Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Jaс почитувам мислење. Да си металец би те сфатил ( обично тие онака плукаат). Да не преферираш многу метал, повеќе да сакаш рок, а да не поштоваш ЕКВ т.е да ги декларираш како ретарди малку е чудно и префорсирано искрено, т.е редок вид си :) Ајде како и да е за вкусови велат не се расправа, но....
Иначе Деф Лепард за погоре, Бон Џови, скоро сите Хард рокерски работи се досадни и префорисрано шмекерски за поголема маса на народ.
Може претерав што ЕКВ ги вбројав во ретарди, али не мењам мислење кога станува збор за другите два бенда. Ова го зборам од гледна точка не на фан туку на човек што посветил веќе години на композиција и теорија.
Ваквиве бендови ми се meh, не ми се Tool, Dream Theater итн.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 01:37 ---
Исто и мене поготово ДФЛ ама гајле им е си беа они битно пред група на Апокалиптика,а рапериве Македонски иако не им е местото овде да ги спомнувам ми се најсмешната појава,а и ретко да има рапер што не е смешен.
Од македонска сцена би ги издвоил Тотем и Јаболко за Даскалот.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Јас би ги издвоил Black Sabbath,но тие се повеќе хеви метал,но сепак не заслужуваат да се во друштво на Бон Џови и Деф Лепард.
Добро тие основачи се веќе на нешто. Јас да бидам искрен сум чепнал чисто ради радозналост онака низ тие хард рок работи од 80ти некаде, каде долга виткана коса е во тренд, по песна две-три од бендови на јутуб и сум се чудел од кај потекнува таа огромна гледаност. Мотли Кру како беа едни исто, дури и White Snakes не ми биле симпатични. Веројатно поради воспоставената матрица да гледам дека речиси цела уметност со гитари после 70ти да се врти околу пост панкот како правец, сите бендови со елементи од него и некои останати други бендови пример Пинк Флојд кој ете измислува топла вода на еден начин. Инди бентчињата се исто ок кои свират чисто рокче алтернативно, но овие првиве ги преферирам. Хард Рокот ми е промашен правец.
Едно време 5-6 години слушав метал, различен метал, но во последно го одбегнувам, т.е досаден ми е во поголем дел. Таму обично имаш мерење на ташлаци кој че исвири помадафакерско соло базирано на брзина и техника, иако во некои песни ако мене ме прашуваш со два плукнати акорди в крст, се им паѓа по вода на шредерчињата. Но, има и таму добри бендови кои си ги потслушувам одвреме навреме, не го негирам нештото :)

п.с Јаболко за даскалот сум ги гледал само еднаш, закон исвирија. Несекојдневно музиче, јако сработено

W

Werther

Гостин
Добро тие основачи се веќе на нешто. Јас да бидам искрен сум чепнал чисто ради радозналост онака низ тие хард рок работи од 80ти некаде, каде долга виткана коса е во тренд, по песна две-три од бендови на јутуб и сум се чудел од кај потекнува таа огромна гледаност. Мотли Кру како беа едни исто, дури и White Snakes не ми биле симпатични. Веројатно поради воспоставената матрица да гледам дека речиси цела уметност со гитари после 70ти да се врти околу пост панкот како правец, сите бендови со елементи од него и некои останати други бендови пример Пинк Флојд кој ете измислува топла вода на еден начин. Инди бентчињата се исто ок кои свират чисто рокче алтернативно, но овие првиве ги преферирам. Хард Рокот ми е промашен правец.
Едно време 5-6 години слушав метал, различен метал, но во последно го одбегнувам, т.е досаден ми е во поголем дел. Таму обично имаш мерење на ташлаци кој че исвири помадафакерско соло базирано на брзина и техника, иако во некои песни ако мене ме прашуваш со два плукнати акорди в крст, се им паѓа по вода на шредерчињата. Но, има и таму добри бендови кои си ги потслушувам одвреме навреме, не го негирам нештото :)
Исто и мене многу од бендовите не ми се допаѓаат од 80тите ги наброивме во постовите некои од нив,а има уште доста кои треба да се набројат.Пинк Флојд ми се наследни некако,но не и меѓу омилените,татко ми сече вени на нив па веројатно има некои гени пренесено,а од другите групи кој својот врв го достигнале во 80тите би ги ставил Iron Maiden кој се хеви метал ама Брус растура неможеш да не ги сакаш,а од поновиве формирани во 90тите Rammstein на прво место без сомнение барем според мене.Во 90тите многу тапа групи се појавија на пр:Linkin Park,Coldplay,Foo Fighters,S.O.A.D(иако може имаат 1-2 песни кои може да се стават во групата солидни,но сепак останатото е тапа).

L

Luki Junior

Гостин
Рамштајн си е приказна сама за себе, и не е редно да се става со другите хеви металци. Нешто индустраил метал/нови бранови. Мерлин Менсон е тука некаде со них.
Рамштајн понекојпат може да се сметат како бучната верзија на Крафтверк.

Секоја музика по принцип има непроменлива вредност, и е тапа у исто време. Тава е убавината на уметноста. За некој е срање, за други злато. Најбитно е да побудува емоции. А тава повеќето групи перфектно го прават.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Секоја музика по принцип има непроменлива вредност, и е тапа у исто време. Тава е убавината на уметноста. За некој е срање, за други злато. Најбитно е да побудува емоции. А тава повеќето групи перфектно го прават.
Проблемот е што некој сака да ти наметне дека неговото злато треба да биде и твое, ова посебно важи за радио и тв програмите.

L

Luki Junior

Гостин
Проблемот е што некој сака да ти наметне дека неговото злато треба да биде и твое, ова посебно важи за радио и тв програмите.
Така е. Тава е гомно-јадскио аспект од модерната уметност, ногу говорејне, рекламирајне, јадејне трици, а малку акција. Нели знаеш секој критичар е пропаднан и неуспешен уметник. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

W

Werther

Гостин
Рамштајн си е приказна сама за себе, и не е редно да се става со другите хеви металци. Нешто индустраил метал/нови бранови. Мерлин Менсон е тука некаде со них.

Точно дека е Менсон тука некаде во стилот,но сепак Менсон меша повеќе стилови додека Рамштајн се држат строго за индустриал метал,а и самите Рамштајн имаат признаено дека премногу ги ценат Крафтверк заради многу работи на пример дека се пионери во електронската музика и имаат големо влијание на музиката на Рамштајн(ја имаат преработено Das Model од Крафтверк како почит према нив),а за Рамштајн досега немам сретнато човек кој кажал лошо нешто за нив.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Џуниор треба да ги слушнеш Neu! Тие се дедовци на Рамнштај.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Мојава листа вика (ќе почнам од помалку што ме нервираат):
1. Pink Floyd - веројатно ги имам промашено нешто (2-3 песни, добро, стварно ми се супер), ама такво величање, па посебно од англиски медиуми, никогаш не сум сфаќал зошто - биле најдобра група на сите времиња (абе ајде)...ама ок, може да ги преживеам....
2. Coldplay - исто 2-3 песни им поштувам (и тоа сум се подзамислувал дали стварно)....другото, плачки, жалопојки....не можам...
3. R.E.M. - ниедна песна не им поштувам, ниедна....пеачот не можам да го слушам.....не ми се збори за нив....
4. AC/DC - знам дека праат концерти со по 500 000 000 000 гледачи.....ама дај бе, два акорда оној ги врти на она гитарана и оној со гласон ко да се мачи на wc шоља....ужас...
5. U2 - најголемиот пад на мојата листа (некаде до албумот Pop), претежно заради тотално губење со реалноста, креативната работа, глумење некаков хуманизам на Боно....резултат песни со рефрен "hello, hello".....чао!
6. Placebo - на времето многу ги слушав The Cure и не сакам плагијатори и копиранти....наведените ги доживувам така....+гласот на пеачот ми удара у некој центар на мозоков многу лошо....
7. RHCP - „Blood sugar sex magik" го вртев по цели денови на времето (на касета си го имав).....после тоа све у мајчину, не можам да ги смислам сеа....ич не ги есапам....
8. Muse - комерцијализирани лигуши....секогаш сум имал впечаток дека сакаат да ги копираат следниве што ќе ги набројам....
9.....and the twelve points go to - Radiohead....имам сериозна мака да преслушам цела минута од нивна песна.....“текстовите им биле вакви-такви“ - сум покушал - не можам, тоа е тоа....

....и нормално, пар други....со тоа што овие предизвикуваат гасење радио, тв или менување станица.....

....од американците исто - оние групи од типот на Kiss, van Halen (па и Aerosmith, Bon Jovi) и слични квази рокери (ала дечиштана наши), што надвор од УСА не напраија кариера, а таму праат концерти на огромни стадиони.....

Од нашава околина, Рибља Чорба ме вадела од такт стално и тоа што денеска копиљаци од по 15 години ги слушаат - не ми се верува....истото важи за Бијело Дугме - wtf?....и тоа во сите можни формации, пеачи...како и за Бајага - штанцање исти ствари 30 години....
За нашава „естрада“ немаат доволно бајти серверите на форумов за да го изразам моето гадење од одредени ликови и состави....

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Некогаш за одредени работи треба мозок..... онака :)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Многу сте чудни бе....у тема за хејтање се објаснувате, се чудите...

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Jaс би ги спомнал The Rolling Stones, буквално ниедна песна од нив не ми се допаѓа, не дека им ги имам слушнато сите (29 албуми чоече -.-), ама имам слушано некои компилации и не можам да ги сварам :)

Placebo, од гласот на пејачот ме фаќа дијареа

други не ми текнуваат моментално...

А како тоа никој не ги спомнува Tokio Hotel? :icon_lol: Едно време на овие се палеја средношколките.

Kajgana Shop

На врв Bottom