Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека имам пишано еднаш, пребарувајте на гугл со додавање inurl:forum.kajgana.com

Иако Дизни го купи Лукасфилмс може ќе испадне нешто добро. Секако не може да биде полошо од приквелите освен ако Дизни сака да се надмине себеси.

Postojat li posebni pecki za na metan kako sto se ovie na plin ili se isti? I soodvetni boci za punenje? Kobajagi so cena od 62 den za kg se faka upola poeftino negoli klasičniot plin LPG(propan/butan). Ima li nekoj nekoe info za ova?

Mada akterskata ekipa i sve celovkupno vetuva, ne bidi ogranicen ateist pa ti.. ko.. "onie drugite" licis. :icon_lol:

Ме интересира ваше мислене за камините од КОПЕР Неготино
http://www.koper.com.mk,
искуства и квалитетот на нивните камини ценовно се поефтини од конкурентските барем по цените на нивниот веб , заинтересиран сум за некој помал камин нешто како овој
http://www.koper.com.mk/sporeti.aspx?id=5022
васе мислене искуства

Немам, тоа е апстрактна категорија. Ако некој сака да си верува немам ништо против.
Бродот од друга страна си има димензии, бројот на животински видови е во милиони, голем дел од нив мора да се хранат со други животни, количината на измет е огромна итн итн... Лесно може човек да докаже дека се работи за чист мит.

Ето то :)

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

tumblrmbzpr3pqfd1rhzv23.jpg

Значи има идеја да си поставам греење во мојата соба, ке работи на исти принцип како и секое парно. Значи на обичен шпорет алфа90 сакам под плотната да му ставам цефка замотана во круг како полжав и преку пумпа загреаната вода да ја носи до радиатор во мојата соба. Што мислите колку одприлика ке ме фати пумпата и радиатор од 1метар?

Барам еден совет. Треба да ставам радијатори за парно греење и се двоумам помеѓу панелни и алуминиумски. Првите се поевтини ама се прашувам дали се доволно квалитетни да обезбедат квалитетно греење. Ако некој има вакви нека даде мислење за истите. Дали вреди да се плаќаат дупло поскапите алуминиумски радијатори?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom