Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
И јас претходниот натпревар реков дека добар е Бендтнер, т.е од сите што ги имаме на клупа напаѓачи он е најдобар (ако го изземеме Вучко кој е класа пред сите) ... Се труди дечкото, не можат топка да му земат, ги добива воздушните дуели, добро се заградува и знае да задржи топка, а Матри е само сталка само се движи и ништо друго, Кваљарела само шутира, џуџето само дрибла а голот не може да го погоди ... Шта речи ...
Асистираше денеска.

Мен оф д меч го прогласив уште на полувремето :)
n_juventus_paul_pogba-5217656.jpg

_45739431_fergie.gif

Десетпати подобро ќе беше да го ставеше Мароне како централен дефанзивец, а Касерес да играше на левата страна. Се надевам дека овој натпревар му е последен на Де Чеље во дресот на Јувентус.

Ова некако прегрубо звучи? Поради еден слаб натпревар?
А какви беа коментарите кога пред 2-3 недели играше наместо Лихт ако не се лажам, и се трудеше, супер изигра, сакаше да фати место во прв тим. Неможе по еден натпревар да оцениме играч, тоа никако.
А за утакмицата, заслуживме да победиме, Погба супер изигра, заслужи да постигне гол, и на крајот го посака среќата. Па неможе вечно да гаѓа стативи. ;)
Тоа е тоа, а сега, одиме на Интер. Ајде да заокружиме на 50 без пораз во серија, по можност со победа против Интер.
Forza Juve

Ова некако прегрубо звучи? Поради еден слаб натпревар?
А какви беа коментарите кога пред 2-3 недели играше наместо Лихт ако не се лажам, и се трудеше, супер изигра, сакаше да фати место во прв тим. Неможе по еден натпревар да оцениме играч, тоа никако.
А за утакмицата, заслуживме да победиме, Погба супер изигра, заслужи да постигне гол, и на крајот го посака среќата. Па неможе вечно да гаѓа стативи. ;)
Тоа е тоа, а сега, одиме на Интер. Ајде да заокружиме на 50 без пораз во серија, по можност со победа против Интер.
Forza Juve

Не е он за фудбалер, премногу е „лев“. Нека земе нека иде манекен да биде, може поуспешен ќе биде.
Ај да игра лошо, ок. Ама овој бре го шитка тимот на невидено. Наместо да ја зарога, зема ја поткопува. Не размислува.

П.с. И Киелини е премногу лев, ама бар има и десна страна у него.

forza pogba!

Добар натпревар во секој случај, исцрпувачки. Како што кажав пред утакмицава, мора тие што се од вториот тим да изиграат јако, потфрли само Де Чеље, не очекував дека вака ке игра, немаше ни еден добар центаршут, али се прифака ајде бидејки победивме.
Касерес беше на место свака част, а мен оф д меч ПОГБА во секој случај.Дечково се изнатрча , го издржа секој дуел, но во второто полувреме падна (нормално), не е спремен како Видал и Маркизио ама се надевам дека ке работи на тоа и дека ке се бори за прв тим.
Одбраната издржа до примениот гол, упм еднаш шутнаа и гол ни дадоа, како и да е, конечно и ние да се спасиме во 90та. Повторно Погба во етерот, мораше да се постигне гол на таква пожртвувана игра од него, заслужено е играч на натпреварот.
Кога влезе Вучко смех, по 5 души одеа на него, се знаеше од кај може да е опасно али сепак се извлековме и мислам дека беше заслужено како и да е 3те бода в раце, Наполи киксна, сега на Интер да го претепаме и да владееме на првото место.
Отварајте тема, да потцетам само.

forza.

Се си беше како што треба до голот што го дадовме, и после се повлековме и им ја оставивме средината, не смее тоа да се случува, барем не на 1-0. Требаше рутитнирана да биде победава ама од друга страна вака атмосферата уште повеќе е крената. Погба денес беше маестро, браво, Бентнер си беше супер и доби премалку употребливи топки за да даде гол.
Сега на ред Интер, а кога играме дерби откога дојде Конте знаеме како поминуваат противниците, посебно со одморени Видал и Маркизио.

