DotA 2

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Срање е играва... една партија и ја избришав .. ќе си ја играм правата Дота :)
шо не те бендиса толку?
ако не те бендисва стварно дај го акаунтот на некој шо бара дота2 од форумов.
позз

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Се спушта сега до пола е .. да се спушти па да пробам :)
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 23:10 ---
:pos:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
И ја така викав ама секој пат кога ја пуштам се поубава и поубава ми изгледа. Ама идиотите никако да го средат она што ме нервира уште од самиот почеток, ситниот фонт кога ќе стиснеш противнички херој, не можеш асално да му го видиш левелот.

Иначе вака колку за информација, дота 1 играв по турнири, најјаки бевме у мк, ги знам скоро сите тимови... 95% од играчите што почнаа да играат лол се оние просечните. Моментално не ми текнува на ниту еден топ играч да се има префрлено на лол.

Да исак кејтен, сакам да имплицирам дека немаш доволно газено на дота :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да исак кејтен, сакам да имплицирам дека немаш доволно газено на дота :)
Се неам натпреварувано и според твојата логика афтоматски не ме бивало у дота.
Нека ти биде. Неам шо да се правдам, не знам како моето дота знаење стана тема на разговор.
И онака сега стварно сум просечен така да џабе праиме муабет.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
шо не те бендиса толку?
ако не те бендисва стварно дај го акаунтот на некој шо бара дота2 од форумов.
позз
Да да нека ме контактира по пп тој што сака да ја игра..

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ајде де.
На крај изграв партија со Doom Bringer-от бев, OP бев early и mid game, на крај sustain праев, и ги ГАЗЕВМЕ, се дур не се изгаси еден од моја, а другиот реши да игра со една рака изглеа пошо си вртеше кругчиња меѓу дрвца.
Изгубивме на најнубскиот можен начин, си умиравме еден по еден додека они беа нон-стоп 5.

Сеа сфатив зашо у глобала не ми се сфиѓа дота 2.
Со тоа што е 100% free, т.е. сите херои одма се отклучени и се ти е на тацна, дирекно си у енд-гејм на играта.
Што нормално е оригиналниот рецепт на дота, али го нема оној Learning curve, нема адаптација, нема пријателства, ништо.
Директно влагаш и “крајот“ го играш. И нормално ќе има нубови, и нормално ќе е потешка.

Dota2 = hard to learn, hard to master.
LoL = easy to learn, hard to master.

Не е напад кон дота 2 ова, не се секирајте, констатација е.
Сепак не сакам да играм ендгејм игра со 9 рандомлаци од мечмејкинг.
Дота се знае како се играше, 5в5 увек со друштво.
Ливери има во сите МОБА игри, тоа не е аргумент.
Иначе, може да се игра со ботови во ДОта 2, и тоа се доста добро направени, се планира во алфата кога ќе ливне некој да го замени бот, што е одлично решение.
После 50-60 партии, кога matchmaking-ot ќе има доволно податоци за твоето ниво на играње, ќе забележиш побалансирани игри, пред тоа каша попара ќе ти бидат партиите.
ДОта немала learning curve? ДОта има 10 пати поголем learning curve од ЛОЛ, и кога ќе го надминеш ќе забележиш зошто Дота е далеку посупериорна за разлика од ЛОЛ.
А што ти брани двојката да ја играш 5в5 со друштво?
Не заебавај, ЛОЛ е патетична игра, Риот се бош компанија, Валве за нив се Богови.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ливери има во сите МОБА игри, тоа не е аргумент.
Иначе, може да се игра со ботови во ДОта 2, и тоа се доста добро направени, се планира во алфата кога ќе ливне некој да го замени бот, што е одлично решение.
После 50-60 партии, кога matchmaking-ot ќе има доволно податоци за твоето ниво на играње, ќе забележиш побалансирани игри, пред тоа каша попара ќе ти бидат партиите.
ДОта немала learning curve? ДОта има 10 пати поголем learning curve од ЛОЛ, и кога ќе го надминеш ќе забележиш зошто Дота е далеку посупериорна за разлика од ЛОЛ.
А што ти брани двојката да ја играш 5в5 со друштво?
Не заебавај, ЛОЛ е патетична игра, Риот се бош компанија, Валве за нив се Богови.
:facepalm:
Дај бе не ме пикајте у муабет за лол вс дота на темава?
Со верници коа дебатирам имам поголемо разбирање од вакви фанбојс.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ова уште не им е средено, уште работи по бракети. Ради ова срање преги тепав 2в5 со Бивер. Имав Дагон 5, вардер бев и купив коковче+крилца:D Мислам ВТФ.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
:facepalm:
Дај бе не ме пикајте у муабет за лол вс дота на темава?
Со верници коа дебатирам имам поголемо разбирање од вакви фанбојс.
Па што тогаш се пикаш во темата ако не сакаш да дискутираш?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Since Dota 2 is a game that's more fun with friends, you have been given extra copies that you can hand out to whomever you'd like. You'll find your extra copies in the Steam section of your Steam account's item inventory, and you can use the Steam Trading feature to give them to your friends.
хихихихихи:D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Се неам натпреварувано и според твојата логика афтоматски не ме бивало у дота.
Е како го сфати бе сеа ова? Па баш ти кажав дека тие што се имаат пребацено ги знам од турнири... Плус има и многу добри играчи шо немаат идено по турнири...

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Денес беа испратени многу gift-тови на веќе постоечките играчи на Дота 2 проверете си email,inventory за +1 invite за дота 2 ако ја имате играта веке повеќе време.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Сака некој invite ? Сега прочитав на меил дека имам Extra Copies... Кој сака нека ме контактира ќе го поканам....

Kajgana Shop

На врв Bottom