Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Tips for newbies: 80-90'тите не се секогаш.
Милан пред Берлускони воглавно беше еве ваков каков што е денес. Човекот ве издигна на највисоко ниво треба да сте му вечно благодарни за тоа. Кај ќе терате после него ќе видиме.

Е богами вас калчополи ве издигна на највисоко ниво, а еве сега каде терате од кога Јуве се оправи :icon_lol:

Е богами вас калчополи ве издигна на највисоко ниво, а еве сега каде терате од кога Јуве се оправи :icon_lol:
Да бе, до вас е :pos:
Вие и вакви какви што сте, светлосни години сте зад Интер кога ја освои ЛШ. Интер е каде што е поради проблеми со пари, менаџмент итн... тоа што вие сте се вратиле од втора лига нема никаква врска со резултатите на Интер.

Да бе, до вас е :pos:
Вие и вакви какви што сте, светлосни години сте зад Интер кога ја освои ЛШ. Интер е каде што е поради проблеми со пари, менаџмент итн... тоа што вие сте се вратиле од втора лига нема никаква врска со резултатите на Интер.

vtoriot tim na Juve vo 2005 bese svetlosni godini pred toj inter

Мене па тоа не ми е баш сватливо зошто некој тим не би успеал со 3-5-2 формација во Европа, ај нека ми објасни некој зошто е така? Јас мислам дека со правилни играчи може да се успее со било која формација и тактика ..​

Еве јас ќе ти објаснам зошто. Потребни ти се ненормално спремни фудбалери за оваа формација посебно на крилните позиции, со самото одење во напад на Лихштајнер, Барзаљи е оставен да го чува на контра крилото на противникот и сите знајме како поминавме со бразилците од Шахтор.

Треба да се напаѓа повеќе по средината со оваа формација а јуве нема голем шпиц кој може да повлечи игра. Има уште мнооогу недостатоци во случајот на Јувентус.

Еве јас ќе ти објаснам зошто. Потребни ти се ненормално спремни фудбалери за оваа формација посебно на крилните позиции, со самото одење во напад на Лихштајнер, Барзаљи е оставен да го чува на контра крилото на противникот и сите знајме како поминавме со бразилците од Шахтор.

Треба да се напаѓа повеќе по средината со оваа формација а јуве нема голем шпиц кој може да повлечи игра. Има уште мнооогу недостатоци во случајот на Јувентус.

абе јас зборев општо, не само за Јуве .. сепак еве и Јуве мислам дека со еден супер напаѓач, ќе нема потреба да мења формација и дека со таа 3-5-2 ќе има успеси во Европа

so be ne teskaj pa Juve bea so 15 boda pred vtoriot i toa koga seria bese seuste najjaka liga, a inter vo 2010 koga seria a padna so plus 2 pred vtoriot osvoile i mislis najjakiot tim bile i aj gledajte utakmica igrate sea
Да ама Интер таа сезона освои ТРИПЛЕТЕ, а за да се освои таа титула потребни се доста калкулации и чување на играчите. Очигледно тебе не ти е познат овој збор. Башка во Серија А имавме 15 бода предност пред Рома на полусезона и комоцијата што си ја дозволивме во првенство за сметка на ЛШ не наведе на неколку киксови и и дозволивме на Рома да загризе за скудетото.

Да ама Интер таа сезона освои ТРИПЛЕТЕ, а за да се освои таа титула потребни се доста калкулации и чување на играчите. Очигледно тебе не ти е познат овој збор. Башка во Серија А имавме 15 бода предност пред Рома на полусезона и комоцијата што си ја дозволивме во првенство за сметка на ЛШ не наведе на неколку киксови и и дозволивме на Рома да загризе за скудетото.

но на крајот Пацини не дозволи :D(смијем се ал плаче ми се)

so be ne teskaj pa Juve bea so 15 boda pred vtoriot i toa koga seria bese seuste najjaka liga, a inter vo 2010 koga seria a padna so plus 2 pred vtoriot osvoile i mislis najjakiot tim bile i aj gledajte utakmica igrate sea
Нас к*рац не боли колку била падната Серија А, Интер имаа тим достоен за стандардите на ЛШ, стандарди кои се светлосни далеку од оние на калчо лигата, а и истите никад не биле повисоки со оваа Барселона, до финалето, и финалето, ги победија шампионите на Англија, Шпанија и Германија, така да аргументиве ти се заштосимемајкородила.
Инаку таа сезона Интер никаков луксуз не си дозволија туку јадеа суспензии за работи што не ги направиле, ко Камби што беше суспендиран на 3 меча за наводен удар на противнички играч у соблекувални, нешто што Сампдорија преку официјално соопштение го демантираше дека некад се десило ама ни тоа не беше доволно за да му се укине казната. Со такви суспензии и начин на судење на одредени натпревари добро е и титула што освоија, среќа једини конкурент у наводници, им беше Ранко лузерот.

Калчото со тој Интер го фати последниот воз за освојување на ЛШ од страна на италијанска екипа, потребни се сега неколку години за да талјаниве се способни да се носат со најдобрите тимови од Англија, Шпанија и Германија ... па и Франција.

Калчото ке продолжи да тоне со забрзано темпо. Причина за тоа се раководните лица на лигата и нивните примитивни одлуки околу крупните прашања, одлуки кои ја тераат лигата кон дно.

Моџи во 2006 по паѓањето на Јувентус, изјави дека е права катастрофа тие луѓе да го водат фудбалот во Италија. Мило ми е што неговата проценка по којзнае кој пат се покажа како точна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom