Има ли „леб“ во државава?

Поубаво се живее надвор од Македонија.Full stop, тоа е тоа.

И во Еритреја? А Лаос и Монголија? Или Косово,Босна или па Екварод ?

Најверојатно, штом во Авганистан поубаво се живее (прашај ги сограѓаните).

Ке видиме кога Македонија ке влезе во шенген зоната. Ако не се исели пола држава, тогаш има леб и тука.

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Од патриотизам не се живее.... Можеме да си ги лупаме градите секој ден за Македонија, ама од неа ни скршен денар нема да добиеме!
Не планирам да живеам во место, каде добивам третман на граѓанин од 2 ред, каде што ме прават будала на здрав мозок, каде што давам пари за услуга за која што треба најпрво да молам да се заврши, со луѓе - безделничари кои ти се мешаат во твојот живот......... и мн други апсурди од кои ти се наежува секое влакно од кожата! Колку и да си бесчуствителен, овие не се трпат.

Во странство не тече мед и млеко, но кога се има волја може да се успее! Ако си вреден, поштен те ценат и тоа како!
И да и јас сретнав такви туристи кои се враќаат дома после 1 месец, ама таквите што ви рекле дека нема пари и работа, се најголеми неработници!
И многу ми се смешни тие што викаат немам пари, се ми оди за сметки...... епа кога ќе си го одврзиш ќесето до крај, и трошиш ко лудак, нормално дека ќе немаш ништо!

За лебот,ако се мисли на исхраната секогаш сме го имале,проблемот е политички па автоматски ни го прават и економски,односно ни се насобрале повеќемина па не константно депримираат,да не кажам сексаат...

Зависи како гледаме на лебот.Имаме бел леб,црн леб,диетален леб,’ржен леб,леб на кришки,пржен леб и каков уште не ќе измислат.Мислам дека сме доста богата земја со леб.

Во продавница:
- Имате леб?
- Немаме.
Другиот ден:
- Имате леб?
- Има, ама вчерашен.

Он топик
Не треба леб брат, треба РЕВОЛУЦИЈА. Само лаеме на интернет и по телевизии и по весници, а нигде и никој немаме КАСНАТО.

1. да дигнеме револуција и да направиме некаква промена за нас и идните наѓши поколенија,да направиме политичарите да се плашат од нас, од нашиот интелект и сложност и конечно да почнат да работат за нас, за народот кој ги гласал.
.
Е баш тоа е ама нема со кого утре да викнеш на протестен марш ке се појават 5 луѓе и тие ке бидат наречени партиски војничиња од опозиција без разлика кој е на власт. Треба масовно, РАДИКЛАНО, револуција тоа е само решение ние младите со подршка од старите нема др спас тоа е тоа.

Има мн млади кои ги слушам како зборуваат и другари мои па и возрасни проблемот е што сите чекаат некој да почни а не самите да почнат. Луѓето сакат да следат пример а не да се водичи е тоа е проблемот нема водич а и да се извади 90% ке падне во шаките на власта или ке окука в затвор доволно е една кривична и сите 'подржувачи' ке ги снема а тој нивни водич ке скапи по затвори тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom