DotA 2

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
82. 82-87 излегуваат во мин. 10.:)
Во право си, 87 се.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsHzp5TYhPvNdHU4SDkzX3JsbUZ3UjE4SXdsWlV1VHc#gid=0
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 20:04 ---
Теорија нема ни во средина нити на lane да исфармаш 100 крипа за 10 минути, освен ако не играш против тешко дрво што не знае deny и притисок да ти праи. Особено не на професионално ниво кај што тие што играш против се исто добри како тебе.
Реално возможно е ова што го збориш, за 10 минути да имаш 100 крипа убиено, али и многу тешко. Претерано тешко. Треба ептен да си профи играч за вакво нешто. Зашто не заборавај дека иако имаш support со тебе на линија, карши тебе има уште двајца херои што исто така тепаат твои крипови. Башка ако си ти melee, а имаш на линија range херој тешко да те остави туку така ти да си фармаш. Цело време ќе те трола со тоа што ќе те гаѓа тебе, ти ќе губиш hp и ќе бидеш приморан да се повлечеш малце, а со тоа и нема да можеш да крипаш добро. :)

И да, се согласувам со тебе дека во Дота има милион механики, техники и такви работи. И затоа мислам дека е баш права basked skill игра и дека многу повеќе зависи од играчот, отколку од херојот што го играш.
Вие изгледа немате многу про мечеви изгледано?
На easy lane (тоа ти е долe ако си Radiant, горе ако си Dire) скоро секогаш carry има free farm. Се прави или trilane (carry со 2 support) или carry со support и еден у џунгла. На hard lane најчесто иде само еден херој на кој не му треба фарм туку левели (Tidehunter, Brood, Bounty Hunter, Dark Seer, Beastmaster итн). Така да во про мечеви е многу полесно carry да фарма отколку во pub мечеви заради распореденоста на хероите.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Имате ли сите бре ? кој немa нека дава mail/стеам да праќам

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Имате ли сите бре ? кој немa нека дава mail/стеам да праќам
Ако веќе толку нудиш, прати еден на zlate.lechero@gmail.com

Јас му пратив, ама после пратив на друг и сум го преебал зашто 1 клуч сум имал само. :D

Член од
18 јули 2008
Мислења
636
Поени од реакции
122
А шо ти мења тебе тоа ? Секако во дигитална форма ја добиваш играта, клучот ти е битен тебе... ако немаш клуч не можеш да ја симнеш и инсталираш
Мислам retail добиваш или бета клуч. Ја веќе ја имам и ми стигна истото ко на неколку луѓе па прашувам затоа

Член од
10 јануари 2011
Мислења
86
Поени од реакции
41
ако има некој клуч нека ми каже... би сакал и јас да ја пробам дота2, и да си се потсетам на времето со дота :)

Член од
18 јули 2008
Мислења
636
Поени од реакции
122
Имам ја extra copies, али да ме утепаш не знам како да ги пратам

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
inventory->steam->dota2->send as a gift->send to a mail/existing account->next->name-comments-signature->next->finish

не ме фаќај здраво за готово али ја вака нешо памтам дека идеше целата философија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
не си прв и други прашуваа... не знам што ви е толку комплицирано
ти стига гифтот, ти светка тоа горе десно зелено, го стискаш, те носи до гифтот дота 2 и доле десно имаш копче send gift...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Си ја направил истата грешка како мене, си му пратил, ама после истиот клуч на друг си го пратил.

Не знам што им е проблемов на Steam, ми праќаат мејл демек имам EXTRA COPIES, а тоа е една копија само. Јас исто се преебав, праќам на еден, праќам на друг, оп го нема кај првиот...

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
По една копија било.. кој рано рани..

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
Ми прати едно другарче клуч и цел ден го преебав денеска...имав мали проблеми со графиката пошо играм на лаптоп ,додека ја оптимизирав а да не сецкат(пошо на најлоша графика ништо не се глеаше). Иначе како почетник убаво е да играте со уште некој за да ви објаснит некои ствари(пошо многу е различна од Лол а дота1 неам играно некои си 5-6 години).

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Ми прати едно другарче клуч и цел ден го преебав денеска...имав мали проблеми со графиката пошо играм на лаптоп ,додека ја оптимизирав а да не сецкат(пошо на најлоша графика ништо не се глеаше). Иначе како почетник убаво е да играте со уште некој за да ви објаснит некои ствари(пошо многу е различна од Лол а дота1 неам играно некои си 5-6 години).
оди креирај лоби и играј со ботој, па потсети се на хероите и item-ите дека има многу измени од предходните верзии на дота1, за лол не коментирам дека неам играно

Kajgana Shop

На врв Bottom