Мојава листа вика (ќе почнам од помалку што ме нервираат):
1. Pink Floyd - веројатно ги имам промашено нешто (2-3 песни, добро, стварно ми се супер), ама такво величање, па посебно од англиски медиуми, никогаш не сум сфаќал зошто - биле најдобра група на сите времиња (абе ајде)...ама ок, може да ги преживеам....
2. Coldplay - исто 2-3 песни им поштувам (и тоа сум се подзамислувал дали стварно)....другото, плачки, жалопојки....не можам...
3. R.E.M. - ниедна песна не им поштувам, ниедна....пеачот не можам да го слушам.....не ми се збори за нив....
4. AC/DC - знам дека праат концерти со по 500 000 000 000 гледачи.....ама дај бе, два акорда оној ги врти на она гитарана и оној со гласон ко да се мачи на wc шоља....ужас...
5. U2 - најголемиот пад на мојата листа (некаде до албумот Pop), претежно заради тотално губење со реалноста, креативната работа, глумење некаков хуманизам на Боно....резултат песни со рефрен "hello, hello".....чао!
6. Placebo - на времето многу ги слушав The Cure и не сакам плагијатори и копиранти....наведените ги доживувам така....+гласот на пеачот ми удара у некој центар на мозоков многу лошо....
7. RHCP - „Blood sugar sex magik" го вртев по цели денови на времето (на касета си го имав).....после тоа све у мајчину, не можам да ги смислам сеа....ич не ги есапам....
8. Muse - комерцијализирани лигуши....секогаш сум имал впечаток дека сакаат да ги копираат следниве што ќе ги набројам....
9.....and the twelve points go to - Radiohead....имам сериозна мака да преслушам цела минута од нивна песна.....“текстовите им биле вакви-такви“ - сум покушал - не можам, тоа е тоа....
....и нормално, пар други....со тоа што овие предизвикуваат гасење радио, тв или менување станица.....
....од американците исто - оние групи од типот на Kiss, van Halen (па и Aerosmith, Bon Jovi) и слични квази рокери (ала дечиштана наши), што надвор од УСА не напраија кариера, а таму праат концерти на огромни стадиони.....
Од нашава околина, Рибља Чорба ме вадела од такт стално и тоа што денеска копиљаци од по 15 години ги слушаат - не ми се верува....истото важи за Бијело Дугме - wtf?....и тоа во сите можни формации, пеачи...како и за Бајага - штанцање исти ствари 30 години....
За нашава „естрада“ немаат доволно бајти серверите на форумов за да го изразам моето гадење од одредени ликови и состави....