V O L K S W A G E N

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
fala na sovetot prijatele sekoe dobro

Polo SDI 1.9 -mozni problem so menuvacot - znae da istece maslo od semeringot na salterot. No ima edna dobra strana - Nema DMF ! Ima konvencionalen kumplung set i menjacot kaj SDI i D ne se zamenlivi !. Ima EGR no nema MAF taka da EGR komotno moze da se zatapi bez problemi.

кај мене во гаража на неколку пати забележувам дека капнува по малку масло,,изгледа ке е ова ти што велиш..има ли потреба веднаш да се санира тоа или е нормално,зашто све си е ок со аутото,ништо не сум забележил необично..

како се приметува дека ЕГР е затапен,на колку км се чисти ??

Јас се мислам да земам VW Golf 4 1.9 TDI па ако имате некој совет добредојден е :D

Ako e dobar zimaj,ama racunaj deka se site so po 300-400.000km sto ne znaci deka nema da go bide.

Па дај некој совет или од каде да набавим една :)
Подобро да земеш ауди а3 него голф 4 , а да најдеш убава 4ка моментално исто ко да бараш поштена курва . Отвори си ги страниве наши што се за коли и ке најдеш што сакаш :)
avtooglasi , pazar 3 , reklama 5

Подобро да земеш ауди а3 него голф 4 , а да најдеш убава 4ка моментално исто ко да бараш поштена курва . Отвори си ги страниве наши што се за коли и ке најдеш што сакаш :)
avtooglasi , pazar 3 , reklama 5
А според тебе што е боље астра или 4ка да барам ?

А според тебе што е боље астра или 4ка да барам ?
Па што знам зависи Астра е ок бензин , дизел општо моторите не ги бива на Opel , така да ако зимаш астра гледај да е бензин а ако зимаш 4ка нормално дизелче :) нема боље не боље зависи на што ке налеташ :)

baram sovet.. imam golf 4 1.9 T(DI) 101 KS 2001 god so maslo treba da mu menam? i uste edno prasanje koj se zanimava so cistenje na injektori i takvi raboti ...? dali e zapoznat nekoj

baram sovet.. imam golf 4 1.9 T(DI) 101 KS 2001 god so maslo treba da mu menam? i uste edno prasanje koj se zanimava so cistenje na injektori i takvi raboti ...? dali e zapoznat nekoj

Масло 10-40 Арал.
Го фалат тој во Кавадарци,бошистата.
Има едни во Скопје-Момин Поток-Екштеин се вика фирмата,се бават со радилици,мотори,брегасти,бошови.И ги бива луѓето.

Масло 10-40 Арал.
Го фалат тој во Кавадарци,бошистата.
Има едни во Скопје-Момин Поток-Екштеин се вика фирмата,се бават со радилици,мотори,брегасти,бошови.И ги бива луѓето.

aha jas dobiv nekoj informacii deka za takov motor pozelno e maslo 5-30 ili 5-40... a toa momin potok ekstein kaj se naoga ili mozebi imas nekakov kontakt da mi pisis pozzz

aha jas dobiv nekoj informacii deka za takov motor pozelno e maslo 5-30 ili 5-40... a toa momin potok ekstein kaj se naoga ili mozebi imas nekakov kontakt da mi pisis pozzz

Тоа е кога ја минеш пластичарската улица,се пушташ надоле доаѓаш до семафорите за Приштина,не одиш по тој пат,вртиш лево за накај Ѓорче,Сарај,и одма на првото патче или второто пак вртиш лево.Неможеш да утнеш никако,ама баш никако.Или помини ги семафорите,како што ти викам,и има како центар за гуми,широко е местото таму,и прашај,НИКАКО неможеш да го промашиш местото.Луѓето се професионалци,(бар беа кога одев јас пред 1 година)Број немам никаков од нив,и јас по препорака отидов,јас радилица купив од таму за камионот,и ми правеа обработка на клипови,и главата ја проверија.До сега е се цакум-пакум со нивните делови.

V O L K S W A G E N - Das Scheiße треба да биди правилно... или Das Kalimero.

Совет!!!! Имам голф 3 1.9 TDI кога постигнува температура од 90sC парното не дува премногу топло да може во колата да бидеш зимно време на куси ракави така му иде зборот.Значи ми кажа менење на некое казанче болјерче како ги викат кое кошта 1500 ден плус 2000ден работна рака и не знам колко би ми земале да ми ја исмукат фреонот на климата и потоа повторно да го вметнат. Некое друго чаере совет да ми кажете ве молам искуство.Мое мислење е ако еднаш биде цела кола размонтирана сите маски извадени за да дојде до тоа болјерче потоа колата нема да биде иста зошто фабрика што ја склопила и мајстор не е исто чиста логика мислам. поздрав до сите и фала ви однапред се надевам има некој ваков случај и на некој др.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom