- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Мики, време е да почнеш да се дружиш со Гурџи. Какви дискусии ќе паѓаат, лудница. Ти, Гурџи и Тесла. Милина една...Ај вака да пробам.
Јас велам дека ништо не е стопостотоно сигурно. ТОа го вели и тероијата на веројатност. Постои скоро сигурен настан, не и сигурен настан.
Јас велам дека може има Бог, може и нема. Не зборувам за негирање на цитти од Библија,туку за ентитет кој може да има контрола врз причинско последничните односи, врз кои почива универзумот.
Јас велам дека не може да се докаже неговото постоење, ниту неговото непостоење. Барем засега.
Ниту еден доказ кој не оди во прилог на едното или другото, воопшто не доведува до лигочко следство дека спротивното е точно. ТОгаш лесно би се докажало
Дали си сигурен дека 100% ова што го тврдам е неточно и дали си ти 100% со спротивставени ставови на моите?
Ако е ДА идеме даље
Ако е НЕ, добредојде у сивата зона, онаа меѓу црното и белот, онаа меѓу двата екстрема. А ниту еден екстрем не е добар.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 14:48 ---
Не треба ти да прашуваш, туку ти дефинирај каков Бог негираш. Капираш?
Јас велам имај доза на резерва за се во животот
Немаш ништо сигурно.
Дури и најчистата љубов на планетава, онаа мајчината, знаела понекогаш да затаи.
п.с. А Бог како што ти го негираш, онака опишан у Библијата и Куранот, не е мајка, туку татко Па почесто може да затаи
Сега само што напиша дека не може да се докаже дека Бог постои, но во други постови трвдиш дека Исус е Бог. Во некој друг пост тврдиш дека Бог е некоја врста на енергија. Натаму тврдиш....всушност, само Бог знае што тврдиш.
Туку замисли седенка, ти, Гурџи и Дивајдер, тројката која го осозна Бог...
Снимајте ја дискусијата и испечатете една книга потоа...