Што е неопростлив грев?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Цитирај стих,за да можеме да дискутираме.Вака исто како да не пишува.
Isaija 40, 22

"On je onaj, koji sjedi nad krugom zemaljskim..." (Izaija 40. 22,)
Se izvinuvam sto ne e na makedonski, ama lesno mozete da najdete vo Biblija na makedonski jazik

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не ми се верува дека е поверодостојно,еве ти пример во земјите каде што е доминантен Атеизмот се живее најубаво(Скандинавските земји,Германија),а во земјите каде што мнозинство се религиозните стандардот им е далеку понизок во однос на наведените.Прашањето е:Каде ви е тој ваш Господ?
Не е доминантен Атеизмот, туку спознанието дека Бог е секаде околу нас:P а не во црковните храмови и Библијата.

W

Werther

Гостин
Не е доминантен Атеизмот, туку спознанието дека Бог е секаде околу нас:P а не во црковните храмови и Библијата.
Не трошат тие време на спознанија и цркви,храмови,Библии итн. не бараат прошка и утеха во религијата затоа и Германците важат како најинтелегентен народ...

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.108
Поени од реакции
9.458
Самсон и Далила:eek:
ОК, ова можда и може. Плацебо ефект нели. Си верувал човекот дека силата му е во косата и кога му ја исекле паднал психички и.т.н.

Бродот на ное си постоел.
Доказ? Мислам освен Библијата.
Колкав бил бродот за да собере по 2 животни од милионите видови на планетата?
Инаку само по 2 единки од вид е осудување на поголем дел од животинските видови на изумирање. Недоволна генетска разлика, ретардација на потомството и.т.н

Исус направил од вода - вино.
Што ти е чудно тука?
Самиот чин ми е чуден.
Како и „безгрешното“ зачнување на Исус. Мислам пошто во тоа време Евреите ги каменувале до смрт девојките кои не биле невини пред брак да помисли човек дека јадната Марија само сакала да спаси жива глава па измислила јака приказна.

Vo Isaija pisuva deka Bog e onoj koj sedi nad krugot na Zemjata.

Dali e Zemjata krug? VISTINA li e?
Isaija pisuval iljadnici godini pred stvarno da se doznae deka Zemjata ima kruzna forma.
Не е кружна туку топчеста.Има голема разлика.

Под кружна може да се подразбира дека рамната плоча на земјата е како палачинка.

Топката е топка (иако земјата е малку сплескана на половите).

W

Werther

Гостин
ОК, ова можда и може. Плацебо ефект нели. Си верувал човекот дека силата му е во косата и кога му ја исекле паднал психички и.т.н.

Инаку само по 2 единки од е осудување на поголем дел од животинските видови на изумирање. Недоволна генетска разлика, ретардација на потомството и.т.н

Самиот чин ми е чуден.
Како и „безгрешното“ зачнување на Исус. Мислам пошто во тоа време Евреите ги каменувале до смрт девојките кои не биле невини пред брак да помисли човек дека јадната Марија само сакала да спаси жива глава па измислила јака проказна.
Алелуја Брату:cuc:А и тоа со Самсон јас колку што знам машкоста е на друго место,тоа да му го исечеле па да рабереам ама косата!:eek:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не трошат тие време на спознанија и цркви,храмови,Библии итн. не бараат прошка и утеха во религијата затоа и Германците важат како најинтелегентен народ...
Религијата е измислена за контрола на широките народни маси:)

Таквата човечка измислица нема врска со поимот Бог :P

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Зар Земјата има кружна форма?Прв пат слушам и доста сум сигурен дека грешиш.
Racunaj deka Izaija ziveel pred stotici vekovi, a togas mislele deka zemjata e ramna ploca i sto ti ja znam...nemal precizni merila za da utvrdi deka Zemjata nema pravilna kruzna forma, odnosno geoidna...

M

Muranyi

Гостин
Racunaj deka Izaija ziveel pred stotici vekovi, a togas mislele deka zemjata e ramna ploca i sto ti ja znam...nemal precizni merila za da utvrdi deka Zemjata nema pravilna kruzna forma...
Сега кој е контрадикторен?Ако Библијата е збор Божји и ризница на "апсолутните вистини",зошто тогаш содржи вакви неточни податоци?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Инаку само по 2 единки од е осудување на поголем дел од животинските видови на изумирање. Недоволна генетска разлика, ретардација на потомството и.т.н

Самиот чин ми е чуден.
Како и „безгрешното“ зачнување на Исус. Мислам пошто во тоа време Евреите ги каменувале до смрт девојките кои не биле невини пред брак да помисли човек дека јадната Марија само сакала да спаси жива глава па измислила јака приказна.
Бродот бил во облик на летечка чинија.:)

Марија не зачнала безгрешно, туку Бог ја зачнал.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 13:32 ---
Како со ваков став ти го пронајде Бог во Исус?:cautious:
Реков јас трнлив е патот до вистината:(

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Сега кој е контрадикторен?Ако Библијата е збор Божји и ризница на "апсолутните вистини",зошто тогаш содржи вакви неточни податоци?
Za razlika od togasnite narodi koi mislele deka e ramna ploca koja ja drzat tri kita, Isaija sepak bil poblisku do vistinata. I kako mozel da kaze topka koga toj poim na nego mu bil nepoznat. Opisal najdobro sto mozel za svoeto vreme. I ne bil daleku od vistinata...

Kajgana Shop

На врв Bottom