
Ванѓа: Доаѓаат многу и најразлични. Некои од нив не можам да ги разберам.
Но тие што доаѓаат и се околу мене, ги разбирам. Еден доаѓа, чука на
вратата и ми вели: „Таа врата не е добра, смени ја!”
Прашање: Се сеќаваш ли, кога ќе паднеш во транс?
Ванѓа: Не. Не се сеќавам на речиси ништо. По трансот јас се чувствувам многу лошо преку целиот ден.

А може да одиме и дел по дел од книгата на Красимира Стојанова, внуката на баба Ванѓа, па од таму да ваѓаме интересни приказни за тоа како таа си муабетела со духовите. Ќе биде интересно според тие искуства разумно да оцениме дали баба Ванѓа имала Божја сила или таа сила и’ била дадена од некој друг,

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
малку поопширно да кажеш , или колку да се пише само??
Е,сега има и некои нешта за неја ,които са интересни ..п'рва пријателка е била на Лјудмила Живкова,керката на Тодор Живков ...Лјудмила е ходила во Тибет,Шамбала това-онова ,интересирала се е от Траките...
Ванга и е казала да оди во Странджа со археолози и там ке најде Египетска гробница на Царица Бастет(веројатно тракијка) ...и дека тамо има много закопани документи( на камак то е јасно)кристали,злато...јасно ти е царица е била...КГБ разбира,Ватикана,Мосад аве сите ...
Лјудмила почва да копа(со археолозите) ,но стига само до вратата/портата ...Лјудмила говори со египтетскиот президент за гробницата и ...Лјудмила и президента са утепани ...Лјудмила умира во куката си млада,веројатно отрова...Главниот археолог го вкарват во затвора и казват дека е луд ...КГБ доагат и карат Блгарската армија да сложи бетон ...и закопават гробницата.Играта е голема ,мислам дека ти е јасно ...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Е,сега има и некои нешта за неја ,които са интересни ..п'рва пријателка е била на Лјудмила Живкова,керката на Тодор Живков ...Лјудмила е ходила во Тибет,Шамбала това-онова ,интересирала се е от Траките...
Ванга и е казала да оди во Странджа со археолози и там ке најде Египетска гробница на Царица Бастет(веројатно тракијка) ...и дека тамо има много закопани документи( на камак то е јасно)кристали,злато...јасно ти е царица е била...КГБ разбира,Ватикана,Мосад аве сите ...
Лјудмила почва да копа(со археолозите) ,но стига само до вратата/портата ...Лјудмила говори со египтетскиот президент за гробницата и ...Лјудмила и президента са утепани ...Лјудмила умира во куката си млада,веројатно отрова...Главниот археолог го вкарват во затвора и казват дека е луд ...КГБ доагат и карат Блгарската армија да сложи бетон ...и закопават гробницата.Играта е голема ,мислам дека ти е јасно ...
Чекај бе, па Људмила колку што знам имала сообраќајка и после умрела од мозочен удар, од кај сега ја утепале

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Да бе.. коа отишол чичко Хитлер кај неа...
оваа му рекла дека ке ја изгуби војната... и на овој искри му летале од очите кога излегол од нејзината соба... :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Стоичков потруди се да пишуваш на македонски, има правила на форумов кои треба да се почитуваат - а се однесуваат на јазикот

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
извадоци од книгата на Красимира, внуката на бабата Ванѓа

Ти, очигледно, не правиш разлика меѓу баење и народна медицина. Народна медицина е лечење на одредена болест со тревки и останати природни извори дадени од Бога, а она што го правела бабата Ванѓа било далеку од народна медицина. Народната медицина не признава шепнување над вода и прстени или срца од петел, или фрлање на перници, како што се вели во следниов случај со Ванѓа:

ГУНА ИВАНОВА – пеачка на народни песни

Во 1976 година кај Ванѓа однесов дете со психичко растројство - што пипне, од се’ се плаши. Тргнавме навечер во 2 часот и во 5 изутрина бевме во Петрич, но дознавме дека кај Ванѓа се влегува само со претходно најавување. Јас, сепак, се сетив дека Ванѓа оди на Рупите, а таму работеше мој роднина, беше бригадир на зеленчукова бригада. "Што правите со ова дете - рече Ванѓа, - ќе го доуништите. Застанете го лекувањето. Ќе ми донесете два метри ткаенина - шарена, од басма." Купивме ткаенина и ја однесовме на Ванѓа. Со него таа го измери детето и рече да сошијат перниц и да се наполни со семе од сено и детето да спие на неа. Потоа определи по колку време родителите да одат на реката и да ја фрлаат во неа и ткаенината и сеното.

Црквата не може да даде дијагноза „демон“, затоа што човек не може да стане демон, туку може да стекне демонски карактеристики и да стане роб на ѓаволот. А по кој симптом, мислам дека до сега беше кажано: по тоа што баела над предмети, по тоа што правела магиски ритуали, по тоа што ја обземале духови и тие преку неа говореле, по тоа што паѓала во трансови, по тоа што давала некои свои квази-теории за ванземаљци...

Но, да се вратиме на реалните примери од животот на бабата, посведочени од оние кои биле кај неа. Туку, многу ме интересира ако може да ни кажеш зошто кога бабата Ванѓа му гледала на некого, барала да и’ се донесе коцка шеќер за да може да му каже што гледа?

А и овие пагански работи ми се мошне чудни за една „христијанка“:

25.VII.1999 РАСУЛ ГАМЗАТОВ – поет

пред година ја погребал мајка си и Ванѓа му припомнила колку ја сакал, но го укорила дека забравил во ковчегот да и го стави бастунчето, кое таа го користела многу години, затоа што куцала. После беше го ставил на гробот на мајка си тоа бастунче.

21.VII.1999 НИКОЛА ТОДОРОВ - телевизиски оператор

Тогаш Ванѓа се обрати кон Павел: „Павле, мајка ти (почината) е тука! Леле, колку убава била! Облечена е во нешто жолто.” А Павел одговара: „Тетко Ванѓо, така ја погребавме.” Ванѓа продолжи: „Каква е таа книга, која ја пишуваш за Орфеј? Ете го Орфеј! - и посочи со рака кон топлите извори надвор. Ама го гледам гол. Пишуваш дека ги слуша звуците од природата, тоа не е точно. Тој легнува на земјата, го лепи увото и така ги слуша звуците на земјата.”

Маж, жена и девојченце, многу ожалостени, беа дошле поради смртта-на другото дете - момче. Носеа цвеќе од гробот на детето. Момчето беше починало за време на несреќа. Ванѓа, кога го допре цвеќето, извика: „Ох, колку е убаво момчето. Прашува за својот велосипед. Прашува за патиките. Не страдајте веќе - препорача Ванѓа - Ќе си имате друго дете и тоа ќе е момче, а на починатото одете на гробот и оставете му пар патики.”

А за овие контакти со духови на „мртви“, да не зборуваме колку се „христијански“:

22.VII. 1999 ЕМИЛИЈА ДАНОВА – дизајнер

Еднаш кога отидовме со брат ми, Ванѓа направи таков силен контакт со починатата ни мајка, што зборуваше со нејзините зборови и нејзиниот глас речиси еден час. Одеднаш Ванѓа вика: „О, нема, Марико, веќе е голема! Сега и таа самата е мајка...” Се зачудивме на таа реплика, а Ванѓа ми објасни, дека се појавила нашата мајка и ме галела по главата. Била зачудена дека нема панделка во мојата коса.

21.VII.1999 НИКОЛА ТОДОРОВ - телевизиски оператор

Јас тогаш бев избезумен, затоа што ја видов, како да кажам, во тајната, во состојба кога влегува во контакт со мртвите.

Kajgana Shop

На врв Bottom