Струен удар (причини и како да се заштитиме)

• Креатор на темата Креатор на темата Tutor
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе ти љубоморам дека имаш проточен :pos: Сериозно ако ти се пластични цевките барај чаре да го заземјиш на канализација.
Абе цевките се изолирани,покриени со специјална пластика и залепени за зид,неможам внатре да видам што како е.И од таму искача едно како црево и оди во болјерот.

Абе цевките се изолирани,покриени со специјална пластика и залепени за зид,неможам внатре да видам што како е.И од таму искача едно како црево и оди во болјерот.
Пластични се пушти една жица од кај што излегуваат цевките на бојлерот и врзи ја на канализациона мрежа , ништо не губиш само си посигурен 1000%.

Не бе ти љубоморам дека имаш проточен :pos: Сериозно ако ти се пластични цевките барај чаре да го заземјиш на канализација.
канлизационите цевки не се метални, кој ти е муабетот?

канлизационите цевки не се метални, кој ти е муабетот?
Јас колку што знам 90% од канализационите цевки по зградите се гусани,ако е во куќа или стан во којшто има пластични тогаш преку прозор една жица од бојлер и една арматура метар метар ипол во земја.

Пластични се пушти една жица од кај што излегуваат цевките на бојлерот и врзи ја на канализациона мрежа , ништо не губиш само си посигурен 1000%.
Ништо не те сфатив.:)
Од таа пластиката ти викам што ги покрива цевките валјда,искача едно црево и тоа оди во болјерот.

Знам дека не треба да се бањам со оклучен бојлер, а некогаш пак се бањам со оклучен. :eek:

абе само исклучи го бојлерот и немаш гајле.
јас неколку пати сум се бањал со уклучен (го заборавам). си играм руски рулет ама од кога гледам што се случува во последно време низ државава, па и пошироко, проверувам пред да влезам в купатило

Пушти жица кај тебе и да се метални ако еден што е под тебе ја променил цевката на вертикала од метална во пластична тогаш сите над него заедно со него немаат зазејување, зашто на сите згради заземјувањето се става на водоводната мрежа.

Пушти жица кај тебе и да се метални ако еден што е под тебе ја променил цевката на вертикала од метална во пластична тогаш сите над него заедно со него немаат зазејување, зашто на сите згради заземјувањето се става на водоводната мрежа.
Брат јас сум на приземје.Под мене једино глувците ако правеле некои малверзации.

Знам дека не треба да се бањам со оклучен бојлер, а некогаш пак се бањам со оклучен. :eek:
И ти а и тој другиот си играте коцка со животот. Најсериозно. Доста кај секакво срање можи да се случи дури и ако е исклучен, па вие уште со пуштени се капите

А има врска нешто ако се остава бојлерот пуштен цело време да работи(кога не се тушира некој)??

Бојлерот во моето купатило е директно над кадата и со страв влегувам да се туширам во поседно време, па ме интересира повеќе околу ова? Претпоставувам дека е тоа лошо позиционирање на бојлер?
бојлерот не смее да се наоѓа во зона 1 или 2 од приказот на сликава
едино во зона 3 -и тоа да е повисоко да не има допир со вода при чистење на купатилото

042.png

Јебеш зони, немам купатило ја од 10 метри квадратни... Исклучувајте го, дома само јас паничам дека треба да се бањаат со исклучен бојлер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom