Фудбалски карти

• Креатор на темата Креатор на темата KangarooMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден другар има многу фудбалски карти. Но не ги дава ги собира од 2004 година.

Имам еден другар има многу фудбалски карти. Но не ги дава ги собира од 2004 година.

Прашај го случајно да не има дупли некои :)
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:42 ---
Најстара карта ми е Македонија - Русија 2006та...

Ако имаш некои од клубовите кажи, ќе се менуваме, од репрезентација ги имам сите :)

Од Пелистер-Апоел имаш?

Iam karti od site sportski natprevari na koj sum bil, gi chuvam i ne planiram da gi menuvam ili podaruvam. Osobeno draga mi e taa od fudbalskiot natprevar pomegju Makedonija i Holandija koj zavrshi 2-2.

Не можам да сфатам која е желбата некој да збира карти од натпревари на кои не бил...:) Иначе и јас си ги чувам картите од речиси сите спортски натпревари на кои сум бил. Од фудбалските натпревари, имам од репрезентацијата против Хрватска и Русија. Штета не ги чувам картите од репрезентативните натпревари на кои сум бил како помал. Имам од Партизан - Арсенал и Милан - Арсенал. Од другите спортови, поточно од ракоментот, имам од секој домашен натпревар на репрезентацијата во Борис Трајковски почнувајќи од натпреварот против Исланд од баражот за светското, без оваа последнава против Швајцарија. Ги чувам и картите од цела прва групна фаза од Европското ракомет во Ниш, а имам и доста од Металург и Вардар од лига на шампиони.

Од Пелистер-Апоел имаш?

Ја очекувам гостинската карта да ми пристигне (АПОЕЛ - Пелистер) а од домашните натпревари на Пелистер ги барам : Пелистер - АПОЕЛ и Пелистер - Ст Гален
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 00:42 ---
Не можам да сфатам која е желбата некој да збира карти од натпревари на кои не бил...:) Иначе и јас си ги чувам картите од речиси сите спортски натпревари на кои сум бил. Од фудбалските натпревари, имам од репрезентацијата против Хрватска и Русија. Штета не ги чувам картите од репрезентативните натпревари на кои сум бил како помал. Имам од Партизан - Арсенал и Милан - Арсенал. Од другите спортови, поточно од ракоментот, имам од секој домашен натпревар на репрезентацијата во Борис Трајковски почнувајќи од натпреварот против Исланд од баражот за светското, без оваа последнава против Швајцарија. Ги чувам и картите од цела прва групна фаза од Европското ракомет во Ниш, а имам и доста од Металург и Вардар од лига на шампиони.

Јас од 2006 па до ден денес, на сите натпревари на Македонската репрезентација сум бил, предходно сум бил копиљ, немало со кого да одам на стадион кога татко ми бил на работа. А кога го спомна и собирањето - ги собирам картите чисто како хоби, пратам фудбал, сакам македонски фудбал, па си реков, зошто да не ги соберам сите карти од мак-клубовите во евро куповите како една мала колекција од 1994 до 2006? Интересно хоби е, верувај ми :)

Не гледам некоја голема фрка, некој собира салфетки, некој поштенски марки, некој беџови, некој шалови а јас фудбалски карти :D Има еден куп на колекционери низ светот, едно типче што го го имам како френд на фејсбук има 10.000 карти од сите можни држави и скоро од секој клуб од Европа барем по една :)
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 00:45 ---
Нови карти :

Луксембург - Македонија (Пријателска, 2008 1-4 за МКД)
304421_10151240477498921_878621549_n.jpg

Холандија - Македонија (Квалификации за СП2006, 0-0)
534491_10151240477598921_1711981583_n.jpg

Прашај го случајно да не има дупли некои :)
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:42 ---

Ако имаш некои од клубовите кажи, ќе се менуваме, од репрезентација ги имам сите :)
Ја може да сакам да мењам некои од клубови, со некои од репрезентација што ми фалат.
Ми фалат некои од кај 2000-2001 (тогаш бев у војска и не можев да идам). Исто и од најновите некои.
Од клубови имам некои од Вардар, Победа и други, кога играа по купови, уште од првите утакмици по осамостојување.

Иначе од осамостојување до пред година-две сум бил на сите репрезентативни и клупски *

не рачунам пријателски и надвор од европските купови, плус и тие кои сум ги промашил.

Ја може да сакам да мењам некои од клубови, со некои од репрезентација што ми фалат.
Ми фалат некои од кај 2000-2001 (тогаш бев у војска и не можев да идам). Исто и од најновите некои.
Од клубови имам некои од Вардар, Победа и други, кога играа по купови, уште од првите утакмици по осамостојување.

Иначе од осамостојување до пред година-две сум бил на сите репрезентативни и клупски *

не рачунам пријателски и надвор од европските купови, плус и тие кои сум ги промашил.

Ти пишав порака, кажи што имаш дупло и што ти треба, ќе се договориме :)

Image0004.jpg

Image0005.jpg

Image0006.jpg

Image0007.jpg

Image0008.jpg

Image0009.jpg

Имав и други карти уште од на татко ми времето , ама кузнее кај се скриле. Ако ги најдам ке ги постирам :D

Ако има некој карти од натпревари што се играле во странство нека каже??? :)

601832_375998385838956_987537625_n.jpg

Стари влезници од натпревари на Црвена Звезда случајно ги најдов на нет барајќи нешто и си реков да ги постирам овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom