Класици и култни филмови кои не ви се допаѓаат

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ајде бе:

Opening long Tarantino scene - checked!
Memorable quote - checked!

Ненормално добра саундтрак тема - checked!

Crazy Samuel Jackson - checked!

Ума Турман - checked!

Значи прашањето не ми е зошто го хејтате Pulp Fiction, прашањето ми е зошто не би ги хејтале сите Тарантино филмови, пошо овој и Reservoir Dogs се најдобрите. Или ги хејтате комплет, или не :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
Man from Earth (2007)
Некој луѓе се филмаат на овој може приказната е добра ама визуелно е на ниво на шпанска ТВ новела а и приказната почнува така па после 5 минути морав да го изгасам.
јеп, теоријата е интересна ама требаше и визуелно да претстават барем нешто од тоа (е сега тоа што не обезбедиле буџет за тоа нивен проблем), а вака саат и пол глеаш само една соба и луѓе како седат и го слушаат на еден како им дрнда нешто блаблабла, ко да глеаш предавање на факс...
и сега некој ќе каже Одисеја му бил досаден а овој не :ROFLMAO:

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
јеп, теоријата е интересна ама требаше и визуелно да претстават барем нешто од тоа (е сега тоа што не обезбедиле буџет за тоа нивен проблем), а вака саат и пол глеаш само една соба и луѓе како седат и го слушаат на еден како им дрнда нешто блаблабла, ко да глеаш предавање на факс...
и сега некој ќе каже Одисеја му бил досаден а овој не :ROFLMAO:
E зависи. Например 12 Angry Man (1957) со Хенри Фонда и Rope на Хичкок или Новиот Carnage (2012) се буквално снимени во една соба и имаат сценографија па немаат сценографија...ама се динамични и со многу тензија. А од друга страна Одисеја 2001 е бавна ко смрт ама барем сцените се ептен визуелно јаки и музиката е супер. Да на моменти е досаден и ништо не се случува.
Инаку се сеќавам кога го гледав прв пат Одисеја имав дали 7 години и сцените ми беа вау и се попалив додуше знам да скокнам нешто и делумно да си правам друга работа...зошто и да скокнеш 10-15 минути може после да продолжиш.:)
Проблемот со Man of Earth е баш ептен ниска продукција па дури и тоа инаку најдобро филмот да не се глада само слуша како аудио лекција или аудио книга зошто апсолутно нема што да се види...ни глума ни ништо.:)
Убави се и бавни филмови ако си во тоа расположение...ама филм на кој комотно можеш да му изгасиш слика и да слушаш само тон пааа е малку...не е тоа прав филм тоа е радио драма.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Mr.Nobody скоро никој не го хејта пошо им е срам да признаат дека ништо не сконтале :)
Има нешто тешко за да се сконта? Тешко се следи али коа ќе почнеш да разликуваш убаво и да памтиш приказната, лесно иде. Сеа крајот е малце tricky но сепак, не е нешто вау тешко.

Иначе, Tree of Life не е за темава. Не дека не е досаден, туку не е култен а ни верувам дека ќе биде. Убави сцени и музика али заспав на сред филм.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Има нешто тешко за да се сконта? Тешко се следи али коа ќе почнеш да разликуваш убаво и да памтиш приказната, лесно иде. Сеа крајот е малце tricky но сепак, не е нешто вау тешко.
Сериозно мислиш дека секој може да укапира зошто Немо има три жени и деца на кои им ги греши имињата? Треба да запознаеш некои луѓе :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Fear and loathing in Las Vegas
Kill Bill
Eternal sunshine of the spotless mind (не знам дали може да се нарече култен ама ич не ми се сфиѓаше)
Clokwork orange
Inglorious bastards
Dude where is my car (не е баш култен ама си имаше следбеници на времето)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Се слагам, ако нешто не чини од Тарантино, тоа е Kill Bill.
Од друга страна, Reservoir Dogs и Pulp Fiction се филмишта, ама Тарантино не е за секого...
Pluh не мислам на тебе, сериозно не е за секого :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Вториот трпи повеќе хејт затоа што чепка „чувствителни теми“. Mr.Nobody скоро никој не го хејта пошо им е срам да признаат дека ништо не сконтале :)
Зошто некој би хејтал masterpiece?

Fear and loathing in Las Vegas
Clokwork orange
Inglorious bastards

Kajgana Shop

На врв Bottom