Креационизам наспроти еволуционизам

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Оти такозваната божја вистина, такозваните светии на гласање си ја менувале 7 пати.
Во ред, ајде, наведи ги разликите и контрадикциите меѓу вториот и шестиот вселенски Собор...:D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Оти такозваната божја вистина, такозваните светии на гласање си ја менувале 7 пати.
Во ред, ајде, наведи ги разликите и контрадикциите меѓу вториот и шестиот вселенски Собор...:D
Трик прашање :D

Да видиме одговорот сеа:cautious:

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Така.
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 14:42 ---

Е ми, на страна шалава, одговоро, дека е? Зашто кај себе забележувам особини кои се буквално идентични со дел од особините од моите родители па и баби и дедовци, а кај себе не забележувам ништо „ново„, како еволутивен вишок, во однос на моите предци?
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 14:44 ---

Тие „немигративните „ Лео, се во огромно мнозинство во однос на мигративните, и сега, не се обидувај да извлечеш правило од некој исклучок. правилото си има исклучоци, а исклучоците не градат правило!

Во спортивно, ќе имавме слонови и на Антарктикот и на Арктикот а не само во дел од Африка и во Индија...
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 14:45 ---

Лео, ако јас лажам, кажи ми, зашто луѓето полесно ја прифаќаат лагата од вистинината? Зашто еволуцијата е поприфатлива за луѓето отколку Божјата вистина?
И покрај тоа што имаш „особини кои се буквално идентични“, сепак тие се единствена комбинација на особини кои го прават битието кое овде го нарекуваме „MIKI1“. Со самото тоа ти си единстено оспособен да ги решаваш проблемите на опстанокот. Дали оваа комбинација на особини ќе успее останува природната селекција да каже. Освен тоа, може да имаш особини кои ги немаат твоите предци, кои се незабележливи во однос на другите особини. А кога си ги споредил сите свои физички карактеристики со твоите родители? Дали си сигурен дека си алергичен на истите работи како нив? Можеби во твоите гени има мутација која те прави имун на некоја болест? Значи „од око“ не можеш да кажеш дали има или нема нови особини.

Не е точно дека „немигративните“ се во огромно мнозинство. Напротив, се што е живо, вклучувајќи ги и растенијата се движи, на еден или друг начин барајќи подобри услови за живот. Најдобар пример за ова е човекот. Ние ја покоруваме околината, но сепак огромен број од нас мигрираат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И покрај тоа што имаш „особини кои се буквално идентични“, сепак тие се единствена комбинација на особини кои го прават битието кое овде го нарекуваме „MIKI1“. Со самото тоа ти си единстено оспособен да ги решаваш проблемите на опстанокот. Дали оваа комбинација на особини ќе успее останува природната селекција да каже. Освен тоа, може да имаш особини кои ги немаат твоите предци, кои се незабележливи во однос на другите особини. А кога си ги споредил сите свои физички карактеристики со твоите родители? Дали си сигурен дека си алергичен на истите работи како нив? Можеби во твоите гени има мутација која те прави имун на некоја болест? Значи „од око“ не можеш да кажеш дали има или нема нови особини.

Не е точно дека „немигративните“ се во огромно мнозинство. Напротив, се што е живо, вклучувајќи ги и растенијата се движи, на еден или друг начин барајќи подобри услови за живот. Најдобар пример за ова е човекот. Ние ја покоруваме околината, но сепак огромен број од нас мигрираат.
Еден куп мигрираа од Балканов у Западна Европа, ама никако да еволуираат на поарно:P

Ебате механизмот:P

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Еден куп мигрираа од Балканов у Западна Европа, ама никако да еволуираат на поарно:P

Ебате механизмот:P
Море чоек, не мојш да еволуираш откако ќе се родиш. Туку ти текни денес ај јас ќе летам, па нека ми пораснат крилја. Не ој то така.

Еволуцијата се случува помеѓу генерациите. Генетски промени може да има кај потомството.
А од друга страна, од каде знаеш дека не еволуиралр? Пред да мигрираат ги испита сите нивни физички карактеристики и после пак ги испита?

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Море чоек, не мојш да еволуираш откако ќе се родиш. Туку ти текни денес ај јас ќе летам, па нека ми пораснат крилја. Не ој то така.

Еволуцијата се случува помеѓу генерациите. Генетски промени може да има кај потомството.
А од друга страна, од каде знаеш дека не еволуиралр? Пред да мигрираат ги испита сите нивни физички карактеристики и после пак ги испита?
Mоре еволуираат и тие само почекај 1-2 генерации и неможеш да ги познаеш.:)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Миграциите, велиш, тоа го сториле? А што да правиме со фактот дека одредени битија и не се толку „мигративни„ па ги има само на одредени места на Земјава? Од кај потекнале тие „немигрирани„ битија?

.
Од кајчето на Ное!

Лео,
дали е доволно нешто да кажеш и кажаното „аутоматски„ да стане вистина? :sneaky:
Па цело време ти се што ќе ни кажеш аутоматски вистина станува!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Батка ти си бил сериозен бе со постов:pos:

Оф мори мајко:P

Знаеш ли кој мигрира од Балканот у Западна Европа?????:facepalm:

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Батка ти си бил сериозен бе со постов:pos:

Оф мори мајко:P

Знаеш ли кој мигрира од Балканот у Западна Европа?????:facepalm:
Штрковите!
Погодив?

Јас сум секогаш сериозен. ಠ_ಠ

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Едно гуштерче несе јајца или раѓа живи млади, зависно од тоа колку му е ладно. И ноџињата у се малку симптоматични.

Сликица:

Текст: http://gajitz.com/evident-evolution-lizards-developing-to-give-live-birth/

Има ли јунак што ќе проба да објасни како ова не е еволуција?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Едно гуштерче несе јајца или раѓа живи млади, зависно од тоа колку му е ладно. И ноџињата у се малку симптоматични.

Сликица:

Текст: http://gajitz.com/evident-evolution-lizards-developing-to-give-live-birth/

Ај бе не хули.. Срам-Бог те било!

Ова е масло на масонине од ЕсАДе.. и оние квази биолози и марксисти... на оние богоборци.....

Се излакатија... :D

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Сликица:

А има ли јунак кој ќе објасни дека ова битие е еволуцинонистички производ?

Избиј си ја еволуционистичката вера од гла‘ата и ќе видиш дека нештата можат да се протолкуваат и без таа слепо-ќорава вера! За мене е тешка траги-комедија тоа што секое тазе „откриено„ битие, по некој чуден еволуционистички автоматизам, само по себе, само од себе и „онака„, ја „докажува еволуцијата!

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
А има ли јунак кој ќе објасни дека ова битие е еволуцинонистички производ?

Избиј си ја еволуционистичката вера од гла‘ата и ќе видиш дека нештата можат да се протолкуваат и без таа слепо-ќорава вера! За мене е тешка траги-комедија тоа што секое тазе „откриено„ битие, по некој чуден еволуционистички автоматизам, само по себе, само од себе и „онака„, ја „докажува еволуцијата!
Секое живо битие ја докажува еволуцијата. Сите живи битија и сите фосили, се што некогаш живеело на Земјава било преодна форма.

Kajgana Shop

На врв Bottom