Друго ќе беше Асамоа да влезеше порано, на местото на Де Чеље секако. Но то е, одиме понатаму, битно 3-те бода се тука.

Овој Погба ќе биде играчиште во иднина. Само Јуве да не ја повтори грешката на Манчестер па да го поклони или продаде, сеедно.
Додека гледавме прееска со другар му викам, јас би го играл овој Погба стартна а би ги ротирал Пирло, Маркизио и Видал:). До таа мера ме воодушевува малиот.

Pogba!! Kinee ejj zver! Bendtner izigra povekje od solidno nema pricina zoso da se pluka vrz nego definitivno vo momentov zasluzuva povekje vreme,ke bide interesno da vidime koi dvajca ke pocnat vo napadot protiv inter. Inacee ne treba da se pluka tolku po De ceglie znaci on ne go napravi toa namerno se slucuva istoto i na Bonuci mu se slucuvase pa se vrati podobar :).Neznam dali zabelezavte kolku bese ifrustritan De ceglie posle otkako izleze sigurno ne e srekjen ali kje se sredi i toa. Bitno pobedivme i poleka poleka da se trgame od site na tabelata :)

Многу ми падна жал за Де Чеље кога го извадија(иако повеке од заслужено беше сменет)но онака жал ми е оти се труди премногу,гине на терен а нема некој талент и на крај несакајќи ќе ја усере(n).
Бонучи денеска одигра чиста 10 па хејтериве гледам не ни спомнуваат за него нешто,но ако несакајќи го погоди топка тука се сите :D.Против Интер само да не изгубиме од нив.Значи победа се бара нормално но и нерешен резултат не е ништо апсолутно лошо :)

Овој Погба ќе биде играчиште во иднина. Само Јуве да не ја повтори грешката на Манчестер па да го поклони или продаде, сеедно.
Додека гледавме прееска со другар му викам, јас би го играл овој Погба стартна а би ги ротирал Пирло, Маркизио и Видал:). До таа мера ме воодушевува малиот.

Верувај дека јас ниту Пирло ниту Видал не би ги ротирал, можеби маркизио да , али Пирло особено no way !

Pogba!! Kinee ejj zver! Bendtner izigra povekje od solidno nema pricina zoso da se pluka vrz nego definitivno vo momentov zasluzuva povekje vreme,ke bide interesno da vidime koi dvajca ke pocnat vo napadot protiv inter. Inacee ne treba da se pluka tolku po De ceglie znaci on ne go napravi toa namerno se slucuva istoto i na Bonuci mu se slucuvase pa se vrati podobar :).Neznam dali zabelezavte kolku bese ifrustritan De ceglie posle otkako izleze sigurno ne e srekjen ali kje se sredi i toa. Bitno pobedivme i poleka poleka da se trgame od site na tabelata :)

ne e samo toa i predhodno nikade go nemase 1 centarsut nemase, inace kako i da e nie odmorivme skoro cel tim , a inter igraa so prv tim i kako sto pravat greski u odbrana i se nepokretni bi mozele 1 u 1 edna ne sve x u1

Верувај дека јас ниту Пирло ниту Видал не би ги ротирал, можеби маркизио да , али Пирло особено no way !
Добро бе па и ти, затоа го ставив смајлито. Така иде зборот. Како и да е мора малиот да се има сериозно предвид при ротациите во средниот ред.

ne e samo toa i predhodno nikade go nemase 1 centarsut nemase, inace kako i da e nie odmorivme skoro cel tim , a inter igraa so prv tim i kako sto pravat greski u odbrana i se nepokretni bi mozele 1 u 1 edna ne sve x u1

Бате пробемот е тоа што Интер нема прв тим..Страмачиони ротира се живо диво освен Милито,Занети и Ханданович..друго ништо не се знае;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom