Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеедно, што и да е, травестит е :)
Што не е сосема исто со хомосексуалец.
Инаку, да, и мене ни ми се лични травеститите, нешто како Боки`13.
Ама ги избегнувам и не им се замарам, нека кршат глава :)

JAS MISLAM DEKA TAKVITE TREBA DA SE UTEPAT POSO ZIVEAM JAS U KANADA I TUA IMA NOGO TAKFI NA SEKOJ CEKOR SINCETO MI SE POREMETI I NA MENE MI VIKA TATE TATE SAKAM SUKNA JA GO TEPAM AMA ONO SAKA SUKNA I FUSTAN I NEKE PANTALONI I KE ZEMEM KE GO UTEPEM AKO VAKA PRODUZE A KE ZEMEM I KE UTEPEM TRANNSSEKSUALCI POSO ONI MI GO POREMETIA GOMNARI KROJAT ZAVERA PROTIV GOSPO I SVETO. POZ DO MAKEDONIJA, DO MAMA TATE I VUJNATA PACKA.

Сеедно, што и да е, травестит е :)
Што не е сосема исто со хомосексуалец.
Инаку, да, и мене ни ми се лични травеститите, нешто како Боки`13.
Ама ги избегнувам и не им се замарам, нека кршат глава :)

Ако ова се однесуваше на мене, грешиш. Јас и понатаму сум поддржувач на ЛГБТ (lesbian, gay, bisexual, transsexual) :)

Си секако поддржувач на ЛГБТ (или само ЛГБ без тоа Т на крај:P ), ама некои ти сметаат и не се замараш со нивм нек си кршат глава, шо ги ебеш:cool:

Пумичке такви поддржувачи се сите ;)

А побарале ли воопшто Македонските хомосексуалци (сите 7) право за брак?
Или посвојување?

А побарале ли воопшто Македонските хомосексуалци (сите 7) право за брак?
Или посвојување?
Koj да побара бе шо ти е, скоро сите се кријат (ретко кој) за тоа ми е чудно кога се кука за права и сл.

Која е поврзаноста меѓу педофилија и хомосексуалност, и која е нивната разлика?
Ајде, Кернел, кажи ми.
Педофилија и Хомосексуалност - двете се перверзии
- двете имаат конкретна определба :)
- двете не спаѓаат во моралните граници и дефиниција за "нормално" во општеството
Разлики:
- Педофилијата е забранета и казнива со Закон насекаде
- Хомосексуалноста е доброволна и обострана а педофилијата е најчесто силување.

Има уште многу да се зборува..
проблемот е во тоа што тие се најчесто кријат што се геј, а се кријат затоа што знаат дека ќе бидат осудувани најчесто.Законот не може да ги казни бидејќи се што се случува меѓу двајца Партнери зад затворени врати е Интимност и нивно право..
Факт е дека потребно е природно да мажот и жената се брачни партнери.. Се друго за мене е девијација..
Немам ништо против геј заедницата но според мене науката и медицината ако успеат да докажат дека може да се излечи тогаш ќе имам валиден аргумент дека е болест..

Малигномот е алтерација на генетскиот материјал во клетките како резулат на надворешно влијание..
Заради ова и се се поставува хипотеза за хомосексуалноста.. Можеби семејството има голема улога во превенција на истата и ако е така тогаш треба да се направи сериозна глобална студија која може да даде насока кон што треба да се фокусира медицината.. Манипулирањето со хромозомите е сеуште хипотеза, според мене бихејвиоралниот фактор и семејната заедница се пресудни..
Геј заедницата ќе каже дека треба да ги оставиме на мира ама сепак да можат да бидат хетеро тие секако би биле.. Проблемот е дали може тоа да се исправи во иднина или не?И затоа реков дека "Не сум против геј бракови " ама за посвојување на деца дефинитивно НЕ! Бидејќи така само се признава дека науката и медицината кренала раце..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom