Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

Boogie

no pain no game
Член од
4 декември 2005
Мислења
985
Поени од реакции
544
И ја кога ке бидам 90 год ке го тупан колку убаво денес ми е - не затоа зошто ми е екстра состојбата и сите проблеми решени туку поради тоа што сум млад. Југоносталгијата е пуста жалост за испуштена младост ништо друго :(

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657

Морници ме лазат. Можеби дека сум од мешан брак.. :notworthy:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
единствено за ова треба да патите по тоа време :icon_lol:

го имаш истово помеѓу битпазар и јајапаша, над пластичарска улица... малку е помало ама затоа е густо со сообраѓај односно е функционално... додека тука гледам пустелија...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
го имаш истово помеѓу битпазар и јајапаша, над пластичарска улица... малку е помало ама затоа е густо со сообраѓај односно е функционално... додека тука гледам пустелија...
па токму таа„пустелија„ е она за кое пишав дека „недостига “од она време- кога немало мн,автомобили-кога можело да се вози со уживање, а не оној густ сообраќај за кој ми посочуваш

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.280
Од кој салон жити се? Салоните на Застава? :LOL: Странски автомобили и тоа по пирамидаелен принцип почнаа да се уплаќаат дури одкако Анте Марковиќ стана премиер на СФРЈ, заправо 2-3 години пред нејзиниот распад, ...
Мал си и не знаеш, во 1966 година татко ми купи Ами од салон на Ситроен во Београд, во 1977 зеде пак ситроен од ист салон, имаше пресавништво на БМВ (во скопје во трговски беше во 1984 изложен модел 315 како и 2 мотори К100, имаше преставништво и на Опел, пред тоа во НСУ, Волксваген, Фиат....

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
па токму таа„пустелија„ е она за кое пишав дека „недостига “од она време- кога немало мн,автомобили-кога можело да се вози со уживање, а не оној густ сообраќај за кој ми посочуваш
такво нешто ке се деси само ако и воведат санкции на МК па да се стопира увоз на горивото... само тогаш, инаку таа пустелија... заборави ја... никад више нема да ја видиш...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
такво нешто ке се деси само ако и воведат санкции на МК па да се стопира увоз на горивото... само тогаш, инаку таа пустелија... заборави ја... никад више нема да ја видиш...
исто, како и се’ останато од времето на сфрј:)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
исто, како и се’ останато од времето на сфрј:)
ма немој... а сврти се околу себе да видиш оваа власт и цела европа кон што се стреми?

една војска за сите? нато? -ЈНА
една парична единица? евро?-динар
една централна власт? ЕУ? една власт беше и во сфрј

а има уште илјадници примери...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ма немој... а сврти се околу себе да видиш оваа власт и цела европа кон што се стреми?

еве уште еден

СФРЈ се раскурца, и ЕУ иде кон тоа :D

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

И наjголемата разлика - во СФРJ се влегуваше по сила, во ЕУ по желба.

Kajgana Shop

На врв Bottom