Кои серии сметате дека се преценети и префорсирани?

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Хаус. Сите ја фалеа(фалат) ама некако преку тасе ми е кога гледам серијата ти го мења твојот личен основен став кон животот, само затоа што некој ти рекол - серијава е топ.

Одново напиши, нејасна ти е малку реченицата. Очекувам Хаус да биде хајлајт во темава и клучен при дефинирање што е префорсирана серија што не.
LOST e серија на декадата, да, дури пред Game of Thrones, така да Kaygana forum approves, другите две три ситни мислења ќе ги игнорирам.
До вчера за Луи никој незнаеше, денес префорсирана. (y)

Мешате поими, префорсирана по дефиниција, би била Two and a Half Men.

RocknRolaa, предлог, да сменете наслов во Најпреценети и потценети серии, мислам дека повеќе средина ќе се наоѓа.
Од причина што Луи би ја ставил потценета, тек сега добива некое си признавање а многу што ја забележиле изгледа очекувале некој си HIMYM хумор.
Исто потценета е It's Always Sunny in Philadelphia.. серијата ја пратам од 3та сезона и исти луѓе сме, од 3та до 7ма сезона.. максимум 5 нови луѓе се појавија во темата.
Трета потценета е Doctor Who. Едноставно класика и премногу забава. Многу потценета серија, а еве тера веќе и таа 7 сезони.

Изгледа офтопик сум малце, а? :icon_mrgr:

Немам така префорсирани серии, сите што сум ги гледал се одлични, не гледам се и сешто така да нема фуш.
Иначе како може Lost да ви биде префорсирана ? :confused:

Friends, не можам и не можам да ја гледам, а сум и дал шанса десетина пати, многу вештачки ми делуваат и ликовите и хуморот и се.

Friends беше, е и ќе биде најдобра комедија на сите времиња. Не за џабе и новиве комедии копираат финти од таму. Пример, HIMYM, и у Big Bang имам забележано... и други

он: HIMYM и тоа како е форсирана, чудо е што уште трае..

wot види вака... Форсирано може да го кажеш на повеќе начини. Може у смисол на TBBT кај шо нема глума, нема прича, само one line финти кои проаѓаат и како Стенд ап комедии у кабаре.
Имаш у смисол HIMYM кај што стартот е одличен, некаде у средина почиње да се користат истите излитени фрази, за да на крај да се изгуби смисолот.
Може у смисол PB кај што од квалитетно мелено месо искачаат киндер јајца. Едно со друго си нема појма.
Имаш Хаус кој е гледан кај пошироката маса и кој им го има пронајдено смисолот на животот на грото од истата. Серија е for god`s sake. Ако нешто би ми сменило живот, би го доживеал тоа. Едноставно, луѓето станаа преголеми консументи на медиум со што станаа поголеми страшливци да се соочат со реалноста.

Dexter
How a meet you mother
Lost
Pirson Break
The Big Bang Theory
Game of Thrones
Supernatural
True Blood
Gossip Girl
Vampire Diaries

Имам гледано по неколку сезони од овие и никако да ми се допаднат никогаш не ме врзале пред лаптоп и да гледам по 5 епизоди на ден како CSI сериите, сега за сега ми се џабе потрошено време и мегабајти за да се симнат и изгледаат предност давам на други серии. :D
Сепак не ги бришам од листата ќе си чекаат ред во иднина ќе ги изгледам со сила ако треба колку да се каже дека ги имам изгледано сите сезони. :)

Немам така префорсирани серии, сите што сум ги гледал се одлични, не гледам се и сешто така да нема фуш.
Иначе како може Lost да ви биде префорсирана ? :confused:

Дека многу луѓе ја зборат и одма се создава одбивност уште пред да се гледа, па и кога ќе дојде моментот да се гледа не и се дава шанса туку само се бараат грешки/маани во серијата.

TBBT си беше супер прва/втора сезона, после хуморот им опадна па престанав да ја гледам а дека си беше океј на почетокот, си беше.

Vampire Diaries водечки најдосадна серија. Па овие турскиве се поинтересни од неа. И The Tudors според промото ми изгледаше добра серија но кога почна е прилично досадна. Заклучок од една гледана епизода.

Најпреценетe ми се Friends и Office
Breaking Bad се потапа и потапа ми станува

Во Македонија ( дека во Америка се хитови сериите ) најпотценети се:

-Always sunny in Philadelphia
-30 rock
-Boardwalk empire
-Battelstar Galactica

A општо најпотценета серија е :

Jericho

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom