Која е поврзаноста меѓу педофилија и хомосексуалност, и која е нивната разлика?
Ајде, Кернел, кажи ми.
Педофилија и Хомосексуалност - двете се перверзии
- двете имаат конкретна определба

- двете не спаѓаат во моралните граници и дефиниција за "нормално" во општеството
Разлики:
- Педофилијата е забранета и казнива со Закон насекаде
- Хомосексуалноста е доброволна и обострана а педофилијата е најчесто силување.
Има уште многу да се зборува..
проблемот е во тоа што тие се најчесто кријат што се геј, а се кријат затоа што знаат дека ќе бидат осудувани најчесто.Законот не може да ги казни бидејќи се што се случува меѓу двајца Партнери зад затворени врати е Интимност и нивно право..
Факт е дека потребно е природно да мажот и жената се брачни партнери.. Се друго за мене е девијација..
Немам ништо против геј заедницата но според мене науката и медицината ако успеат да докажат дека може да се излечи тогаш ќе имам валиден аргумент дека е болест..
Малигномот е алтерација на генетскиот материјал во клетките како резулат на надворешно влијание..
Заради ова и се се поставува хипотеза за хомосексуалноста.. Можеби семејството има голема улога во превенција на истата и ако е така тогаш треба да се направи сериозна глобална студија која може да даде насока кон што треба да се фокусира медицината.. Манипулирањето со хромозомите е сеуште хипотеза, според мене бихејвиоралниот фактор и семејната заедница се пресудни..
Геј заедницата ќе каже дека треба да ги оставиме на мира
ама сепак да можат да бидат хетеро тие секако би биле.. Проблемот е дали може тоа да се исправи во иднина или не?И затоа реков дека "Не сум против геј бракови " ама за посвојување на деца дефинитивно НЕ! Бидејќи така само се признава дека науката и медицината кренала раце..