Koja e најдобрата компанија за еурокрем?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.138
Поени од реакции
25.693
Од мене топла препорака и вистинско позитивно изненадување е релативно новиот еурокрем на Подравка. Го има во 3-4 вкуса јас го избирам оној црно-белиот кој ме потсетува на класичниот еурокрем на таково од детството кое за жал сега го има изгубено вкусот под Свислион. Тегла од 400 грама е околу 100 денари што е тука некаде со другите еурокреми (без Нутела) а барем мене ми има најубав вкус.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Од мене топла препорака и вистинско позитивно изненадување е релативно новиот еурокрем на Подравка. Го има во 3-4 вкуса јас го избирам оној црно-белиот кој ме потсетува на класичниот еурокрем на таково од детството кое за жал сега го има изгубено вкусот под Свислион. Тегла од 400 грама е околу 100 денари што е стука некаде со другите еурокреми (без Нутела) а барем мене ми има најубав вкус.
Следен на листа за проба :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Од мене топла препорака и вистинско позитивно изненадување е релативно новиот еурокрем на Подравка. Го има во 3-4 вкуса јас го избирам оној црно-белиот кој ме потсетува на класичниот еурокрем на таково од детството кое за жал сега го има изгубено вкусот под Свислион. Тегла од 400 грама е околу 100 денари што е тука некаде со другите еурокреми (без Нутела) а барем мене ми има најубав вкус.
Дали е ова еквивалент на легендардната Киндер Лада, или not even close? :(

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.138
Поени од реакции
25.693
Дали е ова еквивалент на легендардната Киндер Лада, или not even close? :(
Не сум пробал Киндер Лада, најбислку за споредба ми е со стариот и класичен еурокрем од СФРЈ ама како што го правеа на времето

Прашање на вкус е ама не е многу скап 100-110 денари е тегла, нема многу што да изгубиш.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не сум пробал Киндер Лада, најбислку за споредба ми е со стариот и класичен еурокрем од СФРЈ ама како што го правеа на времето

Прашање на вкус е ама не е многу скап 100-110 денари е тегла, нема многу што да изгубиш.
Јас сум фанатик кога се работи за Кинер Лада, тие што мислат дека Нутела е добар крем, не се свесни во каква заблуда живеат.

Поентата ми е следново, пред скоро година дена тргнав да барам по маркетиве, и дознав дека веќе не се произведува (го јадев многу одамна)

Почнав да барам на нет, и дознав на еден ex YU форум, дека сега уствари Лино Лада, е копија на Киндер Лада, кој го правеле по лиценца но сепак бил далеку од Киндер Лада, луѓето на тој форум беа толкави фанатици, што еден од нив купил 20 Киндер Буено чоколатца (кремот внатре е ист) и ги екстрактирал за да го јаде со леб :pos:

Кога истиот го прашаа колку е блиску Лино Лада, рече дека е далеку но сепак е сличен и му го буди носталгичното - гурманско чуство :)

Ќе пробам Лино Лада, па ќе ти пишам импресии.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Да ми се фати Нутела!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Имам дојам дека си по гурманлукот, така да не заборавај да споделиш импресии.
Oбавезно ќе пишам импресии :)
Пошо се разочарав од еурокремот на таково, го пробав на Винчини

250 грамското пакување беше супер и викам ај ќе зеам од тоа поголемото.
Се разочарав :(
Темниот дел беше ќутук тврд, а белиот дел миледи - вкусен и лесно се размачкува :confused:

М

Мартин`

Гостин
Еурокрем само јадам иако тоа ретко се случува.. нутела немам пробано до сега ниту пак планирам да пробам, не дека ми е до цената туку со сите работи со кои масовно се курчат и ги прават којзнае што мене ми создаваат одбивност.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.616
Поени од реакции
11.677
Еурокрем само јадам иако тоа ретко се случува.. нутела немам пробано до сега ниту пак планирам да пробам, не дека ми е до цената туку со сите работи со кои масовно се курчат и ги прават којзнае што мене ми создаваат одбивност.
па остај тоа почнаа и да се фалат кога ке купат ко некој да неможе да си дозволи 150ден да даде за крем :D
ко којзнае што да купиле.
иначе Лино Лада е доста доста добар (y)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.731
Поени од реакции
11.596
Човече, не си прај филмови на мозокот и земи пробај ја нутелата, дефинитивно е еден од најдобрите еурокреми.. :D

Иначе според мене најдобри се Нутела и Меренда.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.829
Поени од реакции
115.901
па остај тоа почнаа и да се фалат кога ке купат ко некој да неможе да си дозволи 150ден да даде за крем :D
ко којзнае што да купиле.
иначе Лино Лада е доста доста добар (y)
Покрај ова, денес не си човек ако не стаиш слика на фб со палачинки и од страна тегла Нутела, демек мора да стои теглата од страна, али што да се праи, мора лајкови да се соберат. Ако јаде со мармалад што не ја стаи теглата со мармалад, или не се важи ако е домашен и нема етикета.
Инаку Нутела е стварно убав крем но не може секој да си дозволува постојано да купи таков крем. Јас лично ја имам пробано германската и грчката верзија на Нутела и можам да кажам дека грчката воопшто не ми се допаѓа. Не дека стандард си ги хејтаме гејците али стварно не ми се допаѓа нивната верзија.
А Нутела може да му се фати на оној кремот од порано, кога бевме деца, што го постираше погоре Сусаро.

Kajgana Shop

На врв Bottom