ATP тенис - општа дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
1/4 финале изигра денеска во Валенсија, имаше шанса против Мелцер, ама ќе речам неискуството си го направи своето, еден сет можеше да му земе, имаше неколку брејкови во првиот сет, ама не можеше да ги задржи.. вториот не го гледав, ама го загубил со 6-4.
Сепак не е малце 1/4 финале на турнир од 500 АТП.
Да ти кажам право очекувам нешто повеќе од него на АО, се надевам дека ќе успее да се пробие. Има талент, само треба малку да се среди, да не избрзува. Добар тренер мислам дека од него би направил топ играч.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.395
Да ти кажам право очекувам нешто повеќе од него на АО, се надевам дека ќе успее да се пробие. Има талент, само треба малку да се среди, да не избрзува. Добар тренер мислам дека од него би направил топ играч.
Нема искуство и психичка стабилност. Денес во првиот сет водеше 4-1 со два брејка и дозволи Мелцер да се врати. Како да се исплаши од таа предност и грешеше како луд. Има многу талент детево само му треба уште малце искуство и добра работа и без проблем ќе биде во први 20.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Како стои Атп ранкот по поразот на Роже?
regularno ,se namali razlikata za 20 poeni,odnosno sega e 165 poeni vo korist na Federer ,no mislam deka ovaa nedela se brishat rezultatite od Paris i London ,pa ,,neregularno:),, Novak ovaa nedela se vraka na prvo mesto ,namesto regularno na 04.11.2012 ,znaci edna nedela porano od regularnoto...slucka koja shto ke frli golema damka vo karierata na Novak,kako shto pisha eden kolega forumdjija;)
Uspat ,Delpo go ispegla Federer sosema zasluzeno .

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Федерер се откажува од Париз со цел подобро да се спреми за ATP финалето.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Тоа не беше Федерер....тоа беше некој тенисер надвор од топ 20, да толку лош беше.
sega znam ke te isprovociram da mi vadish pak statistiki no ...Federer ne beshe voopshto losh tuku Delpo beshe dobar .Pa vide li kakov servis imashe Federer ,shto sakash podobro od toa.Druga maka ima toj ,ne e tolku dominanten kako porano ,se ohrabrija i drugite igraci ,i ne se snaoga bash najdobro pod pritisok...a i koga da izgubi ,stalno imash nekoe opravduvanje ,ta ne e vo ritam ,ta tempira forma ,ta Mirka ne mu dala,star e veke ,feng shuito mu e pogreshno...a tolku e ednostavno ,Delpo izigra podobar tenis vcera

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.395
Лол, никој не рече дека Делпо играл лошо али Федерер беше далеку испод своите можности. Дали и со 20% играше.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Лол, никој не рече дека Делпо играл лошо али Федерер беше далеку испод своите можности. Дали и со 20% играше.
eve, ova mi beshe muabetot ,fala za corpus delicti ....20-tina asovi ,prv servis top,behendot funkcionira ,forhendot kiksna nekolku pati dodusha ,ama i skina pajazina isto taka nekolku pati i ako pobedeshe,ke beshe ,,bravo majstore,legendo,, no izgubi i odma 20 % ...A toa shto Delpo sevirashe ko so snajper,shto vrakashe izgubeni topki ,odigra fantastichni vineri i go nadigra na Federer,koj go ebe ,ne se vazi toa ,Federer igrashe so 20%.
Stalno se ima nekoe opravduvanje,koga i da izgubi nikogash protivnikot ne e podobar tuku Federer ne odigral kako shto treba.
Fala Stef ,mi ja dolovi poentata

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.395
eve, ova mi beshe muabetot ,fala za corpus delicti ....20-tina asovi ,prv servis top,behendot funkcionira ,forhendot kiksna nekolku pati dodusha ,ama i skina pajazina isto taka nekolku pati i ako pobedeshe,ke beshe ,,bravo majstore,legendo,, no izgubi i odma 20 % ...A toa shto Delpo sevirashe ko so snajper,shto vrakashe izgubeni topki ,odigra fantastichni vineri i go nadigra na Federer,koj go ebe ,ne se vazi toa ,Federer igrashe so 20%.
Stalno se ima nekoe opravduvanje,koga i da izgubi nikogash protivnikot ne e podobar tuku Federer ne odigral kako shto treba.
Fala Stef ,mi ja dolovi poentata
Јас не сум навивач на Федерер, ако те интересираше тоа. И ти пишав погоре еве сеа пак ќе ти пишам, Делпо играше одлично, но Федерер играше слабо. Ако доволно пратиш тенис ќе знаеш каков е Роже кога е во топ форма и каков беше овој Роже од вчера. И не го оправдувам јас Федерер со ова туку само ти кажувам која е причината за поразот, немам јас што да го бранам него. Кога е он во топ форма и пет пати појак Делпо да дојде од вчера џабе му е.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Федерер сеуште нема изгубено меч во кариерата како шо треба. На Олимписките игри беше изморен од мечот со Дел Потро, после на УС Опен Фиш беше крив шо го предаде мечот против него па у Шангај уморот си го направи своето против Мареј како и вчера против Дел Потро, на АО опен пред некоја година Џокович имаше среќа итн итн . Се надевам дека некогаш ќе изгуби меч во неговата кариера затоа што неговиот противник бил подобар.

Ја незнам како уште не сте сватиле дека човеков е непобедлив еве и самиот го има констатирано тоа:

"It's always me who's going to dictate play & decide how the outcome is going to be. If I play well I will most likely win in the score or beat [Nadal]; if I'm not playing so well, that's when he wins."'

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
sega znam ke te isprovociram da mi vadish pak statistiki no ...Federer ne beshe voopshto losh tuku Delpo beshe dobar .Pa vide li kakov servis imashe Federer ,shto sakash podobro od toa.Druga maka ima toj ,ne e tolku dominanten kako porano ,se ohrabrija i drugite igraci ,i ne se snaoga bash najdobro pod pritisok...a i koga da izgubi ,stalno imash nekoe opravduvanje ,ta ne e vo ritam ,ta tempira forma ,ta Mirka ne mu dala,star e veke ,feng shuito mu e pogreshno...a tolku e ednostavno ,Delpo izigra podobar tenis vcera
Не ми трeба мене оправдување, си знам јас кои се можностите на Федерер, правиот Федерер беше оној пред и за времето на Вимболдон, од почеток на USO навака нема еден единствен меч изиграно на свое ниво, ако не го приметувате ова, џабе гледате тенис, џабе пробуваш да најдеш некаква замерка на моите мислења, или да ми кажеш дека се правдам, битно е да можеш да оцениш кој во каква форма е.

Aјде сега да те прашам ја нешто, дали мислиш дека Ноле оваа година е добар како 2011, и зашто имаше таков успех во 2011? еве одговор во твој стил.

Ноле во 2011 играше против најслабиот Надал и Федерер некогаш, не дека Ноле беше подобар. Како изгледа добро ли е? значи и јас можам твоето мислење да го искористам како контра аргумент.

Да играше Федерер на ниво, Делпо ќе земеше максимум 4/5 гема, запамти дека ова беше indoor турнир, подлога која му лежи повеќе дури и од трева на Федерер.

@ Jan Polat

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Не ми трeба мене оправдување, си знам јас кои се можностите на Федерер, правиот Федерер беше оној пред и за времето на Вимболдон, од почеток на USO навака нема еден единствен меч изиграно на свое ниво, ако не го приметувате ова, џабе гледате тенис, џабе пробуваш да најдеш некаква замерка на моите мислења, или да ми кажеш дека се правдам, битно е да можеш да оцениш кој во каква форма е.

Aјде сега да те прашам ја нешто, дали мислиш дека Ноле оваа година е добар како 2011, и зашто имаше таков успех во 2011? еве одговор во твој стил.

Ноле во 2011 играше против најслабиот Надал и Федерер некогаш, не дека Ноле беше подобар. Како изгледа добро ли е? значи и јас можам твоето мислење да го искористам како контра аргумент.

Да играше Федерер на ниво, Делпо ќе земеше максимум 4/5 гема, запамти дека ова беше indoor турнир, подлога која му лежи повеќе дури и од трева на Федерер.

@ Jan Polat
epten spinuvash ,nema vrska ovoa so ,,mojot stil,,...mojot stil vika vaka ...lani Novak go igrashe najdobriot tenis ,a Nadal i Federer ne bea dovolno dobri za nego...Godinava pak e na najvisoko nivo ,no ne so tolkava dominacija kako lani ,ne mozeshe da go izdrzi toa tempo ,a Nadal i Federer ne bea slabi ,naprotiv, i oni bea na visoko nivo ,dokaz Roland Garos i Wimbldon,a i Marej mati voda. Za Basel jas vikam deka Federer beshe dobar,Delpo podobar (ja koristev i statistikata od vcerashniot mec koja shto e mnogu solidna za Federer i e daleku od 20 % ili za 20 igrac na ATP). Ti se izjasni deka igral moshne losh tenis.Nefer kon Delpo. Neutralnite ke kazat koj e vo pravo . No reagiram na chudnata pojava da sekogash koga gubi Federer gubi zatoa shto izigral slabo...toj nikogash ne gubi bidejki protivnikot odigral podobro .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нормално, тоа е така затоа што највисокиот левел на Федерер е апсолутно над сите, (освем против Надал на земја) само што можда јас премногу очекувам за 31 годишен човек.

Значи според тебе, послабата година на Ноле (релативно послабата) во спроедба со онаа од 2011, значи дека сите други играат подобро, не дека формата на Новак паднала така, тоа ли сакаш да ми го кажеш?

Kajgana Shop

На врв Bottom