Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
- За апликациите, наместо така да ги стартуваш/бараш, имаш златен и ултра брз Search.
- За PC settings, мене ми е се океј.
- За последната слика, можам да кажам дека не изгледа добро (треба подобрување на Xbox апликациите)

Секој си ги сваќа различно работите...на некого му е океј, на некого му е полесно, на некого му е гнасно.
Мене лично ми е супер со Windows 8, поради тоа што добро го навикнав.

Ма бате ја те разбирам се , не дека ја ако седнам на 8 ке се изгубам мене ми треба само 3 минути и одма ке го научам више и го научив него друго ми е работава оние корисници што се помалце што разбираат во компјутери ке се изгубат на осмицава не ке знаат да го уклучат а камоли да го исклучат па работата да биде уште по лоша го тргнале и старт компчето :facepalm: која им беше целта само со тргање на копчето не ми е јасно утре ке им текне и таскбар да нема па прозорците ке ги бркаме по екранот

Ма бате ја те разбирам се , не дека ја ако седнам на 8 ке се изгубам мене ми треба само 3 минути и одма ке го научам више и го научив него друго ми е работава оние корисници што се помалце што разбираат во компјутери ке се изгубат на осмицава не ке знаат да го уклучат а камоли да го исклучат па работата да биде уште по лоша го тргнале и старт компчето :facepalm: која им беше целта само со тргање на копчето не ми е јасно утре ке им текне и таскбар да нема па прозорците ке ги бркаме по екранот

Тука си братче во право...грешката кај таквите корисници е друга....еее демек убав е, дај да го пробам...ќе видат дека му е комплицирано и кашапопара работата. Ова не е проблем до Windows 8, туку до неискусните корисници.

Тргањето на копчето незнам ни јас која му е целта...од друга страна ко ќе видиш пак имаш копче (старт во шарм барот), но до него се пристапува на начин кој при инсталација на виндоусот беше добро објаснат.

Се е навика брату...во иднина...сигурно сите лоши работи ќе бидат корегирани од страна на Микрософт ;)

А за околу видеото погоре, имаше едно видео кај шо мало детенце супер го контролира Windows 8. Таткото сакал да го тестира неговиот син, дали ќе може да го контролира Windows 8. Некаде го имаше видеово и стварно беше импресивно.

Алооо, за сите штоо кукаат за СТАРТ копче еве ви линк, инсталирајте си, наместете си на win копчето да ви го отвара метрото или на hover на старт менито (буквално СЕ се мести, барем тоа што може да се прилагоди да ви работи малку како Вин 7)

Windows 8 е далеку од промашај, тоа е револуција... Само да стават повеќе Метро апликации, колку глатко работат, супер

http://classicshell.sourceforge.net/

Алооо, за сите штоо кукаат за СТАРТ копче еве ви линк, инсталирајте си, наместете си на win копчето да ви го отвара метрото или на hover на старт менито (буквално СЕ се мести, барем тоа што може да се прилагоди да ви работи малку како Вин 7)

Windows 8 е далеку од промашај, тоа е револуција... Само да стават повеќе Метро апликации, колку глатко работат, супер

http://classicshell.sourceforge.net/

Глупо е да инсталирам програма за да имам Windows копче...супер ми е она од шарм барот или Win копчето на тастатура ;)

Па се си останува друго, и шарм бар и се, само додава старт копче доле лево кај што беше.
Ти не си ме сфатил, може да се подеси Метрото да ти го дава на windows копчето на тастатурата

Па се си останува друго, и шарм бар и се, само додава старт копче доле лево кај што беше.
Ти не си ме сфатил, може да се подеси Метрото да ти го дава на windows копчето на тастатурата

Знам знам...али не ми треба мене..си се навикнав онака како шо е ;)

По продаван ? од 7 хмм кога го продаваат за кило банани осмицава може, види ја само цената на Windows 7 и на windows 8
Да, по продаван е, поуспешен старт има. Без разлика што го продаваат за кило банани (таа цена е за апдејт), ако не им се допага на лугето нема да го купуваат без разлика на цена.
Инаку и мене метро интерфејсот не ми се допага за десктоп компјутери, и не знам што бара на десктоп компјутери. Али можам да живеам и со него, во текот на овие два месеци и нешто што го користам Win8 во метро интерфејсот немам поминато повеке од саат време.

Да, по продаван е, поуспешен старт има. Без разлика што го продаваат за кило банани (таа цена е за апдејт), ако не им се допага на лугето нема да го купуваат без разлика на цена.
Инаку и мене метро интерфејсот не ми се допага за десктоп компјутери, и не знам што бара на десктоп компјутери. Али можам да живеам и со него, во текот на овие два месеци и нешто што го користам Win8 во метро интерфејсот немам поминато повеке од саат време.
Башка ако изгасите UAC нема ни да работат метро програмите така да не можеш ни по грешка да отвориш нешо такво :)

Башка ако изгасите UAC нема ни да работат метро програмите така да не можеш ни по грешка да отвориш нешо такво :)

Во која смисла метро апликациите не работат? мислиш на тоа дека не се стартуваат воопшто без UAC или?
Кај мене е исклучен и немам забележано да не работи некоја метро апликација.

Во која смисла метро апликациите не работат? мислиш на тоа дека не се стартуваат воопшто без UAC или?
Кај мене исклучен и немам забележано да не работи некоја метро апликација.
Да, не стартуваат. Ми дава ерор дека треба УАЦ да уклучам за метро.
Еве ти слика -> open with -> photos (од метро фотос)
TUUR2.jpg

Да ама можеле барем малце на метрото да му обврнат повеќе внимание пошто ич не е средено како да е расврлано на сите страни и графички е многу грдо, со Windows 9 верувам дека ке има многу по убаво метро од колку ова на Windows 8

Се вика „метро“ зошто е расфрлено на цело метро:D

... мене цела осмица ми личи на вин 98 ..се е коцкасто.
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 02:32 ---
Тука си братче во право...грешката кај таквите корисници е друга....еее демек убав е, дај да го пробам...ќе видат дека му е комплицирано и кашапопара работата. Ова не е проблем до Windows 8, туку до неискусните корисници..

Се читаш ли што пишуваш, ...комплицирано, неискусните корисници...
па која е целата на нов оперативен систем???????
... да биде полесен и поедноставен за работа или да задава дополнителни проблеми?

Исклучен ми е uac уште во старт, ама пак можам да вклучувам метро програми

Имаш назат 2-3 страни објаснето од дечкиве се отепа од објаснување како се активира, се треба да ви се нацрта

Hmm....se trudam da ti go sfatam boldiranoto .....bildas brojki na postovi li ?

I bajdawej назат se pishuva назад.....(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom