Што е неопростлив грев?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ич не си фер еј јас се што ме прашаа одговорив,те замлов љубезно и ти да ми одговориш не барав дефиниција туку со свои зборови,во образовен стил повеќе.:)
Не смеам:(

Мора секој сам да си дојде до вистината:(

Јас можам само насоки да укажам.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.108
Поени од реакции
9.458
Бродот бил во облик на летечка чинија.:)
Доказ? Извор, освен Библијата?
Габарит за да може да собере милиони видови?
Ваљда и храна морале да носат за животните нели?

Марија не зачнала безгрешно, туку Бог ја зачнал.
Безгрешно мислејки на зачнување без вагинална пенетрација од страна на пенис кој ја исфрла спермата.
Или дај пасус од Библијата каге пишува дека Бог ја сексал Марија.
Јас цело време мислев дека според Библијата дошол ангел и и кажал дека ке зачне, немало секс.

M

Muranyi

Гостин
Za razlika od togasnite narodi koi mislele deka e ramna ploca koja ja drzat tri kita, Isaija sepak bil poblisku do vistinata. I kako mozel da kaze topka koga toj poim na nego mu bil nepoznat. Opisal najdobro sto mozel za svoeto vreme. I ne bil daleku od vistinata...
Не,напротив,баш во стариот еврејски јазик има доволно зборови со кои можел да опише сфера.А ако не ја погодил вистината директно во центар,тоа што бил блиску воопшто не го ни рачунаме за успех.
Башка што бил Божји избраник,односно пророк и што не смеел на такви грешки да помисли.
Концептот на Земјата како кружна рамна плоча,како што може да се заклучи од стихот кој го постираше е преземен од други народи,не се Евреите револуционери на тоа поле.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 13:40 ---
Се заигравте, грешни :)
Само не ни кажувај дека играњето е грев,алергични сме на тој збор:D

W

Werther

Гостин
Колку гледам, ти велиш не постои? А на кој тоа бог ти мислиш?
Па еве во моментов правиме муабет за Христијанството па ме интересира за нивниот Бог,а инаку да не дојде заблуда јас велам дека ниту еден не постои не само Христијанскиот.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Не,напротив,баш во стариот еврејски јазик има доволно зборови со кои можел да опише сфера.А ако не ја погодил вистината директно во центар,тоа што бил блиску воопшто не го ни рачунаме за успех.
Башка што бил Божји избраник,односно пророк и што не смеел на такви грешки да помисли.
Концептот на Земјата како кружна рамна плоча,како што може да се заклучи од стихот кој го постираше е преземен од други народи,не се Евреите револуционери на тоа поле.
Koga veke barase citat, jas go staviv, ako tolku te interesira procitaj go celiot del od pocetok do kraj, pa ke ti stane jasno sve. Voopsto ne mislel na kruzna ramna ploca, ama bas nitu malce. Na kraj kraeva procitaj sam pa ke vidis, glupo e sega da gi zamarame drugite so toa.

W

Werther

Гостин
Koga veke barase citat, jas go staviv, ako tolku te interesira procitaj go celiot del od pocetok do kraj, pa ke ti stane jasno sve. Voopsto ne mislel na kruzna ramna ploca, ama bas nitu malce. Na kraj kraeva procitaj sam pa ke vidis, glupo e sega da gi zamarame drugite so toa.
Не не напротив објасни ни воопшто не не замарате,сите ние неверници ќе ти бидеме благодарни ако ни појасниш.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Не не напротив објасни ни воопшто не не замарате,сите ние неверници ќе ти бидеме благодарни ако ни појасниш.
Pa procitajte koj vi brani i ke vidite sto tocno pisuva. Nema potreba da vi objasnuvam sto pisuva, sami ke sfatite, ne ste nepismeni.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Доказ? Извор, освен Библијата?
Габарит за да може да собере милиони видови?
Ваљда и храна морале да носат за животните нели?

Безгрешно мислејки на зачнување без вагинална пенетрација од страна на пенис кој ја исфрла спермата.
Или дај пасус од Библијата каге пишува дека Бог ја сексал Марија.
Јас цело време мислев дека според Библијата дошол ангел и и кажал дека ке зачне, немало секс.
Заебана работа тоа доказите, особено оние кои треба да ги осознаеме со напиве 5 ограничени сетила.:)

Абе то летечкиот брод собрал ДНК од сите видови.

Абе Марија си била девица, и со ин витро зачнува.

Што не е јасно тука?

M

Muranyi

Гостин
Да,офтопик сме и многу некултурно од наша страна.
Под круг се подразбира рамна површина во форма на круг,али во право си дека залудно се замараме.Секој по својот пат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па еве во моментов правиме муабет за Христијанството па ме интересира за нивниот Бог,а инаку да не дојде заблуда јас велам дека ниту еден не постои не само Христијанскиот.
Како бе ниту еден Бог:facepalm:

Па нема бе повеќе Богови.

Еден е Бог.

Ете видиш не знаеш ни пто негираш:(

Kajgana Shop

На врв Bottom