- Член од
- 18 декември 2008
- Мислења
- 1.277
- Поени од реакции
- 323
Ајде ооо ти најпаметен и најплеменит ГРАЃАНИН во нашава ни држава, наброј ги провинциите во Република Македонија. Тоа за скопски пе**рчиња е генерализирано, не викам дека се сите исти, ама ги има. Не можи некој мекуш шо нема кренато во животот нешто потешко од глушецот на компјутерот или од паричникот ко че вади пари за кафето да не спајџа во таа категорија. Е сега ако е интелектуалец, во ред, ама не се сите интелектуалци. Тоа ние како заработуваме за леб надвор од Скопје ти појма немаш, оти очигледно е дека немаш мака видено во животот, освен тоа шо те нервираат акценти на улица и загадена околина. Дај олади, најди си работа, спечали за живот нешто, не си ја тупи глата со вакви работи.А бе преку таквоето ми е од провинцијалци бе.....Мака ми е да гледам покондурени копуци кои го продале бостанот на пазар,и се к..чат со нови коли.....Мака ми е да гледам белосветски к...ња кои доагаат само за да кажат дека се во Скопје....А бе мака ми е да слушам дијалект бе по Скопските улици....А бе мака ми е што Скопскиот диајлект е на изумирање бе.......Мака ми е да ве гледам како се шетате низ Скопје,небаре сте го ослободиле.......Мака ми е кога не нарекувате пед..ња,а самите сте поголеми.....Мака ми е што го валкате градот со вашите глупости........
Како што знаете да ги навредувате Скопјани со секакви зборови....педе..ња,лигуши,скопски шмизли,тогаш не реагирајте на тоа дека сте провинцијалци од свирепичино итн кои се додјени во големиот град.Вие самите намерно ја создавате таа слика за Скопје.А зошто?Поради вашата неспособност(продадени 2 ниви за стан во Скопје) или можеби е нешто друго во прашање,а?
Што мислите вие можете туку така да се довлечкате од некаде и да кажувате басни за спиење?Тие приказни можеби важат од каде што сте дојдени,ама во Скопје не......
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 09:11 ---
Е па ако ти пречи да те нарекуваат провинцијалец,сељак од свирепичино тогаш зошто ги нарекуваш Скопјани педе..ња,а?Ти го дал тоа право некој,или сам на своја рака си заклучил дека е тоа така.Значи лугето ти ги делиш според тоа кој каде живее,нели?Значи Скопјани педе..ња.А врз основа на која теза си дошол до тој заклучок,а?Ајде еве на темата образложи како ти дојде до фрапантен заклучок дека Скопјани се педе..ња.
Тоа дека се делиме е факт,зошто како што тебе те боли кога ке те наречат провинцијалец,тогаш и лугето кои живеат во главниот град на државата ги боли кога некој ке ги нарече Скопски педе..ња...
Јас најмалку сум искомплексиран од некоја работа,едноставно ми е преку таквоето да слушам такви глупости....А бе да не измисливте топла вода,мајката?Е сега за твојата неспособност е криво Скопје?Значи за се што се случува е криво Скопје и Скопјани...А да си го побарате решението за вашиот проблем на друга страна,а?
Скопје не е на татко ми,ама сакам да остане како што го памтам.За жал се претвори во едно гооооооолемо село.И тоа сигурно не од Скопјани.Скопјани не зборуваат на тетовски,битооолски,охридски дијалект
А ти пријателе ако веке планираш да останеш во Скопје,симни ги опинците и облечи ги чевлите.Барем да бидеш граганин 103%
Поздрав